SELL žaidynėse - klaipėdiečių pergalės

SELL žaidynėse - klaipėdiečių pergalės

Klaipėdos universiteto studentai skynė laurus Kaune vykusiose Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos (SELL) aukštųjų mokyklų sporto žaidynėse.

Mūsų miesto universiteto sportininkai sužibėjo tarp 57 aukštųjų mokyklų iš 12 skirtingų šalių atstovai. Iš viso žaidynėse varžėsi per 1500 studentų.

Medalių lietumi pradžiugino lengvaatlečiai: olimpietė sprinterė Lina Grinčikaitė neturėjo lygių, bėgant 100 m (12,03 sek.), o jos treniruočių draugas (abu treniruoja treneris Edmundas Norvilas) Artūras Janauskas buvo pirmas 110 m barjerinio bėgimo rungtyje (14,97 sek.), o 400 m jis įveikė trečias (55,71 sek.).  

Sidabro medalį 100 m barjerinio bėgimo varžybose iškovojo Živilė Brokoriūtė (14,70 sek).

Bronzos medalį ieties metimo rungtyje pelnė Karolina Girdžiūtė (38,97 m).

Banga Balnaitė 1500 m bėgimo varžybose finišavo trečia (4 min. 40 sek.).

Zita Satkauskaitė buvo stipriausia jėgos trikovės varžybose. Mergina pritūpė su 150 kg štanga, nuo krūtinės atkėlė 90 kg ir išrovė 130 kg.

Auksu pasipuošė graikų-romėnų imtynėse sau lygių neturėjęs Šarūnas Jurčys.

Jau daugelį metų SELL žaidynėse dalyvauja ir medalius iškovoja plaukikė Simona Motiekaitė. Šiemet ši Natalijos Gurkovos auklėtinė grįžo su dviem medaliais: 50 (28,7 sek.) ir 100 m (1 min. 2,27 sek.) laisvo stiliaus rungtyse finišavo antra.

Stalo tenisininkės Lina Kriaučiūnaitė, Ingrida Miliūtė ir Rima Birkštytė komandinėse varžybose tarp dešimties komandų liko ketvirtos.

Tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų jos liko trečios.

KU futbolininkai, treniruojama Mariaus Komovo, trap 17 universitetų ekipų liko treti. Kovoje dėl bronzos medalių klaipėdiečiai net 7:2 sutriuškino Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentus.

Kitais metais SELL žaidynės vyks Suomijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder