Penkios įdomiausios savaitgalio rungtynės (Video)

Penkios įdomiausios savaitgalio rungtynės (Video)

Artėjančiomis dienomis futbolo gerbėjų laukia ne viena įdomi akistata pasaulio futbolo stadionuose. Pateikiame skaitytojams informaciją apie artėjančias futbolo varžybas – kad žinotumėte, ką žiūrėti ir kuo domėtis artimiausiomis dienomis, - skelbia portalas "Eurofootball.lt".

Anglijos „Premier League“

2012.10.28, sekmadienis.

15:30 val. Liverpulio „Everton“ – Liverpulio „Liverpool“

Vieta lygoje: 4:12

Pergalės paskutinėse 5 varžybose: 4:4

Vienos iš šio savaitgalio įdomiausių varžybų – Merseyside derbis. „Everton“ komanda šiuo metu „Premier“ lygoje kiek netikėtai užima 4-ąją vietą (15 taškų) ir savo žaidimu palieka iš tiesų neblogą įspūdį. Tuo metu „Liverpool“ ekipa, prieš sezoną pakeitusį trenerį, kol kas vis dar neranda savo žaidimo ir po 8-ių turų savo sąskaitoje turi tik 8 taškus.

Nors komandų pozicijos turnyrinėje lentelėje lyg ir leistų laikyti „Everton“ šios dvikovos favoritu, tačiau derbis yra visai kas kita, kai vieta turnyrinėje lentelėje nelemia nieko, o komandos eina į aikštę kovoti dėl garbės ir istorijos. Paskutinį kartą komandos susitiko šių metų balandžio 14 d. FA taurės pusfinalyje ir tuomet pergalę 2:1 šventė „Liverpool“ futbolininkai.

Tiesa, tose varžybose įvartį įmušusio Andy's Carrollas komandoje jau nebėra. Savo ruožtu „Everton“ komandoje nebus raudoną kortelę su „Queen's Park Rangers“ gavusio Steveno Pienaaro. Taip pat yra abejonių, ar galės šiose varžybose dalyvauti puikią sportinę formą iki šiol rodęs ir vienas komandos lyderių šį sezoną belgas Marouane Fellaini, praleidęs paskutines varžybas su „QPR“. Sunku pasakyti, kas yra šios dvikovos favoritas. Jei žvelgtume į istoriją, kol kas priekyje „Liverpool“ klubas – su 88 pergalėmis („Everton“ savo sąskaitoje turi 66 pergales, o 64 rungtynės baigėsi lygiosiomis).

18:00 val. Londono „Chelsea“ – „Manchester United“

Vieta lygoje: 1:2

Pergalės paskutinėse 5 varžybose: 4:4

Pastarojo dešimtmečio geriausios Anglijos komandos susitinka Londone. Tai neabejotinai pagrindinė ateinančio savaitgalio dvikova. Pastaruoju metu abi komandos žaidžia puikiai ir Anglijos „Premier“ lygoje, ir UEFA Čempionų lygoje, nepaisant „Chelsea“ pralaimėjimo Donecke. „Chelsea“ žais namuose, kur per paskutines penkias varžybas laimėjo 3 susitikimus ir 2 kartus sužaidė lygiosiomis. „Manchester United“ ekipa, šių metų sezono pradžioje kiek netikėtai pralaimėjusi „Everton“, po to susikaupė ir iš 7 varžybų pralaimėjo tik vienas (dramatiškoje kovoje nusileido pajėgiai „Tottenham“ ekipai 2:3).

Nors lažybų kontoros pergalę prognozuoja „Manchester United“ ekipai, svečiams lengva nebus. „Chelsea“ šiais metais dar nėra pralaimėjusi ir turbūt nesiruošia to padaryti šį sekmadienį savo žiūrovų (ir turbūt p. Abramovičiaus) akivaizdoje.

Prognozuojame įdomų, greitą, atakuojantį žaidimą. „Chelsea“ gretose bus įdomu stebėti naujuosius komandos pirkinius – jaunuosius brazilą Oscarą ir belgą Edeną Hazardą (2 įvarčiai) bei paskutiniu metu ypatingai gerą formą rodantį Juaną Matą.


Šiose varžybose negalės dalyvauti suspenduotas Johnas Terry bei traumuotas Frankas Lampardas. „Man Utd“ ekipa taip pat turi savų dilemų. Rungtynėse tikrai negalės dalyvauti Nemanja Vidičius bei naujasis komandos pirkinys Shinji Kagawa, gavęs traumą paskutinėse varžybose prieš SC Braga.

Nežinia, ar komandai jau galės padėti traumas besigydantys Philas Jonesas bei Chrisas Smallingas, be kurių gynyboje kartais tenka žaisti ne gynėjo pozicijose įpratusiems žaisti žaidėjams. Maloniu galvos skausmu treneriui Aleksui Fergusonui tapo fantastiškas Javiero Hernandezo žaidimas paskutinėse Čempionų lygos varžybose. Įdomu kuriuos puolėjus škotas pasirinks šioms varžyboms? Ką sugebės parodyti išradingasis „Chelsea“ jaunimas? Atsakymai į šiuos klausimus – jau šį sekmadienį!

Vokietijos „Bundesliga“

18:30 val. Miuncheno „Bayern“ – Leverkūzeno „Bayer“

Vieta lygoje: 1:5

Pergalės paskutinėse 5 varžybose: 5:2

Dar vienos intriguojančios varžybos šį savaitgalį. „Bayern“ šį sezoną Vokietijos Bundesligoje dar nėra suklupusi – 8 pergalės iš tiek pat galimų. Kiek netikėtas buvo komandos pralaimėjimas Čempionų lygoje Borisovo BATE klubui 1:3. O tai tik įrodo, kad ir „Bayern“ įveikiami. Galbūt šansų nedaug, bet yra. Kamuolys juk apvalus.

Praeitame sezone komandos pasidalino po įtikinamą pergalę savo namų arenose („Bayern“ laimėjo 3:0, o „Bayer“ – 2:0). Leverkūzeno ekipa šiais metais dalyvauja Europos lygoje, kur futbolo lygis yra kiek žemesnis, o Vokietijoje paskutines dvi varžybas su „Mainz“ ir „Stuttgart“ baigė vienodu rezultatu 2:2. Šie faktai mums leidžia spėti, jog šios dvikovos favoritais vadintume Miuncheno komandą. Thomas Mulleris, kaip parodė ČL varžybos su „Lille“, vėl įgauna geriausią sportinę formą. Deja, šiose varžybose neturėsime galimybės pasigrožėti Arjeno Robbeno reidais, nes saugas šiuo metu yra traumuotas. Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į abiejų komandų puolėjus, patenkančius tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų – „Bayern“ kroatą Mario Mandžiukičių (7 įvarčiai) bei „Bayer“ vokietį Stefaną Kieslingą (5 įvarčiai).

Prancūzijos „Ligue 1”

22:00 val. Marselio „Olympique“ – Liono „Olympique“

Vieta lygoje: 2:3

Pergalės paskutinėse 5 varžybose: 3:2

Pagrindinė Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato turo dvikova. Komandas turnyrinėje lentelėje skiria tik taškas ir pergalė tiek vienai, tiek kitai komandai padės įsitvirtinti lentelės Top trejetuke, o gal netgi („PSG“ komandos pralaimėjimo atveju) tapti čempionato lyderiais.

Namie žaisianti „Olympique“ paskutiniu metu „banguoja“ – tik viena pergalė per paskutiniąsias 5 rungtynes.

Per paskutines kelias savaites komanda 2 kartus pralaimėjo ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis nacionaliniame čempionate, o Europos lygoje po trijų turi 4 taškus. Taigi rezultatai vidutiniški, o gerbėjai iš komandos tikisi tikrai daugiau. Pergalė šiose varžybose galėtų jiems įrodyti, kad „bangavimas“ laikinas.

Tuo metu Liono „Olympique“ ekipa turi savų rūpesčių. Neseniai buvo paviešinti klubo finansiniai dokumentai, kurie atskleidė, jog klubas po praėjusio sezono turi nemenką 28 milijonų eurų skolą ir todėl žiemos transferio metu komandą paliks du pagrindinės sudėties žaidėjai. Tokios žinios komandos rūbinėje papildomų teigiamų emocijų nesuteikia, tad įdomu kaip tai atsilieps komandos žaidimui šiose varžybose.

Rusijos „Premier League“

14:00 val. Grozno „Terek“ – Maskvos CSKA

Vieta lygoje: 3:1

Pergalės paskutinėse 5 varžybose: 3:4

Per paskutinius keletą metų prie įprastinio Rusijos futbolo elito prisijungė piniginiais resursais nesiskundžiančios komandos, tokios kaip Grozno „Terek“ arba Machačkalos „Anži“. Tai daro Rusijos čempionatą dar įdomesniu. Grozno „Terek“ komanda šiuo metu Rusijos Premier lygoje užima 3-ią vietą ir nuo lyderio Maskvos CSKA atsilieka tik dviem taškais. Taigi be jokios abejonės tai didžiausio dėmesio sulauksiančios varžybos Rusijoje šį savaitgalį (antroje vietoje būtų Machačkalos „Anži“ prieš Kazanės „Rubiną“).

Ar sugebės komanda iš Čečėnijos mesti iššūkį komandai iš sostinės ir tapti čempionato lyderiais? Visai neseniai Grozno klubo rėmėjai viešai pareiškė, kad jeigu komandai iki Kalėdų pavyks išsilaikyti pirmoje vietoje, klubas gaus 20 milijonų eurų, skirtų žaidėjų premijoms ir naujiems žaidėjams įsigyti. Iki Kalėdų liko nedaug, o pergalė prieš CSKA būtų dar vienas žingsnis šios pasakiškos sumos link. Ar dar reikalinga kokia nors papildoma motyvacija? Namų komanda kaip visada bus triukšmingai palaikoma komandos sirgalių, tad svečiams iš Maskvos tikrai bus nelengva.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder