Saldus "Atlanto" revanšas prieš "Žalgirį"

Saldus "Atlanto" revanšas prieš "Žalgirį"

Pirmadienį Lietuvos futbolo A lygos čempionate buvo sužaistos dar dvejos penkioliktojo turo rungtynės.

Pirmąją vasaros dieną Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai savo aikštėje susitiko su savo skriaudike per Lietuvos futbolo federacijos taurės finalines rungtynes Vilniaus "Žalgirio" ekipa. Žinia, per tą susitikimą sėkmė lydėjo žalgiriečius - 2:0.

Pirmadienį atlantiečiai "Žalgiriui" atsiskaitė už visas skriaudas ir iškovojo skambią pergalę rezultatu 4:2 (1:1).

Prie vilniečių vartų siautėjo "Atlanto" legionierius Andrejus Paniukovas, pelnęs net tris įvarčius (26, 51 ir 55 min.). Ypač gražus buvo jo antrasis įvartis, įmuštas baudos smūgiu. Dabar rezultatyviausio čempionato žaidėjo sąskaitoje jau 17 įvarčių. Ketvirtą įvartį atlantiečiams pelnė kitas rusas Maksimas Maksimovas (69 min.).

Tarp žalgiriečių abusyk (32 ir 78 min.) pasižymėjo Linas Pilibaitis. Jis buvo išlyginęs rezultatą ir pelnė paskutinį susitikimo įvartį.

"Žalgirio" futbolininkai iki rungtynių uostamiestyje į savo vartus per keturiolika rungtynių buvo praleidę vos 6 įvarčius. O štai "Atlantas" jiems atseikėjo net 4 įvarčius per vienerias rungtynes.

Seniai neteko matyti atlantiečių taip kovingai žaidusių. Jie buvo verti šios pergalės.

Po rungtynių "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija sakė: "Nugalėjome stiprų ir patyrusį varžovą. Džiaugiuosi savo jauna komanda. Pažiūrėkite, mūsų ekipos startinėje sudėtyje žaidė dešimt futbolininkų iki 22 metų. Tik komandos kapitonui Andriui Bartkui yra 29-eri. Norėjau, kad jaunimas pirmiausia sau įrodytų, ko jis vertas. Tuo yra svarbesnė ši pergalė. O šiaip kasmet mažiausiai kartą per sezoną mes nugalime "Žalgirį". Šiandien būtent buvo ta diena".

"Atlantas" prieš "Žalgirį" rungtyniavo tokios sudėties: Edvinas Gertmonas, Lukas Artimavičius, Andrius Bartkus (kapitonas), Maksimas Maksimovas, Andrejus Paniukovas (nuo 87 min. - Lukas Baranauskas), Markas Beneta (nuo 88 min. - Robertas Vėževičius), Dovydas Virkšas (nuo 65 min. - Gerardas Žukauskas), Dovydas Norvilas (90 min. įspėtas), Rolandas Baravykas, Justas Raziūnas, Edgaras Žarskis.

Kitose pirmadienio rungtynėse Utenos "Utenis" namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 su Kauno "Stumbru".

Dvejos XV turo rungtynės buvo sužaistos sekmadienį. Skaudžius pralaimėjimus išvykose patyrė čempionato autsaideriai "Klaipėdos granitas" ir "Šiauliai". Granitiečius sutriuškino "Trakai" (5:0), o šiauliečius - Marijampolės "Sūduva" (6:0).

"Atlanto" futbolininkai artimiausias čempionato rungtynes žais birželio 21 dieną. Tądien jie Pakruojyje varžysis su "Kruoja", o liepos 2 dieną klaipėdiečių jau laukia UEFA Europos lygos I kvalifikacinio etapo pirmosios rungtynės. Savo varžovus šiame turnyre atlantiečiai sužinos birželio 22 dieną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder