Premija, medalis ir premjero padėka – dopingo platinimu įtariamam treneriui

Premija, medalis ir premjero padėka – dopingo platinimu įtariamam treneriui

Bronislavas Vyšniauskas sulaukė Lietuvos ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio padėkos rašto ir valstybinės premijos, nors Klaipėdoje iki šiol tęsiasi ikiteisminis tyrimas dėl sunkiosios atletikos trenerio veiklos.

B.Vyšniauskas lipo ant scenos Vyriausybės rūmuose pirmadienį, kai šalies ministras pirmininkas, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė ir Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento laikinoji vadovė Kornelija Tiesnesytė apdovanojo apie pusantro šimto sportininkų ir jų trenerių už pasiekimus pasaulio ir Europos pirmenybėse šiais metais.

Salė kiek nedrąsiai sveikino sunkiaatlečius, plojimus skyrę B.Vyšniausko treniruojamam Žygimantui Stanuliui už dar pavasarį Rumunijoje iškovotą Europos sunkiosios atletikos pirmenybių sidabrą.

Pagal įstatymą, apdovanojami ne tik atletai, bet ir jiems padėję asmenys, tokiu būdu Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) skyrė treneriui B.Vyšniauskui medalį, o ministras pirmininkas – padėkos raštą.

Be to, B.Vyšniauskui atiteko ir piniginė 1447,5 eurų premija.

„Sportininko dopingo mėginys buvo neigiamas, todėl neturime pagrindo premijos nemokėti. Treneriui Lietuvos Respublikos Vyriausybėj įteiktas ne valstybės apdovanojimas, o tradicinė padėka už pasiektus rezultatus, – rašoma trečiadienį gautame KKSD paaiškinime. – Apie vykstančio ikiteisminio tyrimo pabaigą arba jo išvadas Departamentas, teisės aktų nustatyta tvarka negali turėti informacijos.“

Šių metų balandžio mėnesio pabaigoje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tarnybos pareigūnai atliko kratą B.Vyšniausko vadovaujame sunkiosios atletikos klube ir rado įvairių rūšių atletams uždraustų medžiagų bei psichotropinių vaistų.

VIDEO: Policija viešina vaizdus iš kratos Broniaus Vyšniausko namuose.

Jis pats yra aiškinęs, jog per įvairių rūšių preparatus laikė savo reikmėms, bet vis dar laikomas įtariamuoju šių draudžiamų medžiagų platinimu pirmoje sporto žmones palietusioje byloje per šalies istoriją.

„Ikiteisminis tyrimas vyksta, dirbame intensyviai“, – dabartinę padėtį B.Vyšniausko istorijoje antradienį apibūdino Klaipėdos apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas.

Jis pabrėžė, kad komentuoti tyrimo eigos negali, bet tikisi, kad procesas pasibaigs iki šių metų pabaigos.

B.Vyšniauskas per savo karjerą yra sulaukęs daugybės įvairių KKSD ir Lietuvos olimpinio komiteto apdovanojimų, jį yra sveikinę buvę šalies vadovai ir dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė, apdovanojusi trenerį už Aurimo Didžbalio iškovotą 2016 metų olimpinę bronzą.

Jis yra išleidęs kelias sveiką gyvenseną skatinančias knygas, tarp jų „Mokykimės gyventi be vaistų“ ir „Ar šlapimas vaistas“.

Tačiau net trys B.Vyšniausko treniruojami atletai – Ramūnas Vyšniauskas (du kartus), A.Didžbalis (du kartus) ir Domantas Kmieliauskas buvo pagauti, pažeidę antidopingo taisykles. Po patikrinimo 2012 metais dvejų metų diskvalifikaciją atlikusiam A.Didžbaliui šiuo metu gresia antroji bausmė dėl pernai pasaulio čempionate atlikto testo rezultatų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder