Po įspūdingos pergalės Karibuose jachta "Ambersail" pagaliau pasiekė namų krantus

Po įspūdingos pergalės Karibuose jachta "Ambersail" pagaliau pasiekė namų krantus

18 parų – tiek jachta „Ambersail“ užtruko kol palikusi Karibų salyno krantus pasiekė Lamanšo sąsiaurį, o drauge ir Europos krantus. Sėkmingai ir itin sparčiai kirtusi Atlanto vandenyną, jachta „Ambersail“ beveik po metų pertraukos vėl grįžo į Klaipėdą.

„Šįkart mums pasitaikė labai geri orai. Motoro reikėjo vos vieną pusdienį, visą kitą laiką pūtė itin palankūs vėjai. Iš pradžių, vos palikus Karibus, – šoniniai, o vėliau kone visąlaik buriavom pavėjui. Buriuojant nuo Azorų iki Lamanšo teko gauti ir iki 36 mazgų (beveik 19 m/s) vėjo. Taip kad tik Baltijoje mus pasitiko štiliai“,- pasakojo jachtos kapitonas Linas Ivanauskas.

Pasak L. Ivanausko, šis plaukimas buvo ne tik spartus, bet ir labai sėkmingas – ramus, be didelių nuotykių, su palankiais vėjas; galbūt ne tik įgula, bet ir pati jachta jau norėjo pasiekti namų krantus. Kiek kartų Atlantą kirto pats jachtos „Ambersail“ kapitonas, sako, jau nebeskaičiuojantis – žino, tik kad jau tikrai daugiau nei dešimt.

Sekmadienio rytą jachtai pasiekus Klaipėdos uostą, čia ją pasitiko būrys laukiančiųjų – įgulos draugai, šeimos nariai, kiti buriuotojai ir šiaip smalsuoliai. Laivui prisišvartavus visi galėjo užlipti ant legendinės jachtos, ne kartą vandenynais apsukusios Žemės rutulį ir dalyvavusios prestižiškiausiose pasaulio regatose.

Šis Karibų sezonas jachtai buvo itin sėkmingas – ji parsivežė pergalingą pirmąją vietą iš vienos garsiausių pasaulio regatų „Antigua sailing week“. Įspūdingą pergalę įgula šventė, o ir po ilgos kelionės namo buvo pasveikinti su lietuvišku ilgųjų jūrinių kelionių alumi – „Volfo Engelman“ IPA.

Pasak jachtos atstovų, artimiausiuose laivo planuose – planinis remontas birželį, o tuomet, likusią vasaros dalį, – trumpieji plaukimai Baltijoje, kuriuose siūloma dalyvauti visiems norintiems. Rudenį jachta, kaip įprastai, pasuks Viduržemio jūros link, kur ketina dalyvauti prestižinėje „Rolex Middle Sea Race“ regatoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder