Rinktinė atsisveikino Palanga ir keliauja į Kosovą

Rinktinė atsisveikino Palanga ir keliauja į Kosovą

Nuo pirmadienio Palangoje stovyklavusi Lietuvos krepšinio rinktinė, kurioje yra net penki klaipėdiečiai, penktadienį Prištinoje (Kosovas) pradės atrankos į pasaulio čempionatą kovas. Šias Lietuvos ir Kosovo dvikovą tiesiogiai nuo 20 val. (Lietuvos laiku) transliuos TV3 kanalas. Sekmadienį 19.30 val. Lietuvos krepšininkai Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, kausis su Lenkijos rinktine.

C grupėje taip pat rungtyniauja Vengrijos rinktinė, su kuria lietuviai susikaus kitų metų vasario mėnesį namuose. Į kitą čempionato etapą pateks po tris geriausias grupes komandas.

Išskyrė neptūniečius

Ketvirtadienį po rytinės treniruotės Palangoje Lietuvos krepšinio rinktinė surengė atvirą treniruotę žiniasklaidai ir pasidalijo mintimis apie pasiruošimo etapą, penktadienio varžovus bei rinktinėje tvyrančią atmosferą.

"Nors laiko susiklijuoti buvo vos keturios dienos, tačiau, manau, laiką išnaudojome tikrai produktyviai. Esu patenkintas vyrų darbu, energija ir susikaupimu. Visi žino, ko atvažiavo. Esu patenkintas, kaip žaidėjai dirba. Manau, labai padėjo tai, kad didžiąją dalį žaidėjų pažįstu, esu treniravęs, žinau kaip žmones ir žaidėjus. Viskas pagal planą", - pabrėžė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Jis pasidžiaugė, kad šioje rinktinėje yra trys Klaipėdos "Neptūno" žaidėjai - Mindaugas Girdžiūnas, Renaldas Seibutis ir Arnas Butkevičius ir trys Panevėžio "Lietkabelio" krepšininkai - Adas Juškevičius, Kšyštofas Lavrinovičius ir Vaidas Čepukaitis.

"Nereikia būti labai protingam - geriau sekasi tiems žaidėjams, kurie rungtyniauja kartu klube. Jie geriau žino vienas kitą. Bandysime išlaikyti šiuos trejetus", - aiškino D. Adomaitis.

Kalbėdamas apie jauniausius žaidėjus - Lauryną Birutį ir Arnoldą Kulboką, Lietuvos rinktinės treneris pabrėžė, kad tai - rinktinės ateitis.

"Jie palieka tikrai gerą įspūdį. Lauryną yra tekę treniruoti, Arnoldo iki šiol - ne. Buvo įdomu pamatyti, kaip jis atrodo treniruotėse. Abu jie - talentingi žaidėjai, mūsų rinktinės ateities krepšininkai. Norime juos kuo greičiau įvesti į sistemą, į treniruočių procesą, kad žinotų visą atmosferą. Manau, jų laukia šviesi ateitis", - sakė D. Adomaitis.

Mintys apie Kosovo rinktinę

Tiek treneris, tiek rinktinės kapitonas 38-erių Kšyštofas Lavrinovičius pabrėžė, kad penktadienio varžovų - Kosovo krepšininkų jokiu būdu negalima nuvertinti.

"Tai labai emocinga komanda, kuri ypač agresyviai, emocionaliai rungtyniauja namuose. Namie juos tikrai labai nuoširdžiai palaiko sirgaliai. Tai rinktinė, kuri pirmąkart žais tokiame lygyje, ji turi daug ambicijų. Du perimetro žaidėjai šioje komandoje yra labai svarbūs - Dardanas Beriša ir natūralizuotas amerikietis Scottas Bamforthas. Matyt, jie rungtyniaus po 40 minučių. Manau, kad mūsų gynyba prieš juos ir lems mačo baigtį", - teigė treneris.

Jam antrino K. Lavrinovičius: "Net negali būti minčių, kad tai pats geriausias varžovas įsibėgėjiti. Tai pavojingas varžovas. Jie žaidžia "ant emocijų", su dideliu žiūrovų palaikymu. Tikrai bus triukšmo ir sunku žaisti. Reikės su tuo susitvarkyti", - savo komandos narius apie galimus pavojus bandė įspėti rinktinės kapitonas.

Lietuvos rinktinės gretose yra 14 žaidėjų ir visi jie išskrido į Kosovą.

D. Adomaičio pasiteiravus, ar jau aiškėja starto penketas, buvo atsakyta: "Matote, čia nereikia būti labai protingam, geriau sekasi tiems žaidėjams, kurie rungtyniauja kartu klube. Tad M. Girdžiūnas, A. Butkevičius, R. Seibutis iš "Neptūno" - jie gali žaisti sėkmingai kartu. Tad dirbtinai nedraskysime žaidėjų, kurie kartu rungtyniauja. Yra ir trys "Lietkabelio" žaidėjai, jie geriau žino vienas kitą. Bandysime išlaikyti šiuos trejetus", - sakė treneris.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Renaldas Seibutis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas (visi - Klaipėdos "Neptūnas"), Vaidas Čepukaitis, Kšyštofas Lavrinovičius, Adas Juškevičius (visi - Panevėžio "Lietkabelis"), Rokas Giedraitis (Vilniaus "Lietuvos rytas"), Laurynas Birutis ("Šiauliai"), Šarūnas Vasiliauskas (Trabzono "Trabzonspor", Turkija), Evaldas Kairys ("Demir Insaat Buyukcekmece", Turkija), Deividas Gailius (Burgoso "San Pablo Burgos", Ispanija), Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos "Monbus Obradoiro"), Arnoldas Kulboka (Kapo d'Orlando "Betaland", Italija), Gediminas Orelikas (Venecijos "Umana Reyer").

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder