Pasaulio čempionate medalių neiškovoję Lietuvos irkluotojai tikisi sėkmingesnių startų ateityje

Pasaulio čempionate medalių neiškovoję Lietuvos irkluotojai tikisi sėkmingesnių startų ateityje

Pirmadienį į Lietuvą iš pasaulio irklavimo čempionato Amsterdame (Olandija) sugrįžę mūsų šalies sportininkai medalių neparvežė, tačiau tikėjosi, kad kiti startai bus sėkmingesni, o klaidos iki olimpinių žaidynių - ištaisytos.

Sekmadienį pasibaigusių planetos pirmenybių finaluose startavusios trys Lietuvos įgulos užėmė ketvirtąsias vietas ir liko per žingsnį nuo apdovanojimų.

2013 metų pasaulio vicečempionai Saulius Riteris (Ritter) ir Rolandas Maščinskas distanciją pradėjo sunkiai ir po pusės nuotolio (1000 m) buvo penkti, bet antrojoje pusėje spurtavo ir po 1500 m pakilo į trečiąją vietą, tačiau po įspūdingo australų ir italų finišo liko ketvirti.

R. Maščinskas aiškino, kad šįkart tiesiog pritrūko sėkmės: "Iš tikrųjų antrą ir penktą vietas skyrė gal dešimt centimetrų. Tiesiog kitiems pasisekė labiau negu mums. Manau, kad ateityje nuo mūsų sėkmė nenusisuks ir viskas bus gerai. Pamatėme savo klaidas ir silpnas vietas. Tai tik tarpinė stotelė iki olimpinių žaidynių. Iki jų dar ištaisysime visas klaidas".

S. Riteris teigė, kad belieka nenuleisti rankų: "Aišku, apmaudu buvo, kad nepasisekė. Galvojome, ko pritrūko, bet, manau, kad labiausiai sėkmės. Reikia nenuleisti rankų ir toliau stengtis".

Nepasisekė ir praėjusių metų pasaulio čempionėms Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei. Lietuvės pirmavo po pirmųjų 500 m, bet galiausiai liko ketvirtos.

"Iš pradžių nusivylėme, tačiau po to supratome, kad ketvirta vieta pasaulio čempionate yra tikrai aukšta. Mes elite. Iki olimpinių žaidynių laiko dar turime ir klaidas taisysime. Tai tikrai nėra blogas rezultatas ar kažkoks fiasko", - kalbėjo M. Valčiukaitė.

"Kažko pritrūko. Varžovės buvo pajėgesnės, o mes gal šiek tiek ir jaudinomės. Pasaulio čempionių titulas kažkiek slegia. Mes pačios save labiausiai spaudžiame", - teigė D. Vištartaitė.

Ketvirtas čempionate liko ir vienviečių valčių finale startavęs Mindaugas Griškonis. Tiesa, tai buvo aukščiausia lietuvio vieta pasaulio čempionate. Prieš metus jis buvo šeštas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder