Rytoj Palangoje vyks kaimynų mūšis

Rytoj Palangoje vyks kaimynų mūšis

Rytoj Palangoje Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynėse susikaus kaimynai turnyrinėje lentelėje "Palangos" ir Klaipėdos "Atlanto" klubai. Šis abiem ekipoms svarbus susitikimas prasidės 13 valandą.

Abu klubai turnyrinėje lentelėje rikiuojasi greta: "Atlantas" yra šeštas, o "Palanga" - septinta.

Suprantama, kad čempionate keturis pralaimėjimus iš eilės patyrusiems palangiškiams nėra kur trauktis. Jie siekia žūtbūt palikti pavojingą zoną. Todėl "Palangos" futbolininkus per rytdienos rungtynes su klaipėdiečiais tenkins tik pergalė.

Ne kitokie ir uostamiesčio ekipos norai. Atsinaujinęs "Atlantas" turi ketinimų kilti aukštyn turnyrinėje lentelėje bei pakovoti dėl medalių ar bent dėl kelialapio į kitų metų UEFA Europos lygos turnyrą. Pirmosios rungtynės po pertraukos parodė, kad atgimusio "Atlanto" žaidėjams trūksta susižaidimo aikštėje. Tačiau futbolininkams bei klubo vadovybei netrūksta optimizmo įveikiant gilios krizės padarinius.

Rytdienos "Palangos" ir "Atlanto" susitikimas bus trečiasis šių metų čempionate ir apskritai istorijoje.

Pirmajame rate Klaipėdoje komandos išsiskyrė taikiai - 1:1. Atlantiečiams šis susitikimas prasidėjo labai nesėkmingai. Jau devintą minutę kamuolį į savo vartus įsimušė brazilas Leandro Da Silva. Rezultatą dvidešimtą minutę išlygino dabar "Trakų" ekipoje rungtyniaujantis Edvinas Baniulis.

Antrose rungtynėse, kurios vyko Palangoje, pergalę rezultatu 2:0 šventė "Atlanto" futbolininkai. Per šį susitikimą pasižymėjo Marius Papšys (23 min.) ir taip pat į "Trakus" išvykęs Donatas Kazlauskas (56 min.).

Matome, kad "Palangos" futbolininkai į "Atlanto" vartus nėra įmušę nė vieno įvarčio.

Taigi rytoj Palangos stadione sirgaliai tikisi išvysti bekompromisį dviejų kaimynų futbolo mūšį. Sunkių rungtynių laukia ir abiejų klubų vyriausieji treneriai - Algimantas Briaunys ("Atlantas") ir Valdas Trakys ("Palanga").

"Kontrolinių rungtynių ciklą baigėme"

Algimantas BRIAUNYS, "Atlanto" vyriausiasis treneris

Rungtynes su "Sūduva" ir "Stumbru" aš juokais pavadinau kontrolinėmis, nes jose be rimtų treniruočių "Atlantui" pirmą kartą atstovavo daug jaunimo ir daug iš užsienio atvykusių žaidėjų. Per jas didelių lūkesčių neturėjome, bet rytoj jau prasideda rimtesnių išbandymų laikotarpis. Besikeliančiam iš krizės "Atlantui" šį mėnesį teks sužaisti penkerias rungtynes kas 3-4 dienas. Tai bus didelis krūvis žaidėjams. Per šiuos susitikimus ir pamatysime naujokų fizinę parengtį bei ko jie iš tikro verti. Rytdienos rungtynės tikrai bus nelengvos. Vadinamieji kaimynų derbiai visuomet būna atkaklūs. Manau, kad ir šis nebus išimtis. "Palangoje" rungtyniauja daug buvusių atlantiečių. Ne visi jie su "Atlantu" atsisveikino draugiškai. Manau, kad eksatlantiečiai pykčio aikštėje tikrai nestokos ir kausis prieš savo buvusią komandą su dviguba energija."

"Analizavome "Atlanto" žaidimą"

Valdas TRAKYS, "Palangos" vyriausiasis treneris

"Tikrai laukiame sunkių rungtynių. Sakykim, "Sūduva" nežinojo naujai suburto "Atlanto" galimybių. Mes esame kitoje situacijoje - peržiūrėjome bei analizavome klaipėdiečių rungtynes Marijampolėje ir su "Stumbru". Ar padės šių rungtynių analizė? Bus matyti aikštėje. Jei Vilniaus "Žalgiris" nebijo "Sevilla" klubo UEFA Europos lygos turnyre, tai kodėl mes turėtumėm bijoti galimai sustiprėjusio "Atlanto". Jau keletą rungtynių iš eilės nesugebame pelnyti įvarčių ir laimėti. Galbūt rytoj mums pavyks atrakinti "Atlanto" vartus. Norint nugalėti Klaipėdos ekipą, mano žaidėjams teks atiduoti maksimaliai jėgų, o gal ir daugiau."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder