Rinktinė dar nesusižaidė

Rinktinė dar nesusižaidė

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė grįžo iš turnyro Prancūzijoje ir vakar Kėdainiuose pradėjo paskutinę stovyklą prieš Europos čempionatą. Pasirengimo etape lietuvės jau sužaidė septynis mačus ir tris iš jų laimėjo. Pasak mūsų šalies komandos vienos iš lyderių Kamilės Nacickaitės, nors liko tik trys draugiški mačai, o dar tikrai yra ką tobulinti, to turėtų užtekti geram pasiruošimui.

Kaip jau rašėme, draugiškose rungtynėse Druskininkuose lietuvės 63:81 nusileido Ukrainos komandai, o atsakomajame mače jas įveikė 79:75. Tada lietuvių laukė Baltarusijos rinktinės egzaminai. Vėlgi buvo pasidalyta po pergalę ir pralaimėjimą - 72:78 ir 76:52. Ir galiausiai mūsiškės išvyko į turnyrą Prancūzijoje. Pastarojo starte Lietuvos komanda 65:95 nusileido šeimininkėms, tada 69:72 pralaimėjo švedėms ir pabaigoje 82:61 įveikė graikes.

„Pasirengimo pradžią vertinu normaliai. Mūsų vyriausiasis treneris Mantas Šernius norėjo išbandyti visas žaidėjas, visoms duoti galimybę pažaisti. Ir, žinoma, galiausiai geriausias atrinkti į rinktinę, - samprotavo K.Nacickaitė. - Pasirengimo metu buvo visokių varžovių. Žaidėme ir su Švedija, kuri mūsų grupėje čempionate, ir su Prancūzija - viena iš geriausių komandų Europoje. Tiesiog dabar jau pamatėme, kur reikia tobulintis, ir ties tuo dirbsime per likusias dienas.“

Gynėjos teigimu, labiausiai Lietuvos moterų rinktinei kol kas dar trūksta susižaidimo, viena kitos pažinimo.

„Dėl to dar kol kas truputį sunkoka. Tačiau tai natūralu, juk visos susirinko iš skirtingų klubų. Kartu treniruojamės apie mėnesį, tad to laiko ne tiek ir daug turėjome“, - pasakojo K.Nacickaitė.

Iš viso šiame pasirengimo etape lietuvės sužais 10 draugiškų rungtynių. Taigi dar liko trys kontroliniai mačai. Pasak K.Nacickaitės, to turėtų užtekti, kad gerai būtų pasirengta pirmenybėms.

„Žinoma, visada geriau, kai kontrolinių rungtynių prieš svarbiausius startus yra daugiau. Tačiau tikiuosi, kad ir tiek užteks“, - šypsodamasi sakė gynėja.

Birželio 3 d. lietuvės Rygoje (Latvija) išbandys jėgas su Latvijos rinktine, o 5 ir 6 d. Kėdainiuose kovos su kinėmis. K.Nacickaitės teigimu, būsimos varžovės nebus silpnesnės nei prieš tai buvusios. Jos turėtų būti panašaus pajėgumo.

„Tiesa, Kinijos rinktinė - visai kitokio stiliaus komanda. Nemanau, kad tokių komandų pamatysime čempionate. Tačiau save reikia visur išbandyti, žiūrėti klaidas, ko trūksta, analizuoti, kaip žaisti su kiekviena komanda, kiekvieną žaidimo stilių“, - sakė mūsų rinktinės gynėja.

Sužaistose draugiškose rungtynėse K.Nacickaitė buvo viena rezultatyviausių šalies rinktinėje. Tačiau, pasak krepšininkės, dar ir jai yra kur tobulėti.

„Kiekvienose rungtynėse vis labiau susižaidi su komanda, vis labiau pasitiki viena kita. O kai geriau sekasi komandai, tai ir individualūs rezultatai geresni“, - pridūrė K.Nacickaitė.

Europos čempionatą birželio 11 d. Lietuvos rinktinė pradės Vengrijos mieste Šoprone. Ten D grupėje žais su Ispanijos, Slovakijos, Švedijos ir Vengrijos krepšininkėmis. Birželio 11-28 d. Vengrijoje ir Rumunijoje vyksiančiose pirmenybėse bus kovojama ir dėl vietos 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje. Į finalą iškopusios komandos gaus tiesioginius kelialapius į Braziliją, o 3-5 vietas užėmusios ekipos dalyvaus olimpinėje atrankoje.

„Senojo žemyno pirmenybėse turime patekti tarp 5 geriausių komandų. Manau, taip ir bus. Juk kitaip ir būti negali“, - šypsodamasi sakė K.Nacickaitė.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder