Savaitgalį - 39-ojo Kazimiero Budrio turnyro finalas

Savaitgalį - 39-ojo Kazimiero Budrio turnyro finalas

Gegužės 29-31 (penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį) dienomis Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) vyks 39-ojo Kazimiero Budrio šeimų krepšinio turnyro finalinės rungtynės.

Finaliniame etape dalyvaus 8 ekipos, suskirstytos į 2 pogrupius.

Pirmajame pogrupyje varžysis Žukauskai (Šiauliai), Stoniai (Švėkšna), Skromanai (Šeduva) ir Šliogeriai (Kaunas).

Antrajame pogrupyje - Nausėdai (Švėkšna), Bručkai (Gargždai), Kiūpeliai (Klaipėda) ir Tautvaišai (Panevėžys).

Penktadienį kovos prasidės nuo 17 val., šeštadienį - nuo 10 val. Sekmadienį nuo 10 iki 15 val. vyks rungtynės dėl vietų. Dvikova dėl trečiosios vietos - nuo 12 val. didysis finalas - nuo 14 val.

Iškilmingas varžybų atidarynas - pentadienį nuo 19 val.

Sekmadienį nuo 13 val. vyks tolimų metimų konkursas "Klaipėdos snaiperis 2015".

Finaliniame etape Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre pertraukėlių ir atidarymo metu šoks Klaipėdos universiteto šokėjos (vadovė - Bronelė Švitrienė). Savo programą pristatys BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" atstovai.

Šeima - brangiausias turtas

Klaipėdos miesto garbės pilietis - Kazimieras Budrys šeimų turnyrus pradėjo rengti 1977 m. Po pirmųjų rungtynių uostamiestyje turnyras greitai tapo respublikinis, vėliau Pabaltijo ir buvusios Sovietų Sąjungos. Šeimų dvikovos taip išpopuliarėjo, kad išplaukė ir į tarptautinius vandenis.

"Šeima yra pats brangiausias turtas ir didžiausia vertybė, ją privalo puoselėti kiekvienas. Dabar pas mus apie tai tik šnekama ir nieko nedaroma. Juk kuo daugiau darnių ir sveikų šeimų gyvens valstybėje, tuo ji bus stipresnė. Viso to galima pasiekti per krepšinį, kuris Lietuvoje taip pat yra vertybė. Jį žaisdamos šeimos tvirtėja, auga jų kolektyviškumas ir pagaliau didėja gimstamumas, ko mums Lietuvoje trūksta. Smagu žiūrėti, kaip mažiausi vaikai krepšinio aikštelėje laksto kartu su vyresniais broliais, seserimis, tėvais, dėdėmis ir net seneliais. O dabar mūsų šeimos dažniausiai susiburia tik per laidotuves", - kodėl kilo mintis rengti būtent šeimų varžybas, atskleidė K. Budrys.

Jam pavyko įgyvendinti dar vieną savo sumanymą - įkurti Lietuvos šeimų krepšinio lygą. Prie šios idėjos įgyvendinimo aktyviai prisidėjo ir olimpinis čempionas Modestas Paulauskas bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidentas Rimantas Cibauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder