Pirmasis lietuvių dublis

Pirmasis lietuvių dublis

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė sėkmingai pradėjo Baltijos taurės turnyro kovas. Sekmadienį Klaipėdoje lietuviai 2:0 (2:0) įveikė Estijos futbolininkus. Ši pergalė tapo pirmąja ir naujam Lietuvos rinktinės strategui Edgarui Jankauskui.

„Baltijos taurės turnyre mūsų tikslas yra tik pergalė. Kitokio ir negali būti“, - prieš rungtynes su Estijos rinktine pareiškė E.Jankauskas. Jam pritarė ir Lietuvos rinktinės futbolininkai, o Nerijus Valskis pažadėjo, kad Klaipėdoje žiūrovai išvys naują nacionalinės ekipos veidą, ir savo pažadą ištesėjo. Aktyviau žaidę lietuviai persvarą susikrovė pirmame kėlinyje. 30 min. po rinktinės kapitono Fedoro Černycho perdavimo pasižymėjo N.Valskis, o pačioje kėlinio pabaigoje tolimu smūgiu antrą įvartį pelnė pats F.Černychas. Antrame kėlinyje puikią progą turėjo ir Arvydas Novikovas, bet jo smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį. Antroje rungtynių dalyje E.Jankauskas atliko šešis keitimus, leido pailsėti ne tik N.Valskiui ir F.Černychui, bet ir pagrindiniam rinktinės puolėjui Lukui Spalviui. Po keitimų Lietuvos rinktinės žaidimas šiek tiek išsiderino, bet rimtesnių problemų svečiai iš Estijos šeimininkams nesukėlė.

Pirmą pergalę su rinktine iškovojęs E.Jankauskas džiaugėsi laimėjimu bei pripažino, kad rungtynės buvo labai sunkios. „Dėl didelio karščio net stovėti buvo sunku, bet aš didžiuojuosi savo vyrais, jie atidavė visas jėgas. Visi žaidėjai pateisino lūkesčius - tiek debiutantai, tiek pasirodę po keitimo. Manau, pelnytai pasiekėme pergalę. Turėjome žaidimo planą ir pirmajame kėlinyje jį įvykdėme. Žinojome, kaip estai agresyviai žaidžia, todėl panaudojome tuos pačius ginklus. Aukštai spaudėme savo priešininkus, neleisdavome organizuoti atakų. Tai kainuodavo daug prakaito, bet davė rezultatą. Jie labai pavojingų progų nesukūrė, o mes galėjome įmušti dar. Tik po pertraukos jėgos pradėjo sekti“, - konstatavo 41 metų E.Jankauskas.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinės pagrindinėje sudėtyje debiutavo Klaipėdos „Atlanto“ saugas Dovydas Norvilas. Pirmą kartą gynybos centre žaidė Edvinas Girdvainis ir Arūnas Klimavičius. Tik rungtynių išvakarėse iš Danijos į Klaipėdą atvyko ir prie rinktinės prisijungė puolėjas L.Spalvis. 21 metų futbolininkas sekmadienį dar turėjo žaisti paskutinėse Danijos čempionato rungtynėse, tačiau „Aalborg“ klubo vadovai nusprendė išleisti L.Spalvį į rinktinę. Beje, nors lietuvis praleido paskutinius du Danijos čempionato turus, jis vis tiek tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju. Iš viso šį sezoną čempionate L.Spalvis įmušė 18 įvarčių. Tiesa, pats futbolininkas teigia, kad šiuo metu nėra pasiekęs optimalios sportinės formos. „Pats nesu geros sportinės formos, bet atsidaviau komandai, kiek galėjau. Žinojome, kaip žaisti, treneriai padarė aiškų planą. Estai nelabai turėjo progų. Galėjome laimėti ir didesniu rezultatu. Bet tai tik pradžia“, - pareiškė nuo liepos mėnesio Lisabonos „Sporting“ ekipoje rungtyniausiantis L.Spalvis.

Iš tiesų, Baltijos taurės turnyre lietuviai žengė tik pirmą žingsnį. Rytoj Liepojoje Lietuvos rinktinė susitiks su Latvijos futbolininkais. Pergalė reikštų, kad po ketverių metų pertraukos taurė sugrįžtų į Lietuvą. „Būtų labai gaila žengus tokį žingsnį ir įdėjus tiek darbo neiškovoti šios taurės. Labai šaunu, kad nugalėjome, bet turime galvoti apie kitas rungtynes. Latviai turės pranašumą, nes bus šviežesni. Mes turime gerai pailsėti ir ruoštis kitoms rungtynėms“, - teigė E.Jankauskas.

Būtent Latvijos rinktinei nuo 2012 m. priklauso Baltijos taurė. Lietuvių ir latvių susitikimas įvyks rytoj 19.30 val. Birželio 4 d. paskutinėse Baltijos taurės turnyro rungtynėse Latvija išmėgins jėgas su Estijos rinktine.

Statistika

Lietuva - Estija 2:0 (2:0). Įvarčiai: 30 min. Nerijus Valskis, 45+1 min. Fedoras Černychas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder