Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė: esu šiek tiek sunerimusi

Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė: esu šiek tiek sunerimusi

Pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finale nesėkmingai startavusi viena favoričių laikoma Laura Asadauskaitė pripažino, kad dabartiniai rezultatai jai kelia nerimo.

33-ejų metų Londono olimpinių žaidynių čempionė Vilniuje vykusioje fechtavimo rungtyje laimėjo vos 17 kovų iš 35 ir užima vos 21-ąją vietą tarp 36 dalyvių.

„Fechtavimo rungtį vertinu blogai, kadangi buvo daug klaidų. Pats jausmas buvo geras, bet niekas nepavyko. Galbūt spaudimą jaučiau. Tiesiog viskas buvo ne taip, kaip planavau ir dėl to pralaimėjau nemažai kovų. Tai jau pasikartojo antrose varžybose iš eilės, todėl bandysime analizuoti ir ieškoti klaidų metodikoje“, - po ketvirtadienį vykusios pirmosios rungties kalbėjo L. Asadauskaitė.

160 cm ūgio penkiakovininkė pripažino, kad fechtavimo rungtyje pranašumą turi aukštesnės atletės.

„Man, kaip nedidelio sudėjimo, sudėtinga fechtuotis. Prieš didesnes varžoves turėčiau būti judresnė, aštresnė, bet šie dalykai ketvirtadienį man buvo dingę“, - aiškino penkiakovininkė.

Pati L. Asadauskaitė prisipažino, kad kovoti dėl aukščiausių vietų jau bus sudėtinga - mat kai kurios varžovės turi jau didelę persvarą.

„Kelios stiprios varžovės jau stipriai atsiplėšusios nuo manęs. Nežinau, ar jas pavysiu. Žinoma, neaišku dar kaip susiklostys likusios rungtys, bet manau, kad norint kovoti dėl pergalės varžybose bent poros dūrių pritrūko“, - ištarė L. Asadauskaitė.

Po Rio de Žaneiro olimpinių L. Asadauskaitė pakeitė trenerį. Vietoje Jevgenijaus Kliosovo ją šiuo metu treniruoja jos vyras Andrejus Zadneprovskis, tačiau dabartiniai rezultatai jai kelia nerimo.

„Pirmas startas šiame sezone buvo labai geras, bet gal todėl, kad buvau išsiilgusi varžybų. Pastarieji du startai nieko gero nerodo. Esu šiek tiek sunerimusi. Bandysime su trenerių aptarti šituos dalykus. Kol kas pokyčiai rezultato negerina. Galbūt reikia daugiau laiko“, - susirūpinusi buvo L. Asadauskaitė.

L. Asadauskaitė džiaugėsi, kad Vilniuje galėjo sutikti savo draugę Donatą Rimšaitę. Rusijai atstovaujanti sportininkė neseniai ištekėjo už Rusijos sportininko ir šį sezoną varžybose nedalyvauja.

„Smagu, kad ji nepabūgo atvykti į Lietuvą, kur apie ją nelabai gražiai yra atsiliepiama. Kol kas ji nežada grįžti į penkiakovę. Donata sukūrė šeimą, yra laiminga. Neaišku, kaip bus vėliau, galbūt ji pasiilgs sporto ir sugrįš. Taip dažnai būna“, - teigė L. Asadauskaitė.

Tituluota Lietuvos penkiakovininkė mano, kad plaukimo rungtyje ji turėtų dar prarasti keletą pozicijų, o jas susigrąžinti mėgins jojimo ir savo stipriausioje - bėgimo bei šaudymo - rungtyje. 

„Labai sunku prognozuoti, kiek galima pakilti per paskutinę rungtį. Neaišku, kaip aš pati jausiuosi, kaip seksis šaudyti, kaip atrodys varžovės. Žadamas nelabai geras oras, bet jis visiems bus vienodas“, - pabrėžė L. Asadauskaitė.

Kitos Lietuvos penkiakovininkė pirmoje rungtyje pasirodė kur kas sėkmingiau. Lina Batulevičiūtė (244 tšk.) užima penktąją vietą, o Ieva Serapinaitė (226 tšk.) dalinasi 6-8 pozicijas.

Likusios keturios rungtys sostinės Vingio parke vyks šeštadienį. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder