Parolimpiečių pažadai

Parolimpiečių pažadai

Rimstant Rio de Žaneiro vasaros olimpinių žaidynių aistroms savo olimpiniams startams ruošiasi neįgalieji sportininkai. 15-osios Parolimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks nuo rugsėjo 7 iki 18 d., jose dalyvaus daugiau nei 4 tūkst. sportininkų. Šioje sporto šventėje dalyvaus ir 13 Lietuvos parolimpiečių.

Vakar Vilniuje, Katedros aikštėje, įvyko oficialios Lietuvos parolimpinės rinktinės palydėtuvės. Jose dalyvavo ne tik sportininkai, jų draugai ir artimieji. Sveikinimo žodį tarė ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkė, irkluotoja Milda Valčiukaitė, parolimpiečius pasveikino ir sėkmės jiems palinkėjo olimpiniai vicečempionai irkluotojai Saulius Riteris (Ritter) bei Mindaugas Griškonis.

Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse mūsų šalies garbę gins 13 sportininkų: keturi lengvaatlečiai, plaukikas, irkluotojas, dziudo imtynininkas ir golbolo komanda. Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) vadovas Vytautas Kvietkauskas patikino, kad lietuviai į žaidynes vyksta nusiteikę ne tik dalyvauti, bet ir kovoti dėl apdovanojimų. „Mes į Rio de Žaneirą siunčiame tik pačius geriausius šalies sportininkus. Pas mus nebus vadinamųjų sporto turistų, nes kiekvienas parolimpinės rinktinės narys gali realiai pakovoti dėl apdovanojimų. Mūsų tikrai netenkins vietos antrame ar trečiame dešimtukuose. Ir galiu pažadėti - be medalių mes negrįšime. Neabejoju, kad mes gėdos Lietuvai nepadarysime ir visam pasauliui parodysime, ką gali mūsų šalies sportininkai“, - emocingai kalbėjo V.Kvietkauskas.

Tiesa, vėliau kalbėdamas su žurnalistais V.Kvietkauskas patikslino, kad medalių tikimasi ne iš visų Lietuvos parolimpiečių. Jo teigimu, Rio de Žaneire lietuviai gali iškovoti bent tris medalius. Tiesa, konkrečiai nurodyti tų parolimpinės rinktinės narių, iš kurių tikimasi aukščiausių pasiekimų, V.Kvietkauskas nepanoro. Tačiau kalbėdamas apie Rio de Žaneire laukiančius iššūkius LPOK vadovas užsiminė, kad Lietuvos vyrų golbolo rinktinė realiai turėtų patekti į finalą, taip pat išskyrė lengvaatlečius Mindaugą Bilių ir Ramunę Adomaitienę.

Šie du sportininkai pernai Kataro sostinėje Dohoje vykusiose pasaulio neįgaliųjų sportininkų lengvosios atletikos žaidynėse iškovojo sidabro medalius. M.Bilius rutulio stūmimo varžybose nusileido tik kinui Sia Dongui, o R. Adomaitienė šuolių į tolį sektoriuje atsiliko tik nuo Rusijos sportininkės Margaritos Gončiarovos. Tačiau Rusijos sportininkų Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse nebus, tad teoriškai R.Adomaitienei atsiveria kelias į parolimpinį auksą. Tačiau 48 metų sportininkė nesileido į kalbas. „Tikrai nesakysiu, kokie tie mano tikslai, ką noriu laimėti ir pan. Viską pamatysime nuvykę į Rio de Žaneirą. O tie visi pasakymai, pažadėjimai, kad mes parvešime medalį, tegu būna tų, kurie kalba, atsakomybė. Vis dėlto ne mes vieni norime medalių. Suvažiuoja geriausi ir stipriausi planetos sportininkai, visi pasiruošę kovai. O laimės tie, kuriems nusišypsos laimė. Medalis - tai ne tik sportininko nuopelnas, tai dar ir likimo dovana“, - atviravo Europos ir pasaulio neįgaliųjų sportininkų čempionatuose ne vieną medalį iškovojusi R.Adomaitienė.

Į LPOK vadovo pažadus skeptiškai sureagavo ir kiti parolimpinės rinktinės nariai. Prieš ketverius metus lietuviai iš parolimpinių žaidynių pirmą kartą per visą dalyvavimo istoriją grįžo be medalių. Šį kartą į Rio de Žaneirą išvyksta atjaunėjusi rinktinė, kurios gretose netrūksta tokio rango varžybų debiutantų, tad kalbos apie privalomus medalius turėjo sukelti papildomą įtampą.

Lietuvos parolimpinė rinktinė:

Augustas Navickas (irklavimas)

Edgaras Matakas (plaukimas)

Osvaldas Bareikis (dziudo)

Mindaugas Bilius (rutulio stūmimas, disko metimas)

Ramunė Adomaitienė (šuoliai į tolį)

Kęstutis Skučas (100 m lenktynės)

Jonas Spudis (ieties metimas)

Golbolo rinktinė

(Genrik Pavliukanec, Justas Pažarauskas, Nerijus Montvydas, Mindaugas Suchovėjus, Mantas Panovas, Mantas Brazauskas)

Iš viso į Rio de Žaneirą vyks 25 asmenų delegacija.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder