Šaškėmis susidomi vis daugiau moksleivių

Šaškėmis susidomi vis daugiau moksleivių

Jau tradicija tampantis moksleivių šaškių turnyras šį šeštadienį į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“ pritraukė apie 200 žaidėjų ir minią juos palaikančių smalsių žiūrovų.

Varžybas organizavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vaiko teisių apsaugos skyrius, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ir laisvalaikio klubas "Aerobikos uostas". Jose galėjo dalyvauti visi moksleiviai.

Kaip ir praėjusiais metais, siekdami laimėti Klaipėdos miesto mero taurę, vaikai kovojo trijose amžiaus grupėse: 1-4 klasės, 5-8 klasės, 9-12 klasės. Kiekvienoje amžiaus grupėje atsitiktine tvarka parinkti varžovai per 5 minutes stengėsi įveikti priešininką.

Pralaimėjusiųjų laukė paguodos prizai: diplomai ir pakvietimai į „Akropolio“ ledo areną, o laimėjusieji žaidė tol, kol buvo išrinkti ir apdovanoti I, II, III vietų laimėtojai. Jiems buvo įteikti diplomai, „Akropolio“ dovanų čekiai, pakvietimai į „Akropolio“ ledo areną, „Apollo“ boulingą bei „Forum cinemas“ kino teatrą.

Iškart po 1-4 klasės grupės laimėtojų paskelbimo susikauti su čempionu atvyko pernai šaškių žaidime įveiktas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis pasveikino visus dalyvius ir padėkojo jiems už dalyvavimą.

Nors meras prisipažino, jog šaškėmis žaidžia tik vieną kartą metuose – per šį šaškių turnyrą, tai jam nesutrukdė laimėti prieš 1-4 klasės grupės geriausią žaidėją Aironą Daubarį (9 m.).

Klaipėdos Gedminų pagrindinėje mokykloje besimokantis berniukas labai nenusiminė, sakė, jog jam buvo garbė sužaisti šaškių partiją su Klaipėdos miesto meru, o pralaimėjo tikriausiai dėl per didelio jaudulio. Aironą visuomet domino šaškių žaidimas, prieš šį turnyrą berniukas treniravosi apie 5 dienas. Čempionas pažadėjo būtinai savo jėgas išbandyti ir kitais metais.

5-8 klasės grupės pirmos vietos laimėtoju tapo Kretingos rajono Salantų gimnazijos moksleivis Tomas Klimas, o 9-12 klasės grupėje pirmąją vietą garbingai iškovojo Mangirdas Kriauza iš Klaipėdos Litorinos mokyklos. Šis jaunuolis jau ir pernai buvo arti pergalės, kai užėmė 3-ąją vietą.

Kadangi Klaipėdos meras turėjo išvykti ir nespėjo su jais sužaisti simbolinės partijos, abiems vaikinams pažadėta galimybė nuvykti į meriją ir ten sužaisti šaškėmis paties mero kabinete.

Moksleivių šaškių turnyras Klaipėdos miesto mero taurei laimėti planuojamas organizuoti ir kitais metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder