Sezoną pergale pradėjo ir Klaipėdos rankininkės

Sezoną pergale pradėjo ir Klaipėdos rankininkės

Naująjį sezoną rungtynėmis namuose pradėjo Klaipėdos moterų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“. Pirmoje šalies moterų rankinio lygoje rungtyniaujančios klaipėdietės rezultatu 35:29 (20:11) nugalėjo Utenos DSC komandą.

Nuosekliai žaidusios „Dragūno-Viesulo“ rankininkės lengvai pelnė įvarčius ir didino persvarą. Rungtynių metu uostamiesčio komanda pirmavo ir 10-12 įvarčių: 19:9, 28:17, 32:20. Antrojo kėlinio antroje pusėje atjaunėjusi „Dragūno-Viesulo“ ekipa sulėtino tempą ir uteniškės atotrūkį sumažino. Vis dėlto pasivyti aikštelės šeimininkių Utenos rankininkės nesugebėjo.

Klaipėdos komandoje rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius (3 iš 7 m) pelniusi Austėja Rimkutė, 6 įmetė Ugnė Kavalenkaitė, 4 pridėjo Dovilė Kasparavičiūtė.

Utenos ekipos lydere buvo net 15 įvarčių (2 iš 7 m) įmetusi Karolina Čekuolytė, 7 pelnė Eimantė Zenkovaitė.

„Dragūno-Viesulo“ vyr. trenerė Daiva Pakulienė sakė, kad pastaruosius du sezonus aukščiausios Lietuvos moterų rankinio lygos bronzos medalius iškovojusiai komandai šį sezoną teks rungtyniauti žemesnėje, pirmoje lygoje.

„Pasikeitė apie 70 procentų komandos žaidėjų, į užsienį išvyko komandos lyderės sesės Brigita ir Roberta Ivanauskaitės. Esame iš esmės atsinaujinusi ir gerokai pajaunėjusi komanda. Po praėjusio sezono komandoje liko tik šešios merginos, kitos žaidėjos – jaunosios „Viesulo“ sporto centro auklėtinės. Kolektyvas dar bando susižaisti, įsijausti. Pirmosiose rungtynėse, kaip ir reikėjo tikėtis, buvo ir gerų, ir blogų momentų, senoji karta bando susižaisti su naująja“, – komentavo D. Pakulienė.

2017-2018 m. sezoną Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ dėl nugalėtojų vardo ir galimybės pereiti į aukščiausią šalies lygą konkuruos su šešiomis ekipomis: šiandien įveikta Utenos DSC, Alytaus „SRC-Margiris“, Kauno „ACME-Žalgiris-2“, Kauno r. „SM-Garliava“, Šiaulių sporto gimnazijos „SM-Dubysa“ ir Molėtų SC/SK.

„Bandysime savo jėgas. Pirmą vietą pirmoje lygoje užėmusi komanda kitą sezoną galės pretenduoti į vietą aukščiausioje lygoje. Iš viso yra septynios komandos, kol kas teko susipažinti tik su varžovių komandų sudėtimis, todėl negaliu pasakyti, kaip su jomis seksis žaisti. Varžovės įvairios – pradedant solidesnio amžiaus žaidėjomis, baigiant itin jaunomis, gimusiomis 2005 metais. Mūsų šio sezono tikslas yra kuo labiau patobulėti ir užimti pirmąją vietą. Turime tokią galimybę ir norime ja pasinaudoti“, – pabrėžė D. Pakulienė.

Pasak jos, anksčiau žaidimo ašis buvo sesės Ivanauskaitės, dabar žaidimo taktika bus dėliojama remiantis senbuvėmis: Austėja Rimkute, Akvile Tolvaišaite, Ugne Kavalenkaite, Deimante Briedyte, Dovile Kasparavičiūte. Dar viena senbuvė – vartininkė Jovita Mikalauskienė.

Jauniausios komandos žaidėjos – keturiolikmetė Meda Budrytė, penkiolikmetės Raminta Ramanauskaitė, Rūta Švanytė, Donata Paulina Moorhaj, Paulina Griučkaitytė. Tai perspektyvios sportininkės, kurios jau dabar yra Lietuvos U17 rinktinės narės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder