Ričardas Berankis: tikiuosi šiemet pasiekti rekordinę vietą ATP reitinge

Ričardas Berankis: tikiuosi šiemet pasiekti rekordinę vietą ATP reitinge

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis trumpam atvyko į Lietuvą ir pasidalino savo mintimis apie gerą sezono pradžią ir ambicingus tikslus. Lietuvos sportininkas tikisi, kad šiemet jam pavyks pasiekti savo aukščiausią vietą Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge.

Kol kas aukščiausia R. Berankio užimta vieta ATP klasifikacijoje buvo 50-a. Šiuo metu jis yra 70-as.

Gegužės pradžioje R. Berankis laimėjo ATP „Challenger“ serijos turnyrą Pietų Korėjoje. Šią savaitę jis turėjo dalyvauti dar viename turnyre tolimojoje Azijoje, tačiau jis nusprendė pailsėti. Dėl to ir atsirado galimybė porai dienų atvykti į gimtinę. Oficialiai paskelbta, kad R. Berankis iš turnyro išsibraukė dėl peties traumos.

„Kažkokios rimtos traumos nėra, tiesiog jautėsi nuovargis, ypač peties srityje. Dėl to iš išsibraukiau. Kitaip nelabai galima tą daryti. Reikia daktarui paaiškinti savo skausmus ir taip galima atsisakyti dalyvavimo turnyre“, - aiškino R. Berankis.

50-ą ATP reitingo vietą R. Berankis buvo pasiekęs senokai - prieš trejus metus. Dabar R. Berankis džiaugiasi savo forma ir tikisi demonstruoti stabilų žaidimą.

„Vasara ir ruduo nusimato labai intensyvūs. Reikės labai pasistengti. Tikiu, kad gali pavykti pasiekti geriausią savo reitingą. Dirbame, stengiamės, žiūrėsime, kaip bus. Pastaruoju metu Lietuvoje apskritai nedaug laiko tenka praleisti, - kalbėjo R. Berankis. - Per tuos trejus metus vyko ilgas procesas. Iškart po to, kai pakilau į 50-ą vietą, patyriau traumą, turėjau operaciją. Atsistatymas buvo ilgas. Dabar atsistačiau, nebejaučiu jokių skausmų. Džiaugiuosi, kad pastaruosius metus demonstruoju stabilų žaidimą. Atsiranda ir patirtis. Tikiu, kad visa tai atneš teigiamus vaisius. Minimum viena vieta galima pagerinti savo reitingą. Dirbu su tuo tikslu“.

Lietuvos tenisininkas prisipažino, kad tai kol kas geriausias sezonas jo karjeroje. Per pirmus penkis metų mėnesius jis laimėjo jau tris ATP „Challenger“ serijos turnyrus.

„Atsiranda branda ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Galiu tvirtai pasakyti, kad tai geriausias sezonas karjeroje. Trys laimėti turnyrai, pasiektos pergalės ATP turnyruose prieš tikrai stiprius žaidėjus. Įsiminė pergalės prieš Davidą Goffiną, Daniilą Medvedevą. Daug buvo gerų mačų, bet labiausiai įsiminė šios“, - pasakojo R. Berankis.

Jau penktadienį R. Berankis išvyksta į „ATP 250“ serijos turnyrą Šveicarijoje, o po to jo lauks prestižinis „Roland Garros“ turnyrą Paryžiuje (Prancūzija). Tai bus vieninteliai suplanuoti turnyrai ant R. Berankiui nepalankios grunto dangos. Net ir turnyrai Pietų Korėjoje buvo pasirinkti dėl to, kad ten vyko vieninteliai turnyrai ant kietos dangos.

„Grunto sezono šiemet labai neakcentavome. Matysime, kaip seksis. Dar prieš keturias dienas žaidžiau ant kietos, todėl visko gali būti. Visada tikiuosi geriausių rezultatų. Bet aš dar nesitreniravau ant grunto, todėl kažko ypatingo tikėtis nebūtų sąžininga. Ant šios dangos svarbiausia yra ištvermė. Daug ką reiškia gynybinis tenisas. Tai nelabai man palanku. Daug ką sprendžia ir sėkmė, burtai“, - pabrėžė R. Berankis.

R. Berankis nemato, kad Lietuvoje teniso padėtis yra prasta, nors kažkokių jo įpėdinių nesimato.

„Paskutiniai keletą metų buvo sunkūs ne tik man. Lukas Mugevičius dar tik atsistatinėja po traumos ir jis dar gali sugrįžti bei demonstruoti gerą žaidimą. Jaunių nelabai turėjau galimybių stebėti. Kiek šnekėjau su LTF vadovu Ramūnu Grušu, su treneriu Rimvydu Mugevičiumi, tai vaikų Lietuvoje yra. Ir pakankamai talentingų. Viskas priklausys nuo to, kaip vaikai dirbs. Sąlygos Lietuvoje yra labai geros. Reikia užsispyrimo ir daug darbo“, - teigė R. Berankis.

R. Berankis treniruojasi Janko Tipsarevičiaus akademijoje, taip pat po kelerių metų pertraukos pratęstas bendradarbiavimas su vokiečiu treneriu Dirku Hordorffu. Lietuvis yra patenkintas savo trenerių štabu ir visiškai atsiribojo nuo pirmojo savo trenerio, su kuriuo pasiekė pirmąsias savo pergales.

„Rezultatai yra geri, todėl sekasi puikiai. Viskas labai teigiamai vyksta“, - sakė tenisininkas, pridūręs, kad su savo buvusiu treneriu Remigijumi Balžeku visiškai nepalaiko ryšio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder