Rankinio rinktinės mūšyje – kaimynų latvių barjeras

Rankinio rinktinės mūšyje – kaimynų latvių barjeras

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė yra per žingsnį nuo kito pasaulio čempionato atrankos etapo. Pirmose dvejose rungtynėse įveikę Izraelio ir Gruzijos rankininkai sekmadienį lemiamas rungtynes žaidžia su kaimynais iš Latvijos, kurie taip pat turi dvi pergales, rašoma federacijos pranešime žiniasklaidai.

Dar prieš čempionato pradžią būtent Lietuvos ir Latvijos rinktinės buvo įvardijamos kaip pagrindinės grupės favoritės, tačiau abi komandos turėjo pavargti kovodamos su Gruzijos ir Izraelio rinktinėmis. Jeigu lietuviai startavo įtikinama pergale prieš Izraelį (36:20) tai Gruzija buvo jau kur kas kietesnis varžovas ir juos pavyko įveikti tik rungtynių pabaigoje (24:20). Latviai vargo tiek su Gruzija (24:21), tiek su Izraeliu (29:28).

Tiek Lietuvos, tiek Latvijos rinktinės turi aiškiai išreikštus lyderius, kurie žaidžia čempionų lygoje. Lietuvos rinktinės lyderis Aidenas Malašinskas per dvi rungtynes jau pelnė 12 įvarčių, latvių milžinas Dainis Krištopans pasižymėjo 11 kartų. Nors tai du visiškai skirtingo tipo rankininkai, tačiau jų tarpusavio akistata taps viena didžiausios šio atrankos ciklo puošmenų.

Lietuvos rinktinė prieš lemiamą mūšį yra kiek geresnėje padėtyje nei kaimynai latviai. Tam, jog patektų į kitą etapą Lietuvos rankininkams užtenka lygiųjų, tuo tarpu latviams būtinai pergalė. Nors abi komandos turi po 4 taškus, tačiau Lietuvos praleistų ir įmestų įvarčių santykis yra kur kas geresnis – būtent tai leidžia lietuviams tenkintis lygiosiomis.

Lietuvos rinktinė šioje atrankoje verčiasi net be 5 traumuotų žaidėjų – Valdo Drabavičiaus, Beno Petreikio, Jono Truchanovičiaus, Gerdo Babarsko bei Luko Simėno. Vis tik pastarasis yra su komanda Klaipėdoje ir tikimybė jį išvysti rungtynėse su Latvija yra. Latvių ekipoje neaiški Ingarso Dudės situacija. Jis paskutinėmis rungtynių sekundėmis su Izraeliu patyrė traumą ir vis dar neaišku, ar jį matysime žaidžiantį prieš Lietuvą.

Lemiamų rungtynių pradžia Klaipėdos „Švyturio“ arenoje 17:00 val., jas tiesiogiai transliuos LRT KULTŪRA. 15:00 val. susitiks kol kas be pergalių esančios Gruzijos ir Izraelio rinktinės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder