Šeštadienį Klaipėdoje spindės LKL žvaigždės

Šeštadienį Klaipėdoje spindės LKL žvaigždės

Jau ateinantį šeštadienį Klaipėdą sudrebins neeilinė šventė - "Švyturio" arenoje nuo 16 val. organizuojamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) "Žvaigždžių dienos" renginys. Tokia krepšinio šventė uostamiestyje vyks pirmą kartą LKL istorijoje.

Klaipėdiečiai turės galimybę išvysti ne tik ryškiausias LKL žvaigždes, bet ir pasimėgauti įspūdinga šou programa.

Organizatorių teigimu, susirinkusius žiūrovus linksmins Klaipėdos atlikėjų desantas - Violeta ir Vilius Tarasovai, Stepas Januška ir uostamiesčio choras "Cantare".

Šį muzikantų būrį papuoš džiazmenas, charizmatiškasis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas-"Kongas".

Krepšinio aistruoliai taip pat išvys vieną geriausių šalies šokėjų grupių - Klaipėdos "Leader Dance", vadovaujamą Klaipėdos universiteto docentės Bronelės Švitrienės.

Taip pat žiūrovus įspūdingais kamuolio dėjimais į krepšį stebins krepšinio akrobatai iš Slovėnijos "Dunk kings".

Pastarieji, prieš atvykstant į Lietuvą, apšilo Ispanijoje, "Karaliaus taurės" varžybose, bei Kroatijoje vykusioje "Žvaigždžių dienoje".

"Švyturio" arenoje vyksiančio renginio trukmė - 3 val.

Vakaro puošmena turėtų tapti dvikova tarp "Lietuvių" ir "Time Team" (legionierių) ekipų.

Taip pat vyks "Oro karaliaus" ir "Snaiperio" konkursai.

LKL "Žvaigždžių diena" pajūryje organizuojama pirmą kartą. Kaip tai vertinate? - pasiteiravome Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidento ir nuolatinio įvairių krepšinio turnyrų rėmėjo klaipėdiečio Rimanto Cibausko.

Toks renginį Klaipėdoje galėjo vykti ir anksčiau, tačiau neturėjome didžiulės arenos. Dabar situacija pasikeitusi - "Švyturio" arena tam puikiai tinka. Klaipėdiečiai nebuvo lepinami įspūdingomis krepšinio šventėmis, tačiau nuo šiol ta pilka dėmė tarsi bus užpildyta.

Džiaugiuosi, kad viena svarbiausių Lietuvos krepšinio švenčių vyks būtent Klaipėdoje. Organizatoriai planuoja, kad tai bus viena įspūdingiausių švenčių per visą LKL istoriją. Tikiuosi, kad klaipėdiečiai pasikraus daug teigiamų emocijų.

Vakaro akcentu turėtų tapti dvikova tarp "Lietuvių" ir "Time Team" (legionierių) ekipų. Kiek žinau, šių komandų pavadinimai turi ir savotišką istoriją, susijusią su Klaipėda.

Taip, būtent 2003 metais, kuomet Lietuvos rinktinę iš Klaipėdos išlydėjome į Europos čempionatą Švedijoje organizavome Lietuvos rinktinės ir "Time Team" komandos, kurią sudarė krepšinio mėgėjai, draugiškas rungtynes. Vėliau su "Time Team" komanda, kurioje žaidžiau ir aš, važiavome po Lietuvą, ir žaidėme su įvairių miestelių ekipomis. Taip ir prigijo ši tradicija, o vėliau persikėlė į LKL "Žvaigždžių dieną".

Įdomus sutapimas, kad 2003 metais Lietuvos rinktinei, kuri užkariavo Europą - po 64 metų pertraukos lietuviai tapo Senojo žemyno čempionais, vadovavo treneris Antanas Sireika. Jis ir LKL "Žvaigždžių dienoje" diriguos "Lietuvių" komandos žaidimui.

2003 metais A. Sireikos tikslas buvo pergalėmis užkariauti Europą, o dabar jis sieks pavergti klaipėdiečių širdis šou programa, gražiu žaidimu ir teigiamomis emocijomis. Juk per tokias šventes svarbu ne pergalės, o teigiama aura, gera nuotaika ir šventinės akimirkos.

Įdomiausia tai, kad viskas juda ratu, 2003 metais Lietuvos rinktinę su treneriu A. Sireika priešaky išlydėjome būtent iš Klaipėdos ir jie tapo čempionais, o dabar Klaipėdoje vėl neeilinis renginys - LKL "Žvaigždžių diena"

Šiemet LKL "Žvaigždžių dienoje" dalyvaus trys "Neptūno" krepšininkai. Martynas Mažeika pasirodys "Lietuvių" komandos gretose, kuriai vadovaus "Šiaulių" ekipos strategas A. Sireika. Arturs Bruninis gins "Time Team", kurios dirigentu bus "Žalgirio" treneris Aleksandras Trifunovičius, garbę. LKL "Snaiperio" konkurse vėl savo rankos taiklumą bandys įrodyti Marius Runkauskas. Kaip vertinate šių klaipėdiečių galimybes?

Klaipėda visada garsėjo savo snaiperiais. Klaipėda - tarsi savotiška taikliarankių auginimo kalvė. Juk Marius Runkauskas dar 2008 metais tapo LKL snaiperiu. Šį titulą yra iškovoję ir daugiau klaipėdiečių, kadaise rungtyniavę "Neptūno" ekipoje: 1997 ir 1999 metais - Svajūnas Airošius, 2000, 2002 ir 2003 metais - Arvydas Macijauskas, 2005 metais - Petras Šalvis, 2006 ir 2009 metais - Marius Kasiulevičius.

Manau, kad ir šį kartą M. Runkauskui turėtų padėti namų sienos. Jis yra patyręs krepšininkas, ragavęs ir legionieriaus duonos, tad atsakomybės jausmas pas šį krepšininką jau turėtų būti išugdytas. Marius - pakankamai brandus žaidėjas. Tikrai gali tapti nugalėtoju.

Mes, klaipėdiečiai, norime, kad nugalėtų savi ir sirgsime už juos.

Kalbant apie Martyną Mažeiką - tai talentingas žaidėjas. Garbė, kad Klaipėdoje turime tokį krepšininką, jis liko pastebėtas ir "Lietuvių" rinktinės trenerio A. Sireikos. Martynui palinkėčiau gerų emocijų, juk tai krepšinio šventė, kurioje vienas iš pagrindinių tikslų - priversti žiūrovus nustebti ar nusijuokti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder