Šiaulių stadionas - "Atlantui" tarsi užkeiktas

Šiaulių stadionas - "Atlantui" tarsi užkeiktas

Nesėkmingai Klaipėdos "Atlanto" klubui baigėsi 2014-2015 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalas, vykęs Šiaulių m. savivaldybės stadione.

Po vienuolikos metų pertraukos finale žaidę atlantiečiai 0:2 (0:0) pralaimėjo lemiamas rungtynes šalies čempionui Vilniaus "Žalgiriui". Abu įvarčiai į klaipėdiečių vartus krito antrajame kėlinyje. Pirmąjį įvartį iš baudinio (54 min.) pelnė žalgiriečių kapitonas Deividas Šemberas, o 84 min. pasižymėjo Linas Pilibaitis.

"Atlantas" rungtynes baigė be 57 minutę iš aikštės už antrą geltoną kortelę pašalinto Donato Naviko. Todėl suprantama, kad jaunai Klaipėdos ekipai atsilaikyti prieš šalies futbolo lyderį "Žalgirį", turint aikštėje vienu futbolininku mažiau, buvo praktiškai neįmanoma.

Atlantiečiai finalui ruošėsi labai rimtai ir dėl to netgi "aukojo" taškus Lietuvos A lygos čempionate. Žinia, Kaune rungtynėse prieš "Spyrį" nerungtyniavo daug "Atlanto" pagrindinės sudėties žaidėjų. Juos treneriai tausojo taurės finalui - svarbiausioms šio sezono varžyboms.

Deja, net ir gaudant vieną zuikį, "Atlanto" futbolininkams nepavyko rimčiau pasipriešinti patyrusiai "Žalgirio" komandai. Kodėl?

Štai ką po pralaimėtų finalinių rungtynių kalbėjo "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija: "Susitikimui su žalgiriečiais buvome fiziškai gerai pasiruošę. Pirmajame kėlinyje sau kėlėme užduotį nepraleisti įvarčio, o po pertraukos sustiprinti žaidimą į aikštę išleidžiant Andrejų Paniukovą ir Dovydą Norvilą. Tačiau jau antrojo kėlinio pradžioje praleidome įvartį, o Donato Naviko pašalinimas iš aikštės visiškai sugriovė mūsų planus. Aiškinsimės, kodėl taip atsitiko. Donatas nuvylė komandą. Nors po šio įvykio visi vyrai labai stengėsi, bet rungtyniauti dešimtiese buvo sunku".

JAUDULYS. Tarsi suakmenėjęs "Atlanto" stratego Konstantino Sarsanijos veidas rodo, kokią svarbą jam ir jo vyrams turėjo rungtynės Šiauliuose

Dėl taurės su "Žalgiriu" kovėsi šie atlantiečiai: Edvinas Gertmonas (53 min. įspėtas), Andrius Bartkus (kapitonas), Maksimas Maksimovas, Donatas Navikas (46 min. įspėtas, 57 min. pašalintas iš aikštės), Markas Beneta, Lukas Baranauskas (nuo 52 min. - Andrejus Paniukovas), Rolandas Baravykas, Aleksejus Epifanovas, Robertas Vėževičius, Edgaras Žarskis (nuo 83 min. - Dovydas Virkšas), Gerardas Žukauskas (nuo 80 min. - Dovydas Norvilas).

Finalo užkulisiai

Atlantiečiai Saulės mieste LFF taurės turnyro finalines rungtynes žaidė antrą kartą. Pirmąsyk jie 2004 metais varžėsi su FBK "Kaunas" futbolininkais. Šio susitikimo pagrindinis laikas ir pratęsimas baigė lygiosiomis - 0:0. Po to sekusią baudinių loteriją laimėjo kauniečiai - 2:1. Beje, tą vienintelį baudinį realizavo iki šiol "Atlante" rungtyniaujantis A. Bartkus.

Matome, kad ir per antrąjį finalą Šiaulių stadiono aikštė buvo užkeikta. Negana to, varžybų šeimininkai parodė ir nesvetingumą. Jie iš "Atlanto" klubo pareikalavo susimokėti 115 eurų už priešvaržybinę treniruotę. Tarptautinėje praktikoje viena tokia treniruotė visuomet yra nemokama. Tiesa, ir "Žalgiris" už tai mokėjo.

Sutapimas ar ne, bet būtent finalo dieną viename iš didžiausių šalies dienraščių pasirodė kompromituojantis straipsnis apie "Atlanto" vyriausiąjį trenerį Konstantiną Sarsaniją. Jame paimta kelerių metų senumo informacija iš Rusijos spaudos ir padarytas neįrodytų faktų kratinys.

Tame pačiame dienraštyje greta straipsnio apie "blogietį" K. Sarsaniją puikuojasi ir rašinys apie "gerietę" žalgiriečių klubo vykdančiąją direktorę Vilmą Venslovaitienę, kovojančią dėl "Žalgirio" vardo išsaugojimo.

Belieka tik spėlioti, kokiam skaitytojų ratui buvo skirti šie rašiniai?

Nors "Atlanto" futbolininkai taurės Šiauliuose neiškovojo, bet buvo apdovanoti finalo dalyvių medaliais. Atlantiečių strategas K. Sarsanija savąjį medalį padovanojo vienam iš savo klubų fanų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder