Šį vakarą futbolas: Lietuva - Škotija

Šį vakarą futbolas: Lietuva - Škotija

Šiandien Vilniaus LFF stadione Lietuvos futbolo rinktinė atrankoje į Pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje Vilniuje susitiks su Škotijos rinktine.

Šią dvikovą nuo 21:45 val. galėsite stebėti LRT kanalu.

2016-ųjų spalį puikus Fiodoro Černycho įvartis į Škotijos rinktinės vartus buvo įžiebęs viltį, kad mūsiškiai gali iškovoti įsimintiną pergalę. Laimėti nepavyko, bet išvykoje su škotais iškovoti tašką - tikrai nemažas pasiekimas.

Lygiosios su slovėnais ir škotais, pergalė prieš Maltą, toks Lietuvos futbolo startas Lietuvos rinktinės startas buvo nuteikiantis labai optimistiškai.

Vėliau viskas klostėsi nebe taip sėkmingai.

Triuškinamu rezultatu 0 – 4 pralaimėjome Slovakijai, vėliau pralaimėta anglams bei vėl tiems patiems slovakams.

Kai rinktinės vairą perėmė Edgaras Jankauskas mūsų futbolininkai pradėjo žaisti daug įdomesnį akiai futbolą.

Tačiau keturi pralaimėjimai vėl gražino mus į skaudžią realybę ir viską sustatė į savo vietas. Per keturis mačus mūsiškiai praleido 11, o įmušė viso labo tik 1 įvartį.

Per paskutines ketverias rungtynes lietuviai į vartų pusę smūgiavo 28 kartus, o varžovai – net 63.

Škotijai dėl patirtų traumų negalės padėti „Fulham“ atstovai Tomo Clairney bei Stevenas Fletcheris. Nukraujavusi ir Lietuvos rinktinė. Dėl rungtynių grafiko JAV į sudėtį neįtrauktas gynėjas Vytautas Andriuškevičius. Dėl diskvalifikacijų rungtynėse su škotais negalės rungtyniauti: Egidijus Vaitkūnas, Artūras Žulpa ir Nerijus Valskis.

Škotams, norint tęsti kovą dėl galimybės dalyvauti Pasaulio čempionate Rusijoje būtina tik pergalė.

Po šešerių rungtynių Škotijos rinktinė yra surinkusi tik 8 taškus ir rikiuojasi ketvirti – viena pozicija aukščiau už lietuvius.

Lietuvos rinktinei šis mačas galimybė atsitiesti po kelių pralaimėjimų iš eilės, o gal netgi atgaivinti viltis kovoti dėl aukštesnės vietos grupėje ir išsvajoto kelialapio į čempionatą Rusijoje.

Nuo grupės lyderių anglų ir slovakų jie atsilieka atitinkamai 9 ir 7 taškais, nuo trečioje vietoje esančių slovėnų – 6 taškais.

Daugelį futbolo gerbėjų ir specialistų domina, ar užsienio žiniasklaida ir vėl išjuoks LFF stadioną? Lietuvos futbolo bendruomenei tenka raudonuoti iš gėdos dėl aikštės dangos kokybės, dėl sąlygų persirengimo kambariuose. Dar nepamiršome atvejo, kai rungtynių metu treneris Rojus Hodgsonas gavo įspėjimą iš teisėjo, nes atsisakė sėstis ant plastikinės „užpakalį šaldančios“ atsarginių žaidėjų suolo kėdės. Nuo to laiko LFF stadionas atsinaujino išpeiktąsias rūbines, sutvarkė dažnai sirgaliams pavojų keldavusias tribūnas pietiniame sektoriuje. Gal šį kartą nesulauksime įžeidinėjimų ir užgauliojimų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder