Simona Krupeckaitė dviračių treko varžybose Maskvoje buvo nenugalima

Simona Krupeckaitė dviračių treko varžybose Maskvoje buvo nenugalima

Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besirengianti Lietuvos dviratininkė Simona Krupeckaitė iškovojo dar dvi pergales. 33-ejų metų panevėžietė buvo nenugalima Rusijos sostinėje Maskvoje vykusiose Aleksandro Lesnikovo atminimo varžybose. Simona laimėjo ir sprinto, ir keirino rungtis.

S. Krupeckaitė sprinto atrankos varžybose buvo pirma. Ji 200 m distanciją iš eigos įveikė per 10,583 sek. Tai - naujas Krylatskojės treko rekordas. Lietuvos treko rinktinės lyderė laimėjo aštuntfinalio ir ketvirtfinalio važiavimus, pusfinalyje 2-0 įveikė rusę Tatjaną Kiseliovą, o finale taip pat 2-0 nugalėjo kitą Rusijos dviratininkę Anastasiją Voinovą, kuri yra pasaulio ir Europos komandų sprinto bei 500 m pavienio starto lenktynių čempionė.

Trečią vietą iškovojo rusė Jekaterina Gnidenko.

Miglė Marozaitė tarp 13-os dalyvių buvo septinta. Ji atrankos varžybose 200 m distanciją įveikė per 11,064 sek.

S. Krupeckaitė keirino finale dėl 1-6 vietų aplenkė T. Kiseliovą, J. Gnidenko, A. Voinovą bei vokietes Paulinę Graboš (Pauline Grabosch) ir Emą Hincę (Emma Hinze). M. Marozaitė tarp 11-os dalyvių liko septinta.

S.Krupeckaitė dvi pergales iškovojo ir gegužės 22-24 dienomis Rusijoje vykusiose varžybose "Grand Prix of Tula".

"Kol kas viskas klostosi neblogai. Simona įsivažiavo. Jau daug kas klausia, ar ne per anksti pasiekta gera sportinė forma, bet labai sunku pasakyti, kur ta riba. Nei vienas iš tų, kurie startuos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, šiuo metu nevažiuoja lėtai. Kaip bus, pamatysime", - sakė S. Krupeckaitės treneris ir vyras Dmitrijus Leopoldas.

Vyrų sprinto rungtyje (42 dalyviai) Maskvoje Vasilijus Lendelis užėmė ketvirtą, o Svajūnas Jonauskas - 22-ą vietas.

Nugalėjo triskart Europos čempionas rusas Denisas Dmitrijevas. Jis finale 2-0 įveikė Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoją australą Šeiną Perkinsą (Shane Perkins). Kovoje dėl trečiosios vietos V. Lendelis 0-2 pralaimėjo graikui Kristosui Volikakiui (Christos Volikakis).

V. Lendelis į aštuntfinalį pateko po pergalės paguodos važiavime. Po to jis laimėjo aštuntfinalio ir ketvirtfinalio važiavimus, o pusfinalyje 0-2 nusileido Š. Perkinsui.

Atrankos varžybose V. Lendelis (9,852 sek.) buvo septintas, o S. Jonauskas (10,036 sek.) - 15-as.

Vyrų keirine (36 dalyviai) S. Jonauskas buvo aštuntas, o V. Lendelis pasidalino 13-ą vietą. Nugalėjo 2011 metų šios rungties pasaulio čempionas Š. Perkinsas.

Birželio 1-2 dienomis Panevėžyje, "Cido" arenoje, vyks Lietuvos dviračių treko čempionatas, o birželio 4-5 dienomis - tarptautinės dviračių treko varžybos "Panevėžys 2016".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder