Rinktinei svetimšalių nereikia

Rinktinei svetimšalių nereikia

Aštuntąją vietą Europos čempionate užėmusios Lietuvos rinktinės krepšininkės iš turnyro grįžo be kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos varžybas, bet aukštai iškeltomis galvomis. Pasak trenerio Manto Šerniaus, patekimas į geriausiųjų aštuntuką mūsų komandai yra nemažas pasiekimas. Juo labiau kad Lietuvos rinktinė, kitaip nei daugelis ekipų, vertėsi be amerikiečių. M.Šernius patikino, kad netreniruotų komandos, jei joje atsirastų natūralizuota užsienietė.

Vengrijoje ir Rumunijoje vykęs čempionatas lietuvėms pasibaigė rungtynėmis dėl 7-8 vietų. Jas M.Šerniaus auklėtinės 77:89 (24:26, 12:27, 20:17, 21:19) pralaimėjo juodkalnietėms. Treneris suteikė galimybę pailsėti Gintarei Petronytei ir Sandrai Linkevičienei, leido pažaisti atsarginėms krepšininkėms. Šansai patekti į 2016 m. olimpines žaidynes buvo prarasti anksčiau. Primename, kad tiesioginį kelialapį į žaidynes gavo tik čempionės. 2-5 vietas užėmusios ekipos pateko į atrankos varžybas.

Rezultatyviausia paskutiniame mače buvo Kamilė Nacickaitė - 28 tšk. 10 tšk. pridėjo Vita Kuktienė, po 9 - Gabrielė Gutkauskaitė ir Santa Okockytė, po 8 - Eglė Šikšniūtė ir Monika Grigalauskytė (10 atk. kam.). K.Nacickaitė buvo rezultatyviausia rinktinės žaidėja ir per visą turnyrą vidutiniškai pelnė 15,7 tšk.

Lietuvės čempionate pasiekė penkias pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus. „Iš tiesų labai džiaugiuosi savo auklėtinių pasirodymu. Vykstant į čempionatą, buvo ir nekokių nuotaikų, bet grįžus tikrai galiu pasakyti, kad padarėme viską, ką galėjome. Stengėmės iš paskutiniųjų. Krepšininkės buvo šiek tiek sugriuvusios, jautė skausmus, bet užbaigėme čempionatą solidžiai. Daug kas sakė, kad lietuvėms šiame čempionate patekimas į aštuntuką yra pasiekimas“, - teigė M.Šernius. Prieš dvejus metus mūsų krepšininkės iš Europos čempionato iškrito po pirmojo etapo.

Treneris pasidžiaugė, kad krepšininkės sulaukė daug dėmesio iš užsienio klubų, ir akcentavo, kad stipresniuose čempionatuose jos turės geresnes galimybes tobulėti nei Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Pasiūlymų iš užsienio sulaukė ir pats M.Šernius. Kita vertus, treneris nenorėtų, kad užsienietės žaistų rinktinėje. Natūralizuotų krepšininkių, dažniausiai amerikiečių, buvo daugelyje čempionato komandų. Lietuvėms jos pridarė nemažai problemų. Išimtimi netapo ir paskutinės rungtynės, kuriose rezultatyviausia Juodkalnijos rinktinės žaidėja buvo 24 tšk. pelniusi Andželika Robinson (Angelica Robinson).

„Tai tikrai neprideda grožio. Varžybos tiesiog tampa nebeįdomios, nes komandas tempia krepšininkės, atvykusios iš svetur. Visas žaidimas sukasi aplink jas. Žiūrėti į savo šalies komandą, dirbančią tik tam, kad amerikietė pelnytų kuo daugiau taškų, žiūrovams turbūt nėra labai malonu. Jei Lietuvoje atsiras natūralizuota žaidėja ir ji bus pakviesta į rinktinę, aš treneriu tikrai nebūsiu. Aš esu už lietuves, už tai, kad atstovautume savo šaliai“, - akcentavo M.Šernius.

Kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovojo serbės, kurios finale 76:68 įveikė prancūzes. Europos čempione Serbijos rinktinė tapo pirmą kartą. 25 tšk. nugalėtojoms surinko Ana Dabovič, kuri pripažinta naudingiausia pirmenybių žaidėja. Kovoje dėl bronzos ispanės 74:58 nugalėjo baltaruses, o mače dėl 5-6 vietų turkės 68:66 palaužė ruses.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder