Šįvakar Klaipėdoje - lemiamas "Dragūno" mūšis

Šįvakar Klaipėdoje - lemiamas "Dragūno" mūšis

Šiandien 19 val. Klaipėdoje, "Dragūno" rankininkų namų aikštėje (Taikos pr. 61A), vyks lemiamas mūšis dėl Lietuvos vyrų rankinio lygos (LRL) aukso medalių. Kol kas serijos iki trijų pergalių tarp Klaipėdos "Dragūno" ir Alytaus "Almeidos-Stronglaso" komandų rezultatas lygus - 2:2. Dragūniečiai lemiamai kovai ruošiasi itin atsakingai ir nori žūtbūt savo sirgaliams padovanoti šventę.

"Mus visi vadina favoritais, nors ne kartą sezono pradžioje sakiau, kad mūsų ekipa yra gerokai atjaunėjusi. Juk, palyginti su praėjusiais metais, komandoje neliko patyrusių kairiojo pusiau krašto žaidėjų Jono Truchanovičiaus, Karolio Stropaus, o juos lygiaverčiai pakeisti neturime kuo. Per gerą pusmetį užauginome Luką Simėną, tačiau nėra aišku, ar jis lemiamose rungtynėse žais, nes payrė rimtą čiurnos traumą. Jei jis ir rungtyniaus, tai tik valios ir pastangų dėka ir ne visu pajėgumu", - pabrėžė "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Taip pat klaipėdiečių komandoje neliko ir Lietuvos rinktinės žaidėjo Jono Gerybos.

"Ne kartą sezono metu sakiau: jei mes pateksime į finalą, tada jau bus geras rezultatas, o jei laimėsime - bus fantastika. Taip mes finalo serijoje pirmavome 2:0, tačiau patyrę Alytaus žaidėjai sugebėjo išlyginti rezultatą - 2:2. Savo jauniems žaidėjams kartoju, kad panikuoti ir jaudintis nereikia, o tiesiog turime žaisti savo žaidimą. Jau vien tai, kad patekome į finalą - labai gerai. Tačiau žinoma, ginklų toli gražu nesudedame, lemiamose rungtynėse kovosime iš paskutiniųjų ir žūtbūt stengsimės saviems sirgaliams padovanoti dar vienus aukso medalius", - teigė Klaipėdos ekipos treneris.

Anot jo, favorito etiketė "Dragūnui" yra klijuojama vien dėl to, kad Klaipėdos rankininkai jau septintą kartą iš eilės kaunasi LRL didžiajame finale ir pastaruosius šešerius metus niekam neužleidžia nugalėtojo sosto. Jei "Dragūnui" ir šiemet pavyktų nugalėti alytiškius, tada galėtų džiaugtis septintuoju iš eilės čempionų titulu.

"Pažvelkite į "Almeidos-Stronglaso" komandos žaidėjus, juk joje rungtyniauja būrys esamų ir buvusių Lietuvos rinktinės žaidėjų. Galima sakyti, kad jaunystės ir patirties kova", - sakė A. Juškėnas.

Visgi reikia pripažinti, kad Klaipėdos rankinio mokykla yra puiki: "Dragūnas" kasmet netenka kelių savo lyderių (vieni išvyksta į užsienio klubus, kiti sukuria šeimas ir baigia sportinę karjerą), tačiau visgi sugeba išlikti aukštumoje.

Klaipėda gali didžiuotis rankinio piramide: ugdomi vaikai, jaunimas, talentingesni iš pradžių atstovauja "Dragūno" jaunimo komandai, vėliau papildo "Dragūno" vyrų ekipos gretas. Taip pat "Dragūno" komandos vyr. treneris A. Juškėnas nuolat ieško talentingo jaunimo kituose miestuose ir jie čia yra raginami pasirinkti mokslus mūsų miesto mokyklose, o vyresni - studijas Klaipėdos universitete. Nors per pastaruosius metus su "Dragūno" komanda atsisveikino būrys lyderių, tačiau "Dragūnas" sugebėjo išlikti daugkartiniu čempionu, ir tai išties džiugina.

Priminsime, kad "Dragūnas" šiemet finalo seriją pradėjo puikiai: laimėjo pirmąsias dvejas rungtynes - 21:20 ir 27:25, tačiau po to alytiškiai atsitiesė ir dvejose nervingose rungtynėse atkūrė serijos pusiausvyrą - 21:19 ir 21:18.

Itin svarbus šio vakaro rungtynių klaipėdiečių pliusas - "Dragūnas" žaidžia namuose, palaikomas savų sirgalių.

"Kai palaiko savi sirgaliai, tarsi įgauni naują kvėpavimą. Lyg ir nebeturi jėgų, tačiau staiga, kai išgirsti sirgalių šūksnius, užplūsta toks įkvėpimas, kad, rodos, gali nuversti kalnus. Pasijunti tarsi naujai gimęs. Kviečiu visus Klaipėdos rankinio sirgalius ateiti pažiūrėti trečiųjų finalo rungtynių. Tik visi kartu galime įveikti visus sunkumus", - ragino "Dragūno" komandos kapitonas Arvydas Bučius.

Dragūniečiai šia proga nemokamai stebėti rungtynes pakvietė didelį būrį Klaipėdos neįgaliųjų ir vaikų namų auklėtinių: Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" gyventojus, neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė", Klaipėdos žmonių su fizine negalia sporto klubo "Žuvėdra" vienijamus žmones bei vaikų globos namų "Rytas" ir "Smiltelė" auklėtinius. Jie itin šiltai dragūniečius palaikė ir trečiose serijos rungtynėse Klaipėdoje tik, deja, tąkart "Dragūnui" iškovoti lemiamos pergalės nepavyko. Tikėkimės, kad šįkart sėkmė bus Klaipėdos komandos pusėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder