Rinktinėje - net penki "Atlanto" futbolininkai

Rinktinėje - net penki "Atlanto" futbolininkai

Šiandien Gargžduose Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė žais 2019 metų Europos čempionato III atrankos grupės rungtynes su bendraamžiais iš Suomijos. Šis susitikimas prasidės 18 valandą.

Į rinktinę yra pakviesti net penki Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai - gynėjas Aleksandras Levšinas, saugai Rokas Filipavičius, Skirmantas Rakauskas ir Domantas Šimkus (jis yra rinktinės kapitonas) bei puolėjas Edvinas Baniulis.

Mūsų šalies jaunimas atrankos cikle per ketverias rungtynes surinko tris taškus ir turnyro lentelėje užima šeštą vietą.

Lietuvos jaunieji futbolininkai šias varžybas pradėjo puikiai. Jie Telšiuose rezultatu 3:0 nugalėjo bendraamžius iš Farerų salų. Įvarčius per šias rungtynes pelnė Danielis Romanovskis, Klaidas Janonis ir E. Baniulis. Tačiau po šios pergalės mūsiškiai patyrė tris nesėkmes: 0:6 - Olborge prieš Daniją, 0:2 - Gargžduose prieš Lenkiją ir 0:1 - Tbilisyje prieš Gruziją.

Šios dienos lietuvių varžovai nelaimėjo nė vienų rungtynių, bet turnyro lentelėje stovi už mūsiškius viena vieta aukščiau. Suomiai taip pat turi tris taškus. Jie triskart sužaidė lygiosiomis: 1:1 - su Farerų salų rinktine (namuose), 3:3 - su Lenkija (išvykoje) bei 2:2 - Gruzija (išvykoje). Vienintelį pralaimėjimą suomiai patyrė savo aikštėje danams (0:5).

Šiandien per susitikimą Gargžduose su suomiais Lietuvos jaunimo rinktinėje nebus trijų svarbių žaidėjų - vartininko Edvino Gertmono ("Rennes", Prancūzija), saugų Justo Lasicko ("Zemun", Serbija) ir D. Romanovskio (Vilniaus "Žalgiris"). Jie yra pakvisti į Lietuvos nacionalinę rinktinę, kuri artimiausiomis dienomis žais kontrolines rungtynes Tbilisyje ir Jerevane su Gruzijos (kovo 24 d.) bei Armėnijos (kovo 27 d.) rinktinėmis.

Rungtynių su suomiais išvakarėse pašnekinome Lietuvos jaunimo rinktinės kapitoną D. Šimkų ir pasiteiravome apie nuotaikas komandoje. Atlantietis "Vakarų ekspresui" sakė: "Į komandą įsiliejo grupė jaunesnių žaidėjų. Tačiau tai nereiškia, kad nekovosime dėl pergalės. Ji mums būtina, nes kitu atveju po pirmojo rato liksime paskutinėje vietoje. Teorinių šansų pakovoti dėl antrojo kelialapio į finalines Europos čempionato varžybas dar turime. Kol viltis gyva - reikia kautis. Smagu, kad rinktinėje yra net penki "Atlanto" žaidėjai. Noriu pakviesti futbolo gerbėjus iš Klaipėdos ir kitur šiandien į Gargždus palaikyti mūsų komandos."

Po rungtynių Gargžduose mūsų šalies jaunimo komanda vyks į Lenkiją. Mūsiškiai Liubline kovo 27 d. susitiks su šios šalies bendraamžiais.

Primename, kad į Europos čempionato finalines varžybas, kurios vyks kitąmet Italijoje, tiesiogiai pateks tik grupių nugalėtojai. Antrąsias vietas užėmusios rinktinės dalyvaus atkrintamosiose varžybose.

Baigiantis pirmajam ratui III atrankos grupės turnyrinė lentelė yra tokia (vieta, rinktinė, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai):

1. Danija 5 4 0 1 20-5 12
2. Lenkija 5 3 2 0 13-6 11
3. Farerų salos 5 1 2 2 6-10 5
4. Gruzija 5 1 1 3 6-13 4
5. Suomija 4 0 3 1 6-11

3

6. Lietuva 4 1 0 3 3-9 3

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder