Sekmadienį Klaipėdos centre - finalinis "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" etapas

Sekmadienį Klaipėdos centre - finalinis "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" etapas

Šiais metais bėgimo virusas išplito po visą Lietuvą. Prie seniai šiuo virusu užsikrėtusių Vilniaus ir Kauno, kur nebėgiojančių jau niekas nesupranta, prisijungė Alytus, Panevėžys, Šiauliai ir Palanga. Tuo pasirūpino minėtus miestus aplankiusios "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" varžybos.

Spalio 19 dieną (sekmadienį) septintasis renginio etapas bėgimo ritmu bandys užkrėsti ir Klaipėdos regiono gyventojus.

Paaiškės galutinės įskaitos nugalėtojai

Sekmadienį visi Lietuvos bėgimo ir sveikos gyvensenos puoselėtojai rinksis Kruizinių laivų terminale. Čia bus duotas startas finaliniam "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" etapui.

Dvigubai daugiau taškų gausiantys bėgikai kovos dėl galutinės įskaitos nugalėtojų vardų ir išsidalins daugiau nei 7000 litų prizinį fondą. Tokia pačia suma atskirų etapų nugalėtojai jau papildė savo sąskaitas.

Realiausiais pretendentais užlipti ant nugalėtojų pakylos vyrų grupėje laikomi Valdas Dopolskas, Aurimas Skinulis, Paulius Bieliūnas ir Ramūnas Vilčinskas. Tarp moterų kol kas pirmauja "Danske Bank Vilniaus maratone" triumfavusi Vaida Žūsinaitė. Jai ant kulnų lipa Milda Vilčinskaitė ir Birutė Striukienė.

Varžybų tikslas - bėgioti su malonumu

"Mūsų organizuojami bėgimai yra skirti visiems, ne tik profesionalams. Nedrįstantiems pradėti bėgioti - tai puiki vieta įsilieti į entuziastų būrį, bėgti save tausojant ir su gera nuotaika. Galima bėgti su draugais, su šeimomis. Skirtingų pajėgumų bėgikams siūlome skirtingo nuotolio distancijas. Kviečiu prisidėti prie mūsų jau šį sekmadienį Klaipėdoje", - sakė EUROVAISTINĖS direktorė Neringa Vaitelytė. Ji su kolegomis pati išbėgs į Klaipėdos gatves.

Septintojo - paskutiniojo - "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" etapo dalyviai tradiciškai galės bėgti 5 ir 10 km. Siekiantiems ne rezultatų, o smagaus laiko praleidimo, skirti 2,5 ir 5 km bėgimas "FUN RUN". 500 metrų bėgs patys mažiausi bėgimo mėgėjai - vaikai.

Iš viso šešiuose varžybų etapuose bėgo daugiau nei 2500 sveikos gyvensenos mėgėjų.

Bėgs futbolininkai ir regbininkai

Praėjusiuose "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" etapuose kartu su bėgimo entuziastais bėgo Kauno "Žalgirio" krepšininkai ir šokėjos, Panevėžio "Ekrano" futbolininkai, Europos kiokušin karatė čempionė Rūta Brazdžionytė, daugkartinės Lietuvos moterų žolės riedulio čempionės Šiaulių "Gintros-Strektės-Universiteto" merginos, Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės nariai Remalda Kergytė, Rasa Drazdauskaitė ir Justinas Beržanskis.

Klaipėdoje į būrį bėgikų žada įsilieti futbolo klubo "Atlantas" pagrindinės sudėties žaidėjai su vyr.treneriu Konstantinu Sarsanija ir sporto direktoriumi Valdu Trakiu priešakyje, jaunieji Klaipėdos futbolo mokyklos ir regbio klubo "Klaipėdos kovas" regbininkai. Tarp bėgikų išvysime ir klaipėdietę,buvusią 1500 ir 3000 metrų bėgimo Lietuvos čempionę, Eglę Krištaponytę. Pastaroji į bėgimo šventę žada atsivesti ir būrį auklėtinių. Apdovanojimus geriausiems įteiks miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Gausiausiai mokyklai - speciali taurė

Gausiausiai "EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės" paskutiniame etape dalyvausiančios mokyklos laukia įspūdinga taurė ir garbė vadintis sportiškiausia Klaipėdos regiono mokykla. Kol kas moksleivių gausa pasižymėjo Šiauliai. Šiame mieste bėgo apie 80 mokinių. Tačiau Klaipėdos "Verdenės" progimnazijos kūno kultūros mokytoja E. Krištaponytė mano, kad vien šios mokyklos auklėtiniai gali sumušti visus rekordus: "Mūsų tikslas - tapti sportiškiausia Klaipėdos mokykla. Ne viename renginyje tai jau įrodėme. 100 mokinių gal nesurinksime, bet 70-80 startuos", - optimizmu tryško E. Krištaponytė.

Daugiau informacijos ir registracija - www.10kmtaure.lt.

RENGINIO PROGRAMA:
9 val. - registracija;
10 val. - vaikų startas;
10.15 val. - 2,5 kilometro "FUN RUN" startas;
10.45 val. - 5 kilometrųs tartas;
11.15 val. - 10 kilometrų startas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder