Senjorai papildė trofėjų kolekcijas

Senjorai papildė trofėjų kolekcijas

Trisdešimtmečiai krepšininkai atsisako žaisti rinktinėje, o šešiasdešimtmečiams ir vyresniems senjorams tik leisk sportuoti: iš šeštojo Europos senjorų krepšinio čempionato Zagrebe grįžo įvairaus amžiaus grupių rinktinėms atstovavę klaipėdiečiai.

Čempionate Lietuvai atstovavo 4 moterų ir 11 vyrų komandų, aukso medalius iškovojo Vilniaus moterų komandos "Svaja" (amž. gr. 40+) ir "Kamanė” (50+) bei Kauno vyrų komanda "Žalgiris" (amž. gr. 65+). Sidabro medaliais pasidabino vyrų komandos "Lietuva" (60+) ir Klaipėdos "Neptūniečiai" (70+), o bronzą laimėjo moterų Kauno SKK "Komanda" (35+).

Uostamiesčio krepšininkai parvežė 7 apdovanojimus.

Algimantas Žičkus ir Algimantas Riauba ("Žalgiris", 65+) iškovojo auksą, Romaldas Atas, Vladimiras Lebidevas, Romualdas Gelžinis ("Lietuva", 60+) ir Kazimieras Budrys ("Neptūniečiai", 70+) - sidabrą. Šį apdovanojimą gavo ir septyniasdešimtmečių treneris Algirdas Narbutas.

Beje, Europos čempionate "Neptūniečių" vėliava plazdėjo pirmą kartą.

"Tai buvo geriausias čempionatas iki šiol. Viskas puikiai organizuota, vyko sklandžiai, sudarytos geros sąlygos krepšininkams, teisėjavimas - objektyvus. Jautėsi Europos čempionato dvasia. Išvargino tik kelionė autobusu - 4 dienas važiavome kepinant apie 40 laipsnių karščiui. Patiko ir pati Kroatija - graži gamta, žmonės ten labai myli sportą: visur pilna įvairiausių sporto šakų aikštelių, tik noro sportuoti reikia. Ir sportuoja tenykščiai žmonės nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro", - atėję į "Vakarų ekspreso" redakciją įspūdžiais dalijosi nepailstantys senjorai.

Iš viso čempionate dalyvavo 23 moterų ir 70 vyrų komandų. Per 6 Europos čempionatus Lietuvos komandos iškovojo po 14 aukso ir sidabro medalių bei 34 bronzinius apdovanojimus ir pagal šiuos rodiklius nusileidžia tik Rusijos veteranams, tačiau lenkia gilias krepšinio tradicijas bei puikius pasiekimus turinčias valstybes, tokias kaip, pavyzdžiui Graikija, Italija, Slovėnija ar Kroatija.

"Lietuvai, kaip tokiai mažai šaliai, tai puikus pasiekimas. O rusai laimi todėl, kad jiems sudaromos labai geros sąlygos pasiruošimui, jo finansavimui skiriamos nemažos lėšos, krepšininkai vyksta į specialias stovyklas. Tai ne mes, pusiau iš savo kišenės", - pasakojo Klaipėdos krepšinio federacijai vadovaujantis R. Atas.

Krepšininkai jam pritarė - Lietuvos senjorams dėmesio skiria ar paremia mažai kas.

"Visi galvoja - ai, veteranai vėl parvežė medalius. Tačiau niekas nepagalvoja, kad dėl jų reikia pakovoti, turėti ir ūpo, jėgų, sveikatos, suburti komandą, ruoštis, organizuoti. Krepšinį mylėti. Apskritai, būtų gerai, kad kuri nors iš rinktinių - jaunučių, jaunių, jaunimo ar vyrų -  pakartotų mūsų pasiektą rezultatą. Juk mes nežaidžiame tik čempionatuose - štai jau artėja miesto senjorų pirmenybės, Lietuvos čempionatas, jau galvojame, kaip nuvažiuoti į kitų metų pasaulio čempionatą Brazilijoje. Mes, tokio amžiaus, dar turime parako, todėl keistai atrodo, kai perpus jaunesni krepšininkai atsisako padėti komandai", - kalbėjo jie vienas per kitą.

Anot senjorų, krepšinį dabar žaisti moka visi - teko ir su suomiais, vokiečiais, čekais paprakaituoti. Kai kurioms komandoms atstovauja buvę profesionalai ir net stipriausios krepšinio lygos NBA žaidėjai.

2012 metų pirmenybės vyks Kaune.

Šio turnyro metu kūnu galbūt taps K. Budrio idėja surengti Europos šeimų krepšinio turnyrą. Klaipėdietis Zagrebe akis į akį susitiko su Europos senjorų krepšinio federacijos prezidentu Juha Zettanen ir paprašė jo pritarimo bei pagalbos organizuojant turnyrą.

"Idėjai pritarė ir prezidentas ir kitų valstybių komandų atstovai, kuriems taip pat įteikiau raštus ir pakviečiau prisijungti", - sakė 74 metų K. Budrys.

Į Zagrebą Lietuvos senjorai važiavo padedami "Ūkio banko", R. Gelžinis už pagalbą norėjo padėkoti "Autopunkto taksi" vadovams, K. Budrys - Klaipėdos merui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder