Robertui Kuncaičiui teko palikti "Neptūną"

Robertui Kuncaičiui teko palikti "Neptūną"

Vietoj pergalingų fanfarų "Neptūnas" sulaukė šalto dušo

Prieš pastarąjį LKL sezoną kardinaliai pasikeitęs Klaipėdos krepšinio klubas "Neptūnas" labai garsiai pareiškė, kad jo tikslas - kautis dėl bronzos medalių. Tačiau greitai paaiškėjo, kad klaipėdiečiai kartelę iškėlė per aukštai.

Komanda ne demonstravo žaidimo, kurio iš jos tikėjosi sirgaliai ir galiausiai turėjo tenkintis tik patekimu į LRL aštuntuką. Ir tai per didžiausius vargus.

Optimistiniai planai

Po praėjusių metų liepos pabaigoje krepšinio klube "Neptūnas" įvykusių permainų uostamiesčio sporto gerbėjai patikėjo, kad 2010-2011 metų LKL sezonas jų mylimai komandai gali tapti labiau nei Įsimintinas.

Naujuoju klubo direktoriumi tapo dar visai neseniai komandoje žaidęs Osvaldas Kurauskas, į vyriausiojo trenerio pareigas grįžo Rytis Vaišvila, kurio vedamas "Neptūnas" 2008- 2009 metų LKL sezone tik po dramatiškos kovos mažajame finale (2-3) nusileido "Šiauliams".

Klaipėdiečiai neabejojo, kad finansines problemas išsprendę naujieji "Neptūno" vadovai nuves ekipą ir Į taip išsvajotas LKL aukštumas. Tuo labiau kad tiek O.Kurauskas, tiek R.Vaišvila teigė, kad pasiruošimas sezonui vyko itin sklandžiai ir pavyko suburti pajėgią ekipą.

Tačiau sezono finišas buvo labiau nei nuviliantis. Nors po prastų rezultatų gana greitai R.Vaišvilą pakeitė Robertas Kuncaitis, "Neptūno" žaidimas nepagerėjo. Komanda vargais negalais užėmė aštuntą vietą.

Neigiamas įvertinimas

Prieš kelias dienas posėdžiavusi "Neptūno" valdyba, kurios naujuoju pirmininku tapo buvusį uostamiesčio merą Rimantą Taraškevičių pakeitęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas Eugenijus Gentvilas, ekipos sezoną įvertino neigiamai.

Šis vertinimas ir ateities vizijų nesutapimas R.Kuncaičiui kainavo vyriausiojo trenerio postą, tad kitame sezone "Neptūnui" vadovaus naujas strategas. Kol kas realiausia kandidatas - dabartinis antrasis ekipos treneris Paulius Juodis, kuris komandos vyriausiuoju treneriu buvo per 2009-2010 metų sezoną ir padėjo jai LKL čempionate užimti penktą vietą.

O.Kurauskas valdybos pasitikėjimo neprarado. Tad "Sporto žmonės" ir paprašė "Neptūno" direktoriaus pasidalyti savo mintimis apie praėjusį sezoną, nuveiktus darbus ir ateities planus.


Klaipėdos "Neptūno" krepšinio klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

- Kaip vertinate nesenai pasibaigusį "Neptūno" sezoną?

- Vienareikšmiškai į šį klausimą atsakyti negalima. Jį pavadinčiau pereinamuoju. Klubas tapo profesionalesnis, krepšininkams sudarytos geresnės sąlygos. Jei nežiūrėtume Į LKL rezultatus ir būtume bent garbingai sužaidę Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės bei Lietuvos krepšinio federacijos taurės finaliniuose ketvertuose, kai visa Lietuva matė, kaip mes beviltiškai pralaimėjome, iš 10 balų būtų galima duoti kokius 7-8. Tačiau visi žiūri tik i LKL pasiektą rezultatą. O čia dėliok nedėliojęs - užimta aštunta vieta.

Tad už praeitą sezoną "Neptūnui" galiu parašyti tik šešetą. Tikrai ne daugiau.

- Prieš sezoną "Neptūnas" garsiausiai iš visų LKL komandų deklaravo savo tikslus ne tik patekti j pirmąjį ketvertuką, bet ir pagaliau parvežti į pajūrį bronzą. Kas sutrukdė juos įgyvendinti?

- Priežasčių galima rasti daug. Pirmiausiai vėlai pradėjome patį pasiruošimą. Rugpjūčio pradžioje dar neturėjome pasirašę sutarties nė su vienu žaidėju, nors tokiu metu jau turėtų būti suformuotas bent komandos branduolys. Buvo pasibaigusios sutartys ir su rėmėjais, o klubą slėgė krūva skolų. Niuansų įvardyti būtų galima tikrai daug.


Bet mums sezono metu pavyko likviduoti skolas, susitarti su buvusiais ir naujais rėmėjais dėl ilgalaikio bendradarbiavimo, sustiprinti klubą finansiškai. Tačiau komandos žaidimas per visą sezoną negerėjo. Nors sudėtis buvo geresnė nei praėjusiame čempionate. Šiame sezone mes laimėjome 10 rungtynių ir užėmėme aštuntą vietą, o praėjusiame su iškovotomis 11 pergalių buvome penkti.

Tai rodo, kad ir LKL pasidarė stipresnė, o komandų pajėgumas, ypač užėmusių 4- 9 vietas, susilygino ir su visomis jomis reikia kovoti. Tačiau su turėtu potencialu "Neptūnas" galėjo ir privalėjo būti aukščiau nei aštuntoje vietoje.

 - Tai sezonas nuvylė?

- Faktas tas, kad visi esame nusivylę. Tiek klubo vadovai, tiek žaidėjai. Kažko trūko ir per visą sezoną nebuvo žaidimo. Tą juto ir mūsų sirgaliai. Po pergalių pažiūrėti mūsų žaidimo jų rinkdavosi daugiau. Pralaimėjimai juos nuvylė. Bet sportas yra sportas. Tad negalima visko piešti tik juodomis spalvomis. Tuo labiau, kad greitai niekas nesidaro. Reikia pasimokyti iš padarytų klaidų, nors būtų daug geriau iš svetimų, ir žiūrėti į priekį.

O kokios buvo pagrindinės klaidos?

- Trūko kelių pajėgių krepšininkų, kurie galėjo būti paspirtis pagrindiniams mūsų žaidėjams. Per daug legionierių ir ne visi jie žaidė taip, kaip mes tikėjomės. Esame patenkinti tik Luko Bonerio (Luke Bonner) žaidimu, jo stabilumu ir kovingumu. Galima drąsiai sakyti, kad jis tikras komandos narys. Naudingas buvo Deividas  Makliuras (David McClure). Prieš patirdamas traumą jis spėjo sužaisti trejas rungtynes ir mes visas jas laimėjome. O nuvylė Dastinas Cheimanas (Dustin Heiman) ir Erikas Chejesas (Eric Hayes).

Norėtume daugiau remtis į lietuvius, bet mūsų šalies mokesčių sistema tiesiog verčia kviesti užsieniečius. Už juos mokesčiai siekia tik 15 proc., o už Lietuvos krepšininką - net per 52 proc.

-Ar nepakišo kojos gana užtikrinti pareiškimai, kad "Neptūno" tikslas - LKL bronza?

- Prieš sezono pradžią treneris Rytis Vaišvila sakė, kad jei nekovosime dėl maksimalių tikslų, nepasieksime nieko. Bet dabar žinau, kad prieš sezoną į visas viešųjų ryšių akcijas ir pareiškimus reikia žiūrėti daug atsakingiau.

- "Neptūno" klubo direktoriaus pareigas einate beveik metus. Ar po pirmojo vadovavimo sezono nesigailite dėl šio savo sprendimo?

- Nesigailiu, nes žinojau, kur einu. Prieš tapdamas "Neptūno" vadovu nesitikėjau, kad bus lengva, bet kartu nesitikėjau, kad bus ir taip sunku. Atsakomybės nebijau. O po šio sezono klubo valdyba pareiškė pasitikėjimą manimi.

- Ar jau galvojate apie kitą "Neptūno" sezoną?

- Nenuleisime rankų ir dirbsime toliau. Aš visada sakiau, kad mūsų tikslai yra ilgalaikiai ir planuojame juos įgyvendinti per kelerius metus. Kitame sezone norime dar labiau sustiprėti finansiškai, moraliai ir pasirodyti ne prasčiau nei praėjusiame čempionate. Reikia stiprinti komandą ir ją daryti dar geresnę, kad krepšininkai norėtų žaisti "Neptūne".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder