Šiandien Klaipėdoje mūšis dėl šeštosios vietos

Šiandien Klaipėdoje mūšis dėl šeštosios vietos

Šiandien uostamiesčio centriniame stadione mūsų krašto klubai Klaipėdos "Atlantas" ir "Palanga" žais svarbias Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynes. Jos prasidės 18 valandą.

Tai nebus mūšis dėl medalių. Tai bus rungtynės dėl išlikimo A lygoje, nes abu šios dienos varžovai yra tarp čempionato autsaiderių.

Žinia, pasibaigus ketvirtajam ratui, A lygos turnyrinė lentelė suskils į tris dalis: šeši klubai tęs kovą dėl medalių, septintąją vietą užėmusi komanda žais išlikimo rungtynes su LFF pirmosios lygos čempionate antrąją vietą užėmusia ekipa, o paskutinę vietą užėmęs klubas turės palikti stipriausiųjų gretas.

Tarp "Atlanto" ir "Palangos" šio sezono susitikimų vyrauja balansas. Pirmojo rato rungtynės, vykusios Klaipėdoje, baigėsi lygiosiomis - 1:1. Antrajame rate Palangoje pergalę rezultatu 2:0 šventė "Atlanto" futbolininkai. Trečiajame rate palangiškiams, žaidusiems savoje aikštėje, pavyko atsirevanšuoti lygiai tokiu pat rezultatu - 2:0.

"Prieš sezono pradžią tikrai nebūčiau patikėjęs, kad mūsų klubams teks varžytis dėl išlikimo A lygoje. "Atlantas" juk buvo tvirtas pretendentas į medalius, bet šiandiena yra tokia", - prieš šios dienos rungtynes kalbėjo "Palangos" vyriausiasis treneris Valdas Trakys.

"Atlanto" futbolininkams, be rungtynių su "Palanga", dar teks dusyk susitikti su Vilniaus "Žalgiriu" ir kartą su Marijampolės "Sūduva".

"Palangai" liks dvejos rungtynės su Kauno ekipomis - "Kauno Žalgiriu" ir "Stumbru".

Tačiau negalima nurašyti ir "Jonavos". Jonaviečiams lieka sužaisti dvejas rungtynes su "Žalgiriu", po kartą - su "Sūduva" ir "Stumbru".

Taigi turnyrinės lentelės dugne karšta, bet ne ką vėsiau yra ir kovoje dėl Lietuvos čempionų titulo.

Mums tai svarbiausios šio sezono rungtynės. Tai savotiškas finalas. Kad ir kokia padėtis klube bebūtų, privalome šį susitikimą laimėti. Jei laimėsime, užsitikrinsime vietą šešetuke. Jei pralaimėsime, bus blogai. Ne maži vaikai juk esame, norime pratęsti sezoną penktajame rate.

Marius PAPŠYS, "Atlanto" kapitonas

Manau, kad aikštėje vyks bekompromisė kova, vyraus apylygis žaidimas. Laimės ta komanda, kuri padarys mažiau klaidų arba geriau jomis pasinaudos. Tai rungtynės dėl šeštosios vietos. "Atlante" neseniai pasikeitė treneris. Naujas žmogus visuomet įneša kažką naujo, žaidėjai įgauna papildomo įkvėpimo. Tikimės šiandien laimėti, bet taip mano ir atlantiečiai.

Gvidas JUŠKA, "Palangos" kapitonas

 

Šiuo metu A lygos čempionato turnyrinė lentelė yra tokia (vieta, klubai, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai):
1. "Sūduva" 22 16 3 3 47-11 51
2. "Žalgiris" 22 15 4 3 42-14 49
3. "Stumbras" 25 11 6 8 27-22 39
4. "Trakai" 24 10 7 7 33-22 37
5. "Kauno Žalgiris" 26 9 5 12 20-30 32
6. "Atlantas" 24 6 4 14 21-41 22
7. "Jonava" 24 4 7 13 22-37 19
8. "Palanga" 25 5 4 16 15-50 19

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder