Ragina vienytis sporto bendruomenę

Ragina vienytis sporto bendruomenę

Skaidresnės Klaipėdos sporto politikos ir aiškios šios srities strategijos pasigendantys keli klaipėdiečiai ragina kurti Klaipėdos sporto klubų asociaciją ar surengti sportinių organizacijų forumą, taip, jų žodžiais tariant, siekiant prisidėti prie Klaipėdos sporto situacijos gerinimo.

Su tokiu siūlymu pirmadienį į Klaipėdos apskrities viešąją I. Simonaitytės biblioteką Klaipėdos sporto visuomeninių organizacijų atstovus sukvietė Klaipėdos visuomeninės sporto tarybos nariai Germanas Čepas ir Donatas Streckis. Sporto organizacijų atstovai į šį susibūrimą buvo pakviesti elektroniniais laiškais.

Į šį kvietimą reagavo ne itin didelis būrys sporto bendruomenės atstovų - bemaž trys dešimtys žmonių. Susitikimas buvo organizuojamas pietų metu - nuo 12 val., tad norintiems ateiti kliūčių neturėjo iškilti.

"Daugeliui Klaipėdos sporto bendruomenės atstovų nėra aišku, kokiais principais yra dalijamos Klaipėdos savivaldybės sporto lėšos. Kodėl liūto dalį gauna biudžetinių sporto įstaigų atstovai, o mes, visuomeninių organizacijų, sporto klubų atstovai, turime tenkintis tik likučiais. Juk visi esame vieno miesto atstovai, kodėl tokia nelygybė? Kuo biudžetinėse įstaigose sportuojantys vaikai yra geresni už sportuojančius sporto klubuose?" - retoriškai klausė G. Čepas.

Jam antrino D. Streckis.

"Kodėl biudžetinių įstaigų atstovai yra aprūpinami sporto bazėmis, o sporto klubų atstovai turi nuomotis sales? Be to, apskritai Klaipėdoje yra sunku gauti sporto salę vaikams parankiu treniruotėms metu. Pasitaiko tokių situacijų, kai salėje sportuoja du pilvoti dėdės su pūstomis piniginėmis. Kartais susidaro toks įspūdis, kad sporto sales nuomotis prioritetą turi tie, kas gali plačiau atverti savo piniginę, arba tie, kas pažįsta įtakingus asmenis, sporto bazių vadovus, o į sportuojančius vaikus mažai kas kreipia dėmesį", - savo nuomonę išrėžė D. Streckis.

Jie pateikė įvairių pavyzdžių, kai dėl sporto biudžeto lėšų svarstymo į darbo grupes yra įtraukiama didžioji dalis Savivaldybės atstovų arba joms pavaldžių įstaigų sporto bazių vadovų, trenerių, o į likusių sporto atstovų interesus nėra įsiklausoma.

"Kas turi spręsti ir formuoti Klaipėdos sporto strategiją? Ar kai kurie Savivaldybės žmonės, kurie net nelabai skiria vienos sporto šakos nuo kitos, ar mes, sporto bendruomenės atstovai? Siūlome vienytis ir kovoti už savo teises, už savo darbo sąlygas. Nes dabar situacija graudi - po Klaipėdos sporto reformos kelios sporto šakos tiesiog išnyko arba kelios skirtingos sporto šakos susijungė į vieną sporto šaką, kad tik išliktų", - teigė G. Čepas.

Netrukus jis pridūrė: "Jei jums tokia sporto situacija yra gera, tada galime nieko nedaryti. Aš tik noriu pabrėžti, kad mūsų tikslas nėra kovoti prieš Savivaldybės atstovus, norime jiems padėti. Juk bus lengviau priimti sprendimus, kai bus plačiai išdiskutuota sporto bendruomenėje", - sakė G. Čepas.

Į susitikimą atvyko ir Sveikuolių sąjungos prezidentas, neseniai į Seimą išrinktas Dainius Kepenis. Jis taip pat pasisakė, kad reikia kreipti didesnį dėmesį į sportą ir žmonių sveikatinimą, kadangi tai valstybei suteikia didžiulę grįžtamąją naudą - mažiau žmonių serga, mažiau naudojasi ligoninių paslaugomis, mažiau lėšų reikia vaistams kompensuoti ir panašiai. Be to, sportuojantis žmogus yra kur kas aktyvesnis, energingesnis ir produktyvesnis darbuotojas.

Galiausiai susirinkusių sporto šakų atstovai ant lapo surašė savo vardus, pavardes, paliko kontaktus ir buvo žadama, kad artimiausiu metu su jais bus susisiekta dėl bendrų darbų tęstinumo.

"Visuomeninė veikla - sveikintinas dalykas"

Saulius BUDINAS, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius

Šiuo metu kaip tik yra vykdomas Klaipėdos sporto reformos antrasis etapas, kurio tikslas - sporto bazių valdymo optimizavimas. Tikimės, kad, 2017 metais atsiradus Klaipėdos sporto bazių priežiūros centrui, maždaug 10-20 proc. bus efektyvesnis sporto bazių panaudojimas. Turėsime centralizuotą valdymą, internetu matysime sporto bazių užimtumo tinklelį ir bus lengva kompiuterio mygtuko paspaudimu išsinuomoti sporto bazes. Taip bus suteikta galimybė efektyviau išnaudoti sporto bazes. Taip pat į sistemą planuojame įtraukti ir mokyklų sporto sales. Mūsų tikslas - viešumas, kad visi galėtų matyti, kada sporto bazės yra laisvos, ir išnaudotų laisvą laiką sportui. Juk sportuojanti visuomenė - sveikesnė visuomenė. Norime, kad kuo daugiau žmonių sportuotų, turiningai leistų savo laisvalaikį.
Kalbant apie iniciatyvas sukurti Klaipėdos sporto klubų asociaciją ar kitaip užsiimti visuomenine veikla - tai tik sveikintinas dalykas. Juk gyvename demokratinėje visuomenėje. Juk yra Klaipėdos visuomeninė sporto taryba - patariamasis organas. Ji nuolat mums teikia įvairių pasiūlymų. Mes išklausome visų nuomones ir stengiamės atrasi aukso vidurį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder