Shodaniečiai dominavo Lietuvos jaunių čempionate

Shodaniečiai dominavo Lietuvos jaunių čempionate

Praėjusį savaitgalį Tauragėje vyko vienas svarbiausių 2018m. karatė kiokušin renginių - jaunių U18 karatė kiokušin čempionatas, kuriame varžėsi patys stipriausi kovotojai iš visų Lietuvos klubų. Šios varžybos buvo svarbios tuo, kad tai buvo atranka į  gegužės mėnesį vyksiantį Europos čempionatą Lenkijoje.

Kaip ir praeitais metais, sėkmingiausiai šiose varžybose pasirodė karatė mokyklos „SHODAN“ jaunių rinktinė, kuri pelnė net 5 aukso, 4 sidabro ir 5 bronzos apdovanojimus. Antroje vietoje liko Šiaulių „Tori“ komanda, iškovojusi po vieną visų spalvų medalius, o trečioje vietoje - Vilniaus „Ippon“ komanda su 1 auksu ir 1 sidabru.

Merginų sv.kat. -65kg. Lietuvos čempione tapo efektingai kovojusi Ugnė Pėlikytė. Ugnei jau pirmoje kovoje teko labai stipri varžovė, praeitų metų Europos čempionato bronzos laimėtoja Goda Klapatauskaitė iš Vilniaus. Po atkaklios kovos ir pratęsimo Ugnė sugebėjo nugalėti vilnietę.  Efektinga technika ankščiau laiko ji įveikė ir pusfinalio varžovę iš Jonavos, o finale nugalėjo komandos draugę Guodą Pakališkytę – jai atiteko sidabro medalis.

Merginų sv.kat. +65kg. finalas taip pat buvo shodanietiškas. Jame susitiko praeitų metų Europos jaunučių U16 čempionė Julija Balčiūtė ir Ieva Budrytė. Po atkaklios kovos ir pratęsimo laimėjo Ieva. Ji tapo Lietuvos čempione, o Julijai atiteko sidabro apdovanojimas. Bronzos medalį sv.kat. -55kg. iškovojo jaunių varžybų debiutantė Darija Adomaitytė. Darijai nedaug pritrūko iki pergalės. Perspektyvioji klaipėdietė kovoje buvo šiek tiek pajėgesnė už savo varžovę, bet atliko keletą neleistinų veiksmų, dėl ko pergalė atiteko varžovei iš Kauno.

Vaikinų sv.kat. -60kg. Lietuvos čempionu tapo efektingai kovojęs Sergej Zemlianskij, o -65kg.sv.kat. visas kovas ankščiau laiko efektinga techniką užbaigęs Edvinas Gerasimenko. -70kg. sv.kat. vicečempionu tapo Dovydas Martišius. Klaipėdietis buvo vertas pergalės, nes per pagrindinį laiką atliko taško vertą smūgį, tačiau teisėjams jo neskyrus, kova buvo perkelta į pratęsimą. Jo metu varžovas išlygino kovą, o abejotinas teisėjų sprendimas palankumą šį kartą skyrė varžovui iš Panevėžio. Bronzos medalius šioje svorio kategorijoje iškovojo Matas Jonauskas ir Antanas Jonušas. -75kg. sv.kat. Lietuvos čempionu tapo perspektyvusis Žygimantas Šniaukas. Klaipėdietis niekam nepaliko jokių šansų ir visas kovas baigė ankščiau laiko. Bronzos medalį šioje svorio kategorijoje iškovojo Saulius Siaurusevičius. -80kg.sv.kat. bronza atiteko Tomui Stulpinui, o +80kg. sidabrą iškovojo Dominykas Muntrimas.

Karate kiokušin mokyklos „Shodan“ trenerių komanda džiaugiasi savo auklėtinių puikiais rezultatais aukščiausio lygio varžybose. Prizines vietas užėmę shodaniečiai tapo kandidatais į Lietuvos rinktinę. Daugumą jų dalyvaus jau gegužės mėnesį Europos jaunių čempionate Lenkijoje. Shodaniečiai dar kartą įrodė savo pajėgumą ir tai, kad yra vieną stipriausių komandų Lietuvoje.

Lietuvos kyokushin karatė jaunių taurė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder