Prienų krepšinio klubas pasitinka JAV įžymybes

Prienų krepšinio klubas pasitinka JAV įžymybes

Prienai sulaukė šlovės valandos – Amerikos įžymybes priviliojęs vietos krepšinio klubas tapo dažniausiai tarptautinėje žiniasklaidoje minimu šalies miestu.

Prienų - Birštono „Vytauto“ komandoje profesionalią karjerą pradedantys paaugliai iš garsios Ballų (Bolų) šeimos į Lietuvą turėtų atskristi trečiadienio vakarą.

„PRIENAI GOT BALLS!!!!!“ – tokiu išraiškingu užrašu brolius LiAngelą ir LaMelą (Liandželą ir Lamelą) pasitinka 10 tūkst. gyventojų mieste veikianti kavinė „Tango Pizza“. Angliškas užrašas turi dvejopą reikšmę – Prienai turi Ballus arba Prienai turi „kiaušus“.

„Pagalvojom, kad visa tai yra tiesiog smagu. Jiems tai irgi yra šou“, – sako picerijos savininkas Jaunius Mališauskas.

„Vytauto“ klubas nesitiki, kad 16-metis ir 19-metis Ballai būtų svarbi pagalba išsikapstyti iš Lietuvos krepšinio lygos dugno ar pakilti aukščiau Baltijos krepšinio lygoje, kur ekipa savo grupėje žengia ketvirta, ir kontraktą vadina komerciniu projektu. Po sutarties pasirašymo „Vytautą“ jau pradėjo remti viena įmonė, o šiuo metu klubas derasi su keliais kitais potencialiais rėmėjais.

Šių krepšininkų pavardė pastaraisiais metais išgarsėjo dėl aštriai kalbėti mėgstančio jų tėvo LaVaro ir brolio Lonzo žaidimo NBA. Dalis žmonių juos lygina su Jungtinių Valstijų garsenybių Kardashianų (Kardašianų) šeima.

„Neturime mes čia tokių patirčių su tokiomis žvaigždėmis, bet jeigu jų ketinimai rimti, tai Prienams jau yra pavykę išauginti ne vieną krepšininką“, – sako Prienų meras Alvydas Vaicekauskas.

Pokštas ar galimybė?

Gruodžio pradžioje „Vytautui“ pasirašius sutartį su broliais Ballais, Prienų ir Lietuvos vardas per kelias valandas nuvilnijo Jungtinių Valstijų žiniasklaidoje, televizijos pranešėjams vis bandant teisingai ištarti miesto ar klubo, kuriame jie žais, pavadinimą.

Vis dėlto Prienai sulaukė ne tik malonaus dėmesio – dalis internautų šaipėsi iš prastų klubo trenerio Virginijaus Šeškaus anglų kalbos žinių ar to, kaip jis neva pardavinėja lašinius iš savo automobilio bagažinės.

65-erių prieniškė Laima Mozūraitienė gina „Vytauto“ strategą.

„Mūsų treneris yra labai aktyvus, labai nuostabus žmogus, o sportas jam yra didžiulė gyvenimo dalis. Jis tikrai nori, kad „Vytauto“ komanda būtų aukštumoje“, – sako pensininkė.

„Pagaliau pasirodysime pasauliui, kas mes tokie. Tai turėtų būti gera galimybė bent pasireklamuoti“, –  priduria 26-erių smulkioji verslininkė ir namų šeimininkė Neringa.

Medienos pramonėje dirbančiam Martynui Venckevičiui brolių Ball'ų atvykimas iki šiol atrodo neįtikėtinas.

„Kai darbe su kolegomis girdėjome, kad jų tėvas per visą pasaulį ieško jiems klubo, juokavau, kad ot būtų, jeigu atvažiuotų į Prienus. Tai net keista girdėti, kad jie iš tikrųjų atvyksta“, – sako 26-erių M. Venckevičius.

„New York Times“ dėmesys

LiAngelo ir LaMelo Ballai „Vytauto“ klube turėtų žaisti mažiausiai mėnesį, vėliau kontraktas bet kada galės būti nutrauktas.

Prienų ir Birštono klubas amerikiečiams bus pirma profesionali komanda.

„Vytauto“ atstovas spaudai Erikas Kirvelaitis nurodė, kad komanda kitą savaitę planuoja pradėti prekiauti jų marškinėliais.

Prienų centre esančios „Tango Pizza“ savininkai tikisi, kad šie marškinėliai ant picerijos sienos bus su jų restorane jau dabar planuojančių apsilankyti brolių parašais.

Verslininkai sako picerijoje laukiantys ir krepšininkų tėvo, o labiausiai svečiams patikusias picas ir mėsainius jie žada pavadinti Ballų vardu.

„Turime pasinaudoti galimybe. Galų gale juk Prienams tai pirmas ir paskutinis kartas, kai apie mus rašo „The New York Times“, – sako viena iš picerijos savininkų Dovilė Mališauskienė, stovėdama netoli picų kepėjų kabančių Lietuvos ir JAV vėliavų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder