Shodaniečiams - kelialapiai į Europos čempionatą

Shodaniečiams - kelialapiai į Europos čempionatą

Savaitgalį Vilniuje vykęs Lietuvos karatė kiokušin čempionatas išaiškino stipriausius Lietuvos jaunių 16-18m. karatė kiokušin kovotojos. Čempionatas buvo ir atranka į Europos čempionatą, kuris balandžio 8-9 d. vyks Danijoje.

Savo svorio kategorijose čempionais tapę kovotojai užsitikrino kelialapį į Europos čempionatą, o prizininkai tapo kandidatais į rinktinę. Pasibaigus varžyboms karatė mokykokla „Shodan“ džiaugės puikiais rezultatais: iškovoti 4 aukso, 4 sidabro, bei 5 bronzos apdovanojimai.

Tarp merginų čempione svorio kategorijoje iki 50 kg antrus metus iš eilės tapo Aistė Jankauskaitė. Sv.kat -55 kg pirmą kartą Lietuvos čempione tapo Greta Bagdonaitė, tiek pusfinalio tiek finalo kovose Greta technišku kojos smūgiu pelnė pergalingus taškus ir efektingai laimėjo savo kovas, bronzos medalį šioje sv.kat. laimėjo Ainė Drėlingytė. Merginų sv.kat. +60 kg čempione tapo Marija Kubiliūtė. Įveikusi visas savo varžoves shodanietė tapo Lietuvos čempione, o bronza pasipuošė Ieva Budrytė.

Tarp vaikinų nepralenkiamas buvo Benas Jankauskas kovojęs sv. kat. -60 kg Benas įtikinamai įveikė visus 4 savo varžovus ir tapo Lietuvos čempionu. Šioje svorio kategorijoje vicečempionu tapo Sergej Zemlianskij, o bronza pasipuošė Taironas Tilvikas. Bronzos medalį -65 kg sv. kat. laimėjo Ronaldas Rusys, Dovydas Martišius tapo vicečempionu sv.kat. -70 kg Dovydas buvo vertas čempiono vardo ir jau faktiškai buvo laimėjęs finalinę kovą, bet netyčia atliko neleistiną smūgį, po kurio varžovas nebegalėjo tęsti kovos.

Efektingai kovojo ir kelią į finalą užtikrinamai įveikė Žygimantas Šniaukas -75 kg ir Ričardas Drugeika -80 kg. Deja, abiem klaipėdiečiams finalinėje kovoje nepavyko įveikti savo varžovo, tad abu tapo Lietuvos vicečempionais. Bronzos medalį sv.kat. -80 kg iškovojo efektingai kovojęs Dominykas Muntrimas, kuriam visai nedaug pritrūko iki pergalės prieš būsimą čempioną iš Kauno.

Visa karate mokyklos „Shodan“ trenerių komanda džiaugiasi tokiais puikiais jaunių komandos startais. Garbingai kovojo ir trenerių pagyrimo nusipelnė medalių neiškovoję: Benedikta Abaravičiūtė, Viktorija Zibarova, Enrika Raubutaitė, Eimantas Šarkauskas, Lukas Kvietkauskas, Matas Jonauskas, Saulius Siaurusevičius, Antanas Jonušas, Lukas Bučys, Gediminas Škerba, Osvaldas Milašius.

Shodaniečiams - kelialapiai į Europos čempionatą

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder