Šeštadienį Smiltynėje karaliaus sportas

Šeštadienį Smiltynėje karaliaus sportas

Jau šį šeštadienį nuo 10 iki 17 val. Smiltynės paplūdimio teritorijoje prie centrinės gelbėjimo stoties vyks iki tol mūsų mieste neregėtas sporto renginys - Vasaros paplūdimio festivalis, subursiantis mažiausiai 700 paplūdimio futbolo, tinklinio, rankinio, regbio, imtynių ir "Cross fit" varžybų dalyvių.

Šis renginys, skirtas Klaipėdos miesto gimtadieniui paminėti, visiems žiūrovams - nemokamas.

Okupuos 800 m paplūdimio ruožo

"Klaipėda - Europos sporto miestas, tad šiais metais sporto renginių netrūksta ir jų tikrai netrūks. Mano giliu įsitikinimu, esame teisingame kelyje - į sportą vis dažniau įtraukiame ne tik profesionalus, bet ir sporto mėgėjus, eilinius klaipėdiečius. Dalyvavimas tokiuose renginiuose ir sveikas sportinis azartas - naudingas kiekvienam. Tikslas, kad panašūs renginiai taptų tradiciniai. Neabejoju šio renginio sėkme ir nauda", - vakar pajūryje vykusioje spaudos konferencijoje šį renginį pristatė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

[CITATA]

Jis paprašė, kad miestiečiai, kuriems sportas nėra įdomus, būtų tolerantiški ir pakantūs, nes šeštadienį maždaug 700-800 m spinduliu Smiltynės paplūdimio teritorijoje prie centrinės gelbėjimo stoties paplūdimio ruožas bus užimtas sportininkų.

"Tie, kurie nori tik gulėti ir nesportuoti, turėtų pasirinkti kitą paplūdimio ruožą", - akcentavo renginio organizatoriai.

Vasaros paplūdimio festivalio pradžia - 10 val. (registracija, apšilimas, parengiamosios sporto varžybos), o 12.00-12.15 val. vyks oficialus varžybų atidarymas.

Dalyviai - net iš Kamerūno ir Portugalijos

"Vasaros paplūdimio festivalyje varžysis ne tik įvairių Lietuvos miestų sportininkai, bet ir svečiai iš Latvijos, Rusijos ir net Portugalijos", - sakė vienas iš renginio organizatorių Darius Raišutis.

Paplūdimio rankinio varžybas kuruosiantis rankinio treneris Vidmantas Toliušis patikslino, kad rankininkų gretose bus atstovų net iš Turkijos ir Kamerūno.

"Laukia įdomios ir intriguojančios kovos. Kviečiame eilinius miestiečius pasigrožėti, kaip varžysis mūsų rankinio profesionalai, susipažinti su taisyklėmis, o vėliau leisime jėgas išbandyti ir kiekvienam norinčiam. Taisyklės paprastos, ateikite, susipažinkite ir išbandykite", - ragino V. Toliušis.

Gražios ir įtemptos kovos turėtų virti ir tarp imtynių, futbolo, regbio bei tinklinio atstovų. Beje, tarp tinklinio sporto šakos atstovų bus daug dailiosios lyties sportininkių, tad renginio organizatoriai juokavo, kad renginio stebėtojai galės išvysti ne tik įnirtingas kovas, bet ir dailias bei sportiškas merginas, pasipuošusias maudymosi kostiumėliais.

"Vyrams bus kur paganyti akis", - juokavo Klaipėdos paplūdimio tinklinio klubo atstovai.

Laukia smagios rungtys

Miestiečiai galės ne tik iš arčiau pamatyti ir palaikyti šešių sporto šakų sportininkų varžytuves, bet ir patys išbandyti savo jėgas smagioje pramogų zonoje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ne kartą džiaugėsi, kad Klaipėdos - Europos sporto miesto - renginiai išjudino klaipėdiečius.

"Žmones įtraukėme į aktyvią gyvenseną. Kaip žinia, kuo aktyvesnis žmogus, kuo jis daugiau juda, sportuoja, tuo mažiau serga, būna žvalesnis, geresnės nuotaikos ir darbingesnis. Sportas - geriausia investicija į ateitį, nes visi puikiai žinome, kiek kainuoja sveikatos apsauga", - akcentavo S. Budinas.

SPAUDOS KONFERENCIJA, kurios metu buvo pristatytas Vasaros paplūdimio festivalis. Ji vyko neįprastoje vietoje - prie antrosios Melnragės gelbėjimo stoties. Tiesa, nesupainiokite - pats festivalis vyks kitoje vietoje - Smiltynės paplūdimio teritorijoje prie centrinės gelbėjimo stoties. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Vasaros paplūdimio festivalio pramoginės rungtys vyks nuo 12.30-16:30 val.

Vyks dartbolo, pripučiamo stalo futbolo, gelbėjimo rato metimo, "Bocmano bato" metimo rungtys, žvejų inkaro tempimo ir bėgimo su plaukmenimis per smėlį estafetės.

"Dartbolas - panašu į smiginį, tik čia vietoj strėlyčių yra lipnūs futbolo kamuoliai, o pats taikinys padidintas daug kartų. Užduotis - spardyti lipnų kamuolį į didelį pripūstą taikinį ir surinkti kuo daugiau taškų. Pripučiamas stalo futbolas - tai didelė pripūsta stalo futbolo aikštė, kurioje dalyviai tampa figūromis - futbolininkais. Nuotaikingas ir intriguojantis žaidimas, kurio metu dvi komandos spardys kamuolį ir stengsis įmušti jį į savo varžovo vartus", - šias nuotaikingas rungtis per spaudos konferenciją pristatė vis dažniau sporto renginiuose pastebimas Klaipėdos miesto savivaldybės politikas bei visuomenės atstovas Algirdas Grublys.

VASAROS PAPLŪDIMIO FESTIVALIS

10.00-12.00 val. dalyvių registracija, apšilimas, parengiamosios sporto varžybos;

12.00-12.15 val. festivalio atidarymas;

12.15-16.30 val. sportinės varžybos:

Paplūdimio tinklinio turnyras (varžybas organizuoja Klaipėdos paplūdimio tinklinio klubas);

Paplūdimio futbolo turnyras (varžybas vykdo Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacija);

Paplūdimio rankinio turnyras (varžybas vykdo Klaipėdos rankinio federacija ir Klaipėdos "Viesulo" sporto centras);

2018 m. vaikų ir jaunučių paplūdimio regbio čempionatas (varžybas organizuoja regbio klubas "Klaipėdos kovas");

Atviras Lietuvos paplūdimio imtynių čempionatas (varžybas vykdo Lietuvos imtynių federacija ir Klaipėdos imtynių federacija);

"CROSS FIT TRAIN, BE FIT" judesių rungtys (varžybas vykdo cross-training klubas "BURPIS").

PRAMOGINIŲ RUNGČIŲ ZONA

12.15-16.30 val. pramoginės rungtys, skirtos miesto gyventojams ir svečiams:

Dartbolas, pripučiamas stalo futbolas;

Pramoginės rungtys-estafetės: "Gelbėjimo rato metimas", "Bocmano bato" metimas, "Bocmano bato" metimas į tolį, "Inkaro tempimas" - Žvejų inkaro tempimo estafetė, estafetė "Bėgimas su ląstais" - greičio rungtis, kas greičiau nubėgs su ląstais per smėlį numatytą atstumą.

Rankšluostinis - tradicinio ir visiems gerai žinomo tinklinio bei vandens mūšio mišinys.

15.00-17.00 val. rezultatų paskelbimas ir apdovanojimai;

17.00 val. festivalio uždarymas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder