Šiandien amžiaus dvikova: Latvija - Lietuva

Šiandien amžiaus dvikova: Latvija - Lietuva

Šį šeštadienio vakarą Rygoje Lietuvos rinktinė 19.30 val. susitiks su turnyro šeimininkais latviais.

Penktadienio vakarą Rygoje startavo draugiškas trijų komandų krepšinio turnyras. Pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinė 97:64 (23:12, 25:13, 21:16, 28:23) nugalėjo dideliais laimėjimais krepšinyje nepasižymėjusius Rumunijos krepšininkus.

Rungtynėms su rumunais treneriai išsivertė be Jono Mačiulio.

Taip pat nerungtyniavo ir klaipėdietis Deividas Gailius, kuris liko Lietuvoje ir gydosi užklupusį virusą.

Pirmą kartą į mūsų šalies rinktinėje pasirodė Marius Grigonis.

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo tokiu startiniu penketu: Mantas Kalnietis, Artūras Milaknis, Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas. Pirmuosius taškus Lietuvos rinktinėje baudų metimais pelnė Jonas Valančiūnas, po dvitaškį pridėjo A. Milaknis ir M. Kuzminskas, o Lietuvos rinktinė greit išsiveržė į priekį 6:0. Rumunai taip pat atidarė savo taškų sąskaitą, bet lietuviai toliau neleido jiems priartėti – 10:2.

Rumunijos krepšininkai labiau bandė remtis tritaškiais metimais, bet jie dažniausiai skriejo pro šalį, o lietuviai už tai sėkmingai baudė greitomis atakomis – 20:6. Po pirmojo kėlinio Lietuvos rinktinė išsaugojo dviženklę persvarą – 23:12. Antrajame kėlinyje lietuviai startavo kiek lėčiau, bet vis tiek užtikrintai pirmavo – 26:14, o po šešių iš eilės Jono Valančiūno taškų Lietuvos rinktinės persvara išaugo ir iki šešiolikos – 32:16. Po Donato Motiejūno metimo Lietuvos rinktinės persvara pirmą kartą pasiekė 20 taškų – 36:16.

Rumunai pelnė penkis taškus be atsako ir skirtumą kiek sumažino – 36:21, bet penki iš eilės M. Kuzminsko taškai ir M. Kalniečio reidas prieš pertrauką vėl atstatė ryškų lietuvių pranašumą – 48:25. Trečiąjį kėlinį Lietuvos rinktinėje dviem tritaškiais pradėjo Martynas Gecevičius – 54:30.

Po to rumunai pradėjo puolime strigti vis labiau, o tuo naudodamiesi lietuviai po dviejų iš eilės Mindaugo Kuzminsko dėjimų iš viršaus atitolo rekordiniu, trisdešimties taškų skirtumu – 62:32. Nors tai ir buvo rezultatyvesnis už pirmus du rumunų kėlinius, bet arčiau lietuvių jiems priartėti nepavyko ir po trijų kėlinių Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmavo 69:41. Paskutinį ketvirtį abi komandos pradėjo apsikeisdamos taikliais metimais – 71:43.

Eimantas Bendžius taikliu tritaškiu atsakė į varžovų tolimą šūvį – 76:48, o netrukus Lietuvos rinktinės persvara vėl pasiekė trisdešimt taškų – 83:51. Evaldas Kairys galingu dėjimu pataisė Luko Lekavičiaus metimą, o skirtumas išaugo iki trisdešimt penkių taškų – 87:52, bet sėkmingą atkarpą sužaidę Rumunijos krepšininkai kiek aptirpdė deficitą – 89:61.

Pabaigoje lietuviai kiek suaktyvėjo ir pergalę iškovojo rezultatu 97:64. Lietuva: Jonas Valančiūnas – 16, Mindaugas Kuzminskas – 15, Lukas Lekavičius – 14, Eimantas Bendžius – 11, Artūras Milaknis – 10, Mantas Kalnietis – 9, Martynas Gecevičius – 8, Edgaras Ulanovas – 6, Artūras Gudaitis – 4, Evaldas Kairys ir Donatas Motiejūnas – po 2, Adas Juškevičius ir Marius Grigonis taškų nepelnė.

Rumunija: Radu Paliciuc, Vlad Moldoveanu ir Octavian Calota – po 15.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder