Šeštadienį Klaipėdoje - pamario derbis

Šeštadienį Klaipėdoje - pamario derbis

Gruodžio 30 dieną (šeštadienį) 16 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) vyks Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pamario derbis tarp Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" ir "Šilutės" ekipų.

Klaipėdiečiams šios rungtynės - garbės reikalas. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai sieks atsirevanšuoti šilutiškių ekipai už šių metų spalio 28 dieną išvykoje po nervų karo vos 2 taškų skirtumu - 81:83 patirtą pralaimėjimą.

Nėra aišku, ar šeštadienį Klaipėdos ekipai galės padėti "Neptūno" žaidėjai Aidas Einikis ir Arūnas Mikalauskas, tačiau "Neptūnas-Akvaservis" sudėtį sustiprino Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančio "Šiaulių" klubo žaidėju. Ši ekipa sutiko uostamiesčio komandai paskolinti Airidą Giedraitį.

22 metų 197 cm ūgio kaunietis šį sezoną buvo skolintas Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujančios Šiaulių "KA Saulės-ASKA-Grafų baldų" komandai ir trečiose pagal pajėgumą šalies pirmenybėse per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 16,8 taško bei atkovodavo po 5,8 kamuolio.

Praėjusius du sezonus A. Giedraitis gynė Raseinių "Rasų" komandos garbę.

"Kol kas šį krepšininką skolinamės mėnesiui peržiūrai. Matysime, ar šis krepšininkas pritaps prie mūsų ekipos ir ar liks iki sezono pabaigos", - sakė "Neptūno-Akvaservis" klubo direktorius Dainius Vaitelis.

Tiek "Neptūno-Akvaservis", tiek "Šilutės" ekipos šį sezoną kaunasi galingai ir yra tarp keturių stipriausių NKL ekipų.

"Ne kartą minėjau, kad NKL čempionate skirtumas tarp ekipų - labai trapus: kiekviena komanda gali įveikti savo varžovus, nepaisant ar yra lyderiai, ar autsaideriai. Tuo šis čempionatas įdomus ir itin intriguojantis. Savo žiūrovų akivaizdoje mes privalome rungtyniauti užtikrintai ir varžovams nedalyti lengvų taškų. Laukiame klaipėdiečių palaikymo, tai mūsų jauniems žaidėjams labai svarbu", - sakė "Neptūno-Akvaservis" komandos treneris T. Gaidamavičius.

Penktadienį šilutiškiai dėl antrosios turnyro lentelės vietos namuose kovėsi su NKL čempionais Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkais ir dvikovą pralaimėjo rezultatu 85:95, o klaipėdiečiai (4 vieta) Telšiuose rungtyniavo su turnyro lentelės kaimynais vietos "Telšių" krepšininkais (5 vieta). Deja, šįkart klaipėdiečiai patyrė pralaimėjimą rezultatu 67:75.

Klaipėdos klubui Telšiuose nepadėjo net ir užtikrinta kova dėl kamuolių, kurią "Neptūnas-Akvaservis" laimėjo 43:28.

Šiame susitikime karjeros pasiekimą užfiksavo „Neptūno-Akvaservis“ puolėjas Arūnas Mikalauskas. Jis atkovojo 16 kamuolių, o tai – geriausias jo karjeros rezultatas.

„Telšiai“: Erikas Kubilius 16, Kajus Okmanas 14, Ovidijus Kaminskis 10, Laurynas Kaveckis 9.

„Neptūnas-Akvaservis“: Arūnas Mikalauskas 18 (16 atk. kam.), Valdas Vasylius 12, Mantas Šerkšnas 11.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder