Šiandien - pajūrio ekipų futbolo derbis

Šiandien - pajūrio ekipų futbolo derbis

Šiandien 18 val. Klaipėdos centriniame stadione ant natūralios žolės Lietuvos futbolo A lygos čempionate susitiks dvi pajūrio ekipos - Klaipėdos "Atlantas" ir Palangos "Palanga".

Tai - turnyro lentelės kaimynų dvikova. "Atlantas" su 8 taškais (2 pergalės, 2 lygiosios, 7 pralaimėjimai) Lietuvos futbolo A lygos turnyro lentelėje užima šeštąją vietą, o palangiškiai su 7 taškais (2 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai) žengia laipteliu žemiau - septinti.

Praėjusį savaitgalį tiek "Atlantas", tiek "Palanga" patyrė gana skaudžius pralaimėjimus.

Atlantiečiai Vilniuje rezultatu 0:3 (0:3) nusileido vicečempionui Vilniaus "Žalgiriui". Žalgiriečiai visus tris įvarčius pelnė per 7 paskutines pirmojo kėlinio minutes. 38-ąją min. pasižymėjo Tomislavas Kišas, 40-ąją - Ertonas Fejzullahu, 45-ąją - Donovanas Slijngardas.

Su 25 taškais "Žalgiris" tapo A lygos lyderiu.

Palangos futbolininkai namuose rezultatu 1:3 neatsilaikė prieš Vilniaus "Riterius".

Jau 1-ąją mačo minutę po tolimo perdavimo gražiu smūgiu vilniečius į priekį išvedė Valdemaras Borovskis. 37-ąją min. rezultatą po kontratakos išlygino "Palangos" žaidėjas Idrisas Umajevas.

76-ąją min. svarbų įvartį savo komandai pelnė "Riterių" žaidėjas Donatas Kazlauskas, o 89-ąją min. svečių pranašumą padidino Teremas Moffi.

"Riteriai" (18 tšk.) čempionate užima ketvirtąją vietą.

Taigi, tiek "Atlantas", tiek "Palanga" yra išsiilgę pergalių ir savo sirgaliams trūks plyš nori padovanoti džiaugsmo akimirkų.

Futbolo sirgaliai puikiai žino, kad pajūrio ekipų derbiai būna labai įtempti ir kovingi. To tikimasi ir šįvakar 18 val. Klaipėdos centriniame stadione.

Priminsime, kad "Atlantas" ir "Palanga" šį Lietuvos futbolo A lygos sezoną jau buvo susitikę 5-ajame ture ir tąkart pergalę rezultatu 2:1 (0:1) iškovojo palangiškiai.

Tąkart 45 dvikovos minutę pirmąjį įvartį pelnė atlantietis Devidas Dobrecovas, tačiau antrajame kėlinyje palangiškiai pasižymėjo dukart ir išplėšė pergalę.

58-ąją minutę per daug laisvės sulaukęs Andrejus Miazinas tiksliai smūgiavo galva. Prabėgus dar aštuonioms minutėms, tas pats A. Miazinas baudos aikštelėje galva numetė kamuolį Idriso Umajevo link, kuris pasiuntė kamuolį į vartus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder