Prasidėjo Lietuvos konkūrų čempionatas: pagrindinėje rungtyje – daugkartinio čempiono triumfas

Prasidėjo Lietuvos konkūrų čempionatas: pagrindinėje rungtyje – daugkartinio čempiono triumfas

Viename moderniausių Baltijos šalyse „Harmony park“ Jojimo sporto komplekse liepos 31 d. – rugpjūčio 2 d. prasidėjo 63-asis Lietuvos konkūrų čempionatas. Pirmajame čempionato etape iš viso rungėsi 181 raitelis ir 290 žirgų.

Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Sigitas Paulauskas pažymi, kad pagrindinis vasaros čempionatas kasmet pritraukia aukščiausio meistriškumo sportininkus.

„Šiame čempionate turime galimybę iš arti stebėti atkaklią geriausių šalies sportininkų kovą ir įsitikinti pergalingomis mūsų žirginio sporto tradicijomis. Ateityje keliame užduotį ne tik išlaikyti aukštą mūsų raitelių pasirengimo lygį, bet kurti funkcionalią jaunųjų raitelių paruošimo sistemą. Taip pat aktyviau skatinti visuomenę domėtis šiuo precizišku sportu“,– teigia S. Paulauskas.

Rugpjūčio 7-9 dienomis įvyks antroji čempionato dalis. Bendras čempionato prizinis fondas siekia 19 tūkst. eurų.

Paaiškėjo 9 čempionai

Savaitgalį 9-iose užskaitose įvyko 850 startai. Raitelių ir žirgų duetai dvi dienas varžėsi kvalifikaciniuose konkūruose. Sekmadienį geriausiai pasirodę dalyviai kovojo finale. Susumavus visus rezultatus, apdovanoti devyni šių metų varžybų čempionai.

Lietuvos čempionu suaugusiųjų grupėje tapo Zigmantas Šarka su žirgu Aster. Z. Šarka Lietuvos konkūrų čempionu tapo jau ketvirtąkart. Raitelis taip pat yra pasaulio jojimo čempionato dalyvis, Europos jojimo čempionatų dalyvis bei prizininkas.

Jaunimo čempione tapo Justina Rečiūnaitė su žirgu Need For Speed. Pergalę pasiekusi jaunoji raitelė nuo vaikystės rungiasi su aukščiausio sportinio meistriškumo raiteliais Lietuvoje bei užsienyje.

4-mečių žirgų čempiono vardas atiteko Justui Gabaliui ir žirgui Cadet. J. Gabalis 2017 ir 2018 metais yra iškovojęs jaunimo žiemos čempiono titulus.

5-mečių žirgų čempiono vardą iškovojo Matas Petraitis ir žirgas Quidam Stakkato. M. Petraitis yra tris kartus Lietuvos suaugusiųjų užskaitos čempionas, daugkartinis tarptautinių ir nacionalinių varžybų nugalėtojasbei prizininkas.

6-mečių žirgų čempiono titulą pelnė puikiai su savo žirgais visose čempionato užskaitose pasirodęs Danielius Gutkauska ssu partneriu Palladium KVJ.

7-mečių žirgų čempiono vardas atiteko Irmantui Grikieniui ir žirgui Corlander. Šis raitelis yra praėjusių metų suaugusiųjų užskaitos čempionas.

Mėgėjų I grupės čempiono vardas atiteko Mantui Pociui ir žirgui Žiedui.

Mėgėjų II grupės čempione tapoRūta Milvydaitė su kumele Anna.

Mėgėjų III grupės čempionai: daugkartinė nacionalinių varžybų nugalėtoja bei prizininkė Gerda Varnagirytė ir žirgas Cascaya N.

Antrąjį rugpjūčio savaitgalį paaiškės dar keturi čempionai. Raiteliai dėl čempiono titulo „Harmony park“ Jojimo sporto komplekse varžysis Vaikų, Jaunučių ir Jaunių užskaitose.

Čempiono vardas atiteks ir vienam iš raitelių, jojančių Poni klasės žirgais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder