Šįvakar Klaipėdoje - LSKL Mažosios taurės finalas

Šįvakar Klaipėdoje - LSKL Mažosios taurės finalas

Šiandien nuo 20 val. LCC tarptautinio universiteto sporto salėje (Kretingos g. 36) vyks Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) Mažosios taurės finalinė dvikova. Dėl šio trofėjaus susikaus dvi Klaipėdos ekipos - LCC tarptautinis universitetas (LCC) ir Klaipėdos universitetas (KU).

Priminsime, kad LCC ekipa Vilniuje vykusiame pusfinalyje rezultatu 100:87 (30:22, 16:20, 27:19, 27:26) nugalėjo "Rytų" diviziono reguliaraus čempionato nugalėtojus Vilniaus kolegijos (VK) studentus, o Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai net ir be Klaipėdos "Neptūno" žaidėjų - Lauryno Beliausko ir Arūno Mikalausko namuose rezultatu 100:73 (26:16, 25:22, 22:21, 27:14) nukovė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentus.

Nėra aišku, ar ir šįvakar KU komandai padės minėti neptūniečiai, kadangi jau trečiadienį jų laukia itin svarbi FIBA Čempionų lygos atkrintamųjų rungtynių dvikova su Jeruzalės "Hapoel" ekipa. Be to, vakar vakare "Neptūnas" žaidė su Kauno "Žalgiriu" ir šventė pergalę rezultatu 81:71.

Tiesa, L. Beliauskas dvikovoje su žalgiriečiais aikštėje praleido vos 3 min. 29 sek., o Arūnas Mikalauskas nerungtyniavo.

Jau anksčiau rašėme, kad LCC krepšininkai LSKL Mažosios taurės ketvirtfinalyje dukart nugalėjo Kauno kolegijos (KK) komandą, o KU krepšininkai be kovos pateko į pusfinalį.

Pagal LSKL nuostatus KU ir VK iškovojo daugiausiai pergalių ir automatiškai pateko į Mažosios taurės finalinio ketverto varžybas.

VK ekipai poilsis neišėjo į naudą, o KU studentai, kurie praėjusiais metais kovėsi net pajėgiausių ekipų didžiajame LSKL finale, tęsia kovą ir žūtbūt nori reabilituotis, iškovodami LSKL Mažąją taurę.

LCC ekipa, treniruojama Mariaus Tamolio, taip pat nesiruošia pasiduoti, tad finale laukia žūtbūtinis mūšis. Tarp šių ekipų visada verda intriguojančios kovos, o žinant, kad pergalės kaina - LSKL Mažoji taurė, atmosferą tik dar labiau įkaitina.

LCC treneris Marius Tamolis džiaugiasi, kad šiemet itin aukšto pajėgumo LSKL čempionate pavyko prasibrauti į Mažosios taurės finalą.

"Neabejotina finalo favoritė yra KU komanda, kurios gretose rungtyniauja Nacionalinės krepšinio lygos ir Lietuvos krepšinio lygos žaidėjai, o mūsų komandą sudaro Regionų krepšinio lygos krepšininkai. Nepaisant visko, rankų anksčiau laiko tikrai nenuleidžiame,  bandysime kibti į atlapus ir įrodyti, kad aikštėje kaunasi ne garsios pavardės, o žmonės. Norėtųsi savų žiūrovų akivaizdoje suorganizuoti puikią šventę", - pabrėžė M. Tamolis.

Tikimasi, kad į LCC sporto salę susirinks gausus būrys sirgalių.

"Visada per Klaipėdos ekipų derbius būna daug žiūrovų, gal šįkart pavyks surinkti ir rekordinį sirgalių būrį. Kodėl gi ne? Reikia padirbėti ir viskas yra įmanoma. Deriname finalo datą, kad būtų tinkama abiems komandoms. Galbūt LSKL Mažosios taurės finalą sujungsime su kokiu LCC renginiu ir šventė bus dviguba. Norisi visiems įsimintino reginio", - garsiai svarstė LCC treneris M. Tamolis.   

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder