Rytis Vaišvila: „Atliktas puikus darbas gynyboje“

Rytis Vaišvila: „Atliktas puikus darbas gynyboje“

Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ komandos treneris Rytis Vaišvila po Klaipėdoje iškovotos užtikrintos pergalės prieš „Šilutę“ (83:62) didžiavosi savo komandos žaidėjais.

„Atliktas puikus darbas gynyboje – juk varžovai į mūsų krepšį įmetė vos 62 taškus. Gal kažkiek rizikavome, naudodami aikštės gynybą, bet tai pasiteisino. Šilutiškiai nepataikė į krepšį ir mes tuo pasinaudojome – atitrūkome. Nors ir pirmavome dideliu taškų skirtumu, tačiau atsipalaiduoti negalėjau nė sekundei. Tą akcentavau ir žaidėjams. „Šilutė“ – tokia komanda, kuri, tik akimirkai atsipalaidavus, gali labai skaudžiai nubausti. Tokią pamoką mes nuo jų buvome gavę ir reguliariajame čempionate, kai Klaipėdoje vieneriose rungtynėse pirmavome 25 taškų skirtumu, tačiau per 14 minučių sugebėjome nukeliauti iki minus vieno taško. Jei šilutiškiai pajaučia tą bangą, tada jau juos būna labai sunku sustabdyti. Dar ketvirtfinalio serija nėra baigta. Ateityje negali būti jokio atsipalaidavimo. Dar karo nelaimėjome. Reikia ruoštis antradienio dvikovai ir bandyti laimėti ten. Važiuosime kovoti dėl pergalės“, - pabrėžė R. Vaišvila.

Trečiose ketvirtfinalio rungtynėse R. Vaišvila leido pažaisti visiems sveikiems žaidėjams. Nerungtyniavo tik kirkšnio traumą patyręs Jonas Dumašius.

„Leidau pažaisti visiems. Skirtumas leido tai daryti. Norisi kuo greičiau į žaidimą įjungti Evaldą Lengviną. Jis savaitę laiko buvo išvykęs, negalėjo mums padėti. Norisi, kad jis kuo greičiau įsilietų į tą ritmą“, - akcentavo R. Vaišvila.        

Ketvirtasis serijos mačas kovo 21 dieną (antradienį) 18 val. bus žaidžiamas Šilutėje. Jei šilutiškiai sugebėtų išlyginti serijos rezultatą, tada lemiamos rungtynės Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) vyktų kovo 23 dieną (ketvirtadienį) 18 val.

Tai, kad klaipėdiečiai gali Roberto Kuncaičio treniruojamus šilutiškius įveikti jų pačių tvirtovėje buvo įrodyta praėjusį ketvirtadienį, kai Ryčio Vaišvilos auklėtiniai laimėjo rezultatu 69:66 (28:19, 9:18, 12:18, 20:11). Klaipėdai pergalingą tritaškį, likus vos 0,1 sek., pataikė Europos jaunių (iki 18 metų) krepšinio vicečempionas Džiugas Slavinskas.  

Priminsime, kad pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes, vykusias praėjusį antradienį Klaipėdoje, naftininkai pralaimėjo tik paskutinę sekundę rezultatu 83:86 (25:20, 13:27, 27:20, 18:19).

R. Vaišvila džiaugėsi, kad trečiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Klaipėdos sporto rūmai buvo tiesiog sausakimši. Sėdimų vietų nebebuvo, didžiulis būrys žmonių dvikovą stebėjo ir klaipėdiečius palaikė atsistoję.

„Malonu, kai sirgaliai taip palaiko. Nuoširdus ačiū jiems už tai“, - sakė treneris.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder