Po pasikeitimų LFF N. Kesminas žodžių nerinko

Po pasikeitimų LFF N. Kesminas žodžių nerinko

Antradienį Vilniuje vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis.

Naujuoju LFF generaliniu sekretoriumi išrinktas Edgaras Stankevičius. Už jį balsavo 15 VK narių iš 18 dalyvavusių.

31 metų E. Stankevičius Lietuvos futbolo federacijoje dirba nuo 2016 m. rugpjūčio. Nuo 2017 m. jis buvo LFF Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas ir generalinio sekretoriaus pavaduotojas.

E. Stankevičius pakeis atsistatydinusį Nerijų Dunauską, kuris generalinio sekretoriaus pareigas ėjo nuo 2017 m. gegužės mėnesio.

N. Kesminas žodžių nevynioja: lietuviško futbolo lavonas pradėjo dvokti

Žinomas šalies futbolo komentatorius Nerijus Kesminas po nacionalinės rinktinės eilinės nesėkmės Tautų lygoje turėjo ką pasakyti, nepraleido progos išreikšti savo pozicijos ir po Vykdomojo komiteto priimtų sprendimų.

Anot komentatoriaus, lietuviškas futbolas po truputį laidojamas, o lavonas jau pradeda dvokti.

„Užvakar palaidojome – ne aš, sprendžiant pagal jūsų like‘ų skaičius, mes, lietuvišką futbolą. O vakar lavonas jau pradėjo dvokti. Tarsi nieko drastiško ir neįvyko – tiesiog Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius nebespės daryti to, ką, beje, lengvai spėdavo ne tik užsienio futbolo valdininkai, bet ir ankstesni LFF vadovai Liutauras Varanavičius bei Edvinas Eimontas, ir poste Nerijų Dunauską keičia buvęs jo pavaduotojas Edgaras Stankevičius. Tarkime, tegul. Juolab kad naujasis gensekas giriasi turįs minčių ir idėjų“, – taip pasikeitimus skambiai vertina N. Kesminas.

Tiesa, komentatoriaus teigimu, blogiausia ne tai, kad naujuoju LFF generaliniu sekretoriumi tapo E. Stankevičius, bet tai, kas stovi už jo nugaros ir galimai tampys LFF virveles taip, kaip bus naudinga jiems.

„Bet dar yra viešos paslaptys. O jų santrauka tokia – vadovauti šalies futbolui ateina ne E. Stankevičius, o tie, kurie jį tampys už virvučių: Arūnas Pukelis, geriau žinomas Šviniaus pseudonimu, iš Tauragės, ir Žydrūnas Buzas – Žydrius iš Marijampolės. Žmogus, vežiojantis kitus žmones savo automobilio bagažinėje iš miesto į mišką. Ir žmogus, pats važinėjęsis svetimų automobilių bagažinėse.

Ar tai gali būti gerai? Ne. Švinius su saviškiais palaidojo futbolą Tauragėje – ir kažkada A lygoje žaidusį „Taurą“, ir vienu metu mieste pradėtą kurti infrastruktūrą. Marijampolėje futbolas atgimė po Žydriaus – su dabartine Vidmanto Murausko „Sūduva“. Lietuvos futbolą į klestėjimą atves žmonės, nieko neįrodę net provincijoje ir besivadovaujantys bagažinės teise? Jūs juokaujate.

Bet naujasis gensekas – bebaimis jaunuolis. Girti ir ginti A. Pukelio viešai nesiryžo net legendinis Valdas Ivanauskas, prieš keletą metų bandęs dalyvauti Šviniaus ir jo kompanijos rengtame maište prieš LFF. E. Stankevičiui Tauragės savavaldžiautojo reputacija – ne barjeras: jis sako girdėjęs apie A. Pukelio veiklą futbole tik teigiamų atsiliepimų. Nors gal ir logiška – važinėtis bagažinėje niekas nenori“, – tokias išvadas su žiupsneliu ironijos daro komentatorius N. Kesminas.

Keista N. Kesminui pasirodė ir naujojo vadovo pozicija nacionalinės komandos trenerio E. Jankausko atžvilgiu.

„Ir humoro jausmas naujajam LFF generaliniam sekretoriui, panašu, nesvetimas. Kalbėdamas apie galimybę keisti rinktinės trenerį, jis sako, kad reikia ją svarstyti, nes atrodo, kad ne visi rėmėjai patenkinti. Rėmėjai – jūs rimtai?“ – savo paskyroje rašo N. Kesminas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder