Pusę rungtynių vargęs „Žalgiris“ pateko į pusfinalį

Pusę rungtynių vargęs „Žalgiris“ pateko į pusfinalį

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praktiškai identišku būdu laimėjo ir antrąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynes bei žengė į pusfinalį.

Kauniečiai išvykoje du kėlinius nesugebėjo atsiplėšti nuo Alytaus „Dzūkijos“, tačiau sutvarkė visus reikalus po ilgosios pertraukos ir nugalėję 81:62 (15:20, 20:15, 24:11, 22:16) laimėjo seriją 2-0 bei pusfinalyje žais prieš Panevėžio „Lietkabelį“ arba Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Kaip ir antradienį Kaune, dzūkai šalies čempionams įnirtingai priešinosi du kėlinius. Solidžiai gynęsi šeimininkai netgi pirmavo 5 taškų skirtumu, o po pirmosios rungtynių pusės rezultatas buvo lygus – 35:35.

Situacija pasikeitė po ilgosios pertraukos. Keremas Kanteris taikliu tritaškiu dar buvo išvedęs „Dzūkiją“ į priekį, bet tuomet sekė „Žalgirio“ spurtas 18:2 ir rungtynių baigtis pamažu išaiškėjo.

Per likusį laiką kauniečiai tik dar labiau padidino savo pranašumą, kuris ketvirtajame kėlinyje vienu metu buvo pasiekęs ir 24 taškus – 77:53.

„Žalgirį“ į priekį vedė puikias rungtynes sužaidęs Edgaras Ulanovas. Puolėjas pataikė net 5 tritaškius iš 10 ir susitikimą baigė surinkdamas 21 tašką. Alytiškių gretose vėl pasižymėjo pirmose rungtynėse itin daug problemų „Žalgiriui“ pridaręs Keremas Kanteris, šįsyk pelnęs 18 taškų.

Pusfinalyje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai žais prieš „Lietkabelį“ arba „Pieno žvaigždes“, kurių atsakomoji dvikova Pasvalyje vyksta šiuo metu. Pirmąsias rungtynes Panevėžyje laimėjo šeimininkai.

Pusfinalio serija gali prasidėti jau sekmadienį – taip nutiktų, jei nė viename iš ketvirtfinalių neprireiktų trejų rungtynių. 

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 18 (3/5 trit., 9 atk. kam., 23 naud. bal.), Elijah Brownas 13, Egidijus Dimša ir Matas Jogėla (5 rez. perd.) po 7.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21 (5/10 trit.), Aaronas White'as 13, Leo Westermannas 10 (4/4 metimai).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder