"Ryto" kapitonas apie tikslą įveikti "Neptūną"

"Ryto" kapitonas apie tikslą įveikti "Neptūną"

Vilniaus „Ryto“ komanda jau šiandien stos į „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio mūšį, kuriame su Klaipėdos „Neptūnu“ kausis dėl vietos didžiajame finale. 

Prieš itin svarbias rungtynes su uostamiesčio komanda, sostinės komandos kapitonas Chrisas Krameris papasakojo apie būsimąjį varžovą, nusiteikimą turnyrui bei itin svarbų namų arenos faktorių, rašo rytasvilnius.lt.

Vilnius 30-mečiui „Ryto“ kapitonui yra ypatingas bei išskirtinis miestas. Čia gimė jo dukrelė Sophie, kuri skaičiuoja antruosius savo metus, o ją su mama Allison aistruoliai neretai gali išvysti „Siemens“ arenoje bei sostinės senamiestyje.

Įžaidėjas pripažino, kad pirmasis ir antrasis sezonas „Ryte“ yra labai skirtingi, tačiau nesikeičia tik viena - jis visuomet stengiasi būtų komandos lyderiu bei vesti ją į priekį.

„Šiemet kiek pasikeitė pareigos, bet aš visuomet stengiuosi rodyti tinkamą pavyzdį kolegoms bei vesti vilniečius į priekį, - pasakojo Ch. Krameris. - Turiu nemažai patirties, žaidžiau daug rungtynių ir mačiau įvairių varžovų bei arenų.

Žinoma, būnant komandos kapitonu atsiranda daugiau atsakomybės, bet manau, kad daugelis žaidėjų nori ją prisiimti. Man didelė garbė, kad komandos draugai bei treneris pasirinko mane, o aš visuomet stengiuosi padaryti kuo daugiau“.

Šeštadienį „Rytas“ pradeda savo pasirodymą „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pirmenybėse, kuriose pusfinalyje kausis su „Neptūnu“, o nugalėtojų lauks Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ poros nugalėtojas.

„Visuomet norisi nugalėti, jeigu yra šansas iškovoti titulą, - prieš prasidedant turnyrui kalbėjo krepšininkas. - Galbūt kažkas mumis dvejoja, bet mes šiame turnyre turime 80 minučių žaidimo ir visą šį laiką privalome žaisti geriausią įmanomą krepšinį. Jeigu atiduosime visą save aikštėje, tuomet mus tenkins ir galutinis rezultatas.

Tikiuosi, kad iškovosime dvi pergales, tačiau visas dėmesys šiuo metu yra į pirmąsias 40 minučių su Klaipėdos ekipa“.

Vilniaus „Rytas“ į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketvertą pateko po atkaklios kovos ketvirtfinalyje su Utenos „Juventus“. Vilniečiai dviem taškais laimėjo dvikovą namuose ir tuomet atkakliame mūšyje svečiuose varžovus nugalėjo 76:65.

„Jų žaidimo stilius tiesiog yra neparankus mums, - aiškino gynėjas. - Jie stipriai baudžia už klaidas, puikiai žino mūsų žaidimo stilių ir džiaugiuosi, kad išvykoje D. J. Seeley užsimetė mus ant savo pečių. Tai - rimtas varžovas bet kuriai komandai“.

Sostinės komanda dėl vietos didžiajame KMT finale kausis su Klaipėdos „Neptūnu“, su kuriuo reguliariojo „Betsafe-LKL“ sezono metu pasidalino po pergalę.

„Privalome užtikrintai dirbti gynyboje ir pristabdyti varžovų greituosius žaidėjus. Jie gali puikiai pataikyti iš toli. Po krepšiu visuomet yra pavojingas Jerai'us Grantas, - analizavo Ch. Krameris. - Puolime turime būti agresyvus ir ieškoti gerų progų atakai“.

Karaliaus Mindaugo taurė vyks ketvirtus metus paeiliui, o pirmąjį tokio pavadinimo turnyrą „Siemens“ arenoje laimėjo būtent vilniečiai. Po keleriųų metų pertraukos „Rytas“ ir vėl turi puikią galimybę kautis dėl taurės savų sirgalių akivaizdoje.

„Žaidžiame namuose, todėl esame vieni favoritų laimėti turnyrą. Tai nekelia abejonių. Čia žaidžiame savo namų rungtynes, čia leidžiame laiką treniruotėse, todėl viskas mūsų rankose, - pasakojo Ch. Krameris. - Mažai kas kalba apie tokius dalykus, tačiau manau, kad didelis pliusas yra atsikelti ryte savo lovoje, pusryčiauti ar pietauti namuose, o ne viešbutyje. Viešbutyje kartais neišsimiegi ar esi pavargęs, todėl tai tikrai yra nemenkas faktorius“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder