Rungtynėse su "Atlantu" sieks ne tik titulo

Rungtynėse su "Atlantu" sieks ne tik titulo

Sekmadienį Lietuvos futbolo A lygos čempionato 30-ojo turo rungtynėse Vilniaus "Žalgiris" Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione susitiks su Klaipėdos "Atlantu". Po 29 rungtynių 69 taškus turintis "Žalgiris" turnyro lentelėje užima pirmąją poziciją, o 52 taškus surinkęs "Atlantas" yra ketvirtas. Vis dėlto, tikėtis lengvų rungtynių neverta.

"Žalgirio" saugas Mantas Kuklys įsitikinęs, kad sekmadienį LFF stadione vyks principinė dvikova.

"Susidaro įspūdis, kad mes esame "Atlantui" principiniai varžovai. Jie su mumis visada žaidžia labai energingai, kovingai. Atvirai sakant, "Atlantas" mums yra pati neparankiausia komanda A lygos varžybose. Neabejoju, kad mūsų laukia labai sunkios rungtynės, bet mes būsime pasiruošę mūšiui. Norime atsirevanšuoti už pralaimėjimą paskutinėse tarpusavio rungtynėse. Kaip jau įprasta, mūsų rungtynėse galutinį rezultatą nulemia viena klaida. Tada suklydome mes, bet šį kartą į aikštę žengsime maksimaliai susikaupę. Nenorime dovanoti "Atlantui" dar vienos pergalės ir viską darysime, kad patys laimėtume", - patikino M. Kuklys.

Šį sezoną A lygos pirmenybėse "Žalgiris" patyrė vos keturias nesėkmes, bet net du kartus žalgiriečiai buvo priversti pripažinti uostamiesčio ekipos pranašumą. Pirmame rate (balandžio 6 d.) "Atlantas" savo aikštėje laimėjo 2:1, o ketvirtame rate (spalio 1 d.), jau LFF stadione, po tikslaus Ovidijaus Verbicko smūgio nuo 11 m žymos įveikė "Žalgirį" rezultatu 1:0. "Žalgiris" pergales prieš "Atlantą" iškovojo sezono viduryje. Gegužės 21 dieną Vilniuje vykusiose antro rato rungtynėse pergalę nulėmė gynėjo Mamadu Mbodžio (Mamadou Mbodj) įvartis, o rugpjūčio 2 dieną Klaipėdoje pergalingas buvo vėlyvas puolėjo Andrijos Kaludžerovičiaus (Andrija Kaludjerovič) įvartis. Beje, A lygos varžybose šį sezoną "Atlanto" vartus atrakinti pavyko tik M. Mbodžiui ir A. Kaludžerovičiui. Pastarasis puolėjas Klaipėdos komandos laivą nuskandino ir LFF taurės turnyro pusfinalyje. Rugsėjo 11 dieną uostamiestyje vykusias rungtynes "Žalgiris" laimėjo 2:1, o pergalę nulėmusį įvartį A. Kaludžerovičius įmušė baigiantis teisėjo pridėtam laikui.

Paskutinėse čempionato rungtynėse praėjusį sekmadienį Jonavoje "Žalgiris" 4:1 nugalėjo "Lietavos" ekipą, o "Atlantas" savo aikštėje sužaidė be įvarčių 0:0 su "Trakais". Per pastarąsias penkerias A lygos rungtynes klaipėdiečiai pelnė vos du įvarčius. Tiesa, praleido irgi tik du. Per šią atkarpą Konstantino Sarsanijos auklėtiniai tris kartus sužaidė lygiosiomis, įveikė Vilniaus "Žalgirį" ir 28-ajame ture 0:1 pralaimėjo "Trakams". "Žalgiris" per paskutines penkerias rungtynes iškovojo keturias pergales, kartą pralaimėjo, įmušė 12, o praleido tris įvarčius.

Pasak "Žalgirio" vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko, rungtynėse su "Atlantu" tikėtis įvarčių liūties nereikėtų.

"Neabejoju, kad artimiausiose rungtynėse matysime daug kovos ir mažai įvarčių. Kodėl? "Atlantas" yra tokia komanda, su kuria žaidžiant nebūna daug įvarčių. Svarbiausias akcentas - kas padarys pirmą klaidą. Pažvelgę į iki šiol buvusių rungtynių rezultatus pamatysime, kad mūsų dvikovose dažniausiai laimi ta komanda, kuri įmuša pirma. Kita vertus, tos buvusios rungtynės jau yra istorija, vargu ar jos turės įtakos artimiausiam susitikimui. Jis prasidės esant lygiam rezultatui, o laimės ta komanda, kuri padarys mažiau klaidų", - samprotavo V. Dambrauskas.

Pergalė sekmadienį vyksiančiame mače su "Atlantu" Vilniaus "Žalgiriui" garantuotų A lygos nugalėtojo titulą. Likus keturiems turams iki čempionato pabaigos, "Žalgiris" antroje vietoje esančią "Trakų" ekipą lenkia 10 taškų. Pergalė rungtynėse su "Atlantu" panaikintų net ir teorines Trakų klubo galimybes pasivyti pirmenybių lyderius. Tiesa, patys žalgiriečiai galimybės jau šį sekmadienį iškovoti čempionų taurę nesureikšmino.

"Mums kiekvienos rungtynės yra tarsi kova dėl čempionų titulo. Žinome, kad privalome laimėti visas likusias rungtynes, tad tikrai nebus taip, kad užsitikrinę pirmą vietą nustosime žaisti. Turime labai aiškius tikslus ir darysime viską, kad laimėtume visas likusias rungtynes, nežiūrėdami į jų vertę bei varžovus", - teigė M. Kuklys.

"Žalgirio" saugui antrino ir V. Dambrauskas.

"Treniruotėse mes net nešnekame apie titulą. Mes koncentruojamės tik į artimiausias rungtynes. Taškai ir turnyrinė lentelė yra antraeiliai dalykai. Jei žaisime gerai, tada ir laimėsime, o laimėjus viskas savaime stos į savo vietas", - konstatavo "Žalgirio" vyriausiasis treneris.

"Žalgirio" ir "Atlanto" rungtynės sekmadienį LFF stadione prasidės 15 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder