Palangoje - jaunųjų krepšinio talentų kovos

Palangoje - jaunųjų krepšinio talentų kovos

Jau šį sekmadienį (rugpjūčio 2 d.) Palangoje vyks trečiasis „Sprite“ talentų kovų vienas prieš vieną atrankos etapas. Organizatorių teigimu, jis bus ypač atkaklus – dėl didelės konkurencijos ir pajėgių krepšininkų.

„Susidomėjimas Palangos turnyru – dar didesnis nei prieš savaitę Klaipėdoje, kur “Sprite” talentų kovos vyko Jūros šventės metu. Į Palangą atvyksta daug jaunųjų krepšininkų, jau žinomų ir Moksleivių lygos mačų“, – sako vienas „Sprite“ talentų kovų organizatorių Martynas Račkauskas.

12-17 metų jaunieji Lietuvos krepšininkai varžosi trijose amžiaus grupėse, o geriausi turi galimybę laimėti ir įspūdingus prizus.

Palangos turnyro, kuris vyks J.Basanavičiaus gatvėje, dalyviai vaikinai kviečiami registruotis nuo 9.15 val., merginos – nuo 10 val. Turnyro kovos prasidės 10 val.

Turnyro pertraukų metu vyks nuotaikingi žaidimai žiūrovams, o apie 14 val. laukiami ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai Renaldas Seibutis ir Adas Juškevičius.

Absoliutaus nugalėtojo, kuris paaiškės už poros savaičių Kaune, laukia 4950 eurų krepšinio stipendija. Kiekvienam amžiaus grupės laimėtojui (6 dalyviams) atiteks kelionės į 2015 metų Europos vyrų krepšinio čempionato „EuroBasket 2015“ finalines rungtynes Prancūzijoje.

Bilietą į Lilyje vyksiantį Europos čempionato finalą laimės ir dėjimo konkurso nugalėtojas. Palangoje dar galima spėti nusifilmuoti savo dėjimą. Savo nufilmuotą dėjimą reikia įkelti į http://spritepromo.eu/ svetainę, o dėl geriausių dėjimų bus balsuojama internetu. Penki geriausi susikaus konkurso superfinale rugpjūčio 17 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje draugiškų tarptautinių rungtynių Lietuva – Turkija ilgosios pertraukos metu.

„Sprite“ talentų kovos jau aplankė Vilnių ir Klaipėdą. Po Palangos etapo vienas prieš vieną kovos persikels į Alytų, o finalas rugpjūčio 15 dieną vyks Kaune.

Kaip ir ankstesniuose etapuose, taip ir turnyre Palangoje, didelę dalyvių dalį sudaro Moksleivių krepšinio lygos atstovai. „Sprite“ talentų kovose vienas prieš vieną grumsis Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinis Arminas Nemeika, Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ atstovas Lorenas Stoškevičius, Plungės sporto ir rekreacijos centro lyderis Rokas Rutkus bei daugelis kitų.

„Šiose „Sprite“ vienas prieš vieną kovose jau dalyvauju 4 kartą, – sako vienas iš vyriausiųjų grupės favoritų A.Nemeika. – Prieš dvejus metus nugalėjau ir pretendavau gauti stipendiją, tačiau nepavyko. Prieš metus patekau į finalus su metais vyresniais, tačiau dėl rinktinės negalėjau toliau kovoti. Mano tikslas – pirma vieta ir nieko daugiau. Svarbiausia yra pasitikėti savo jėgomis ir žaisti, kaip moki. Manau, nuskambės keistai, nes žaidžiu įžaidėjo pozicijoje, tačiau man patinka „centruoti“ ir tai gerai sekasi“.

Jaunieji krepšininkai jau įrodė galintys sėkmingai rungtyniauti Moksleivių krepšinio lygoje, tačiau „Sprite“ talentų kovose vienas prieš vieną jiems reikės viską įrodinėti iš naujo.

„Šiose kovose dalyvauja ne pirmą kartą, visada sekėsi neblogai, todėl nusprendžiau dar kartą pabandyti“, – teigia Plungės SRC krepšininkas R.Rutkus. – Noriu pakliūti tarp keturių geriausių savo amžiaus žaidėjų (gim. 2000-2001 m.) ir patekti į finalinį etapą. Vienas prieš vieną visada reikia išlikti susikaupusiam ir atiduoti visas jėgas. Stengsiuosi išnaudoti savo ūgį ir žaidimą nugara. Labai smagu dalyvauti tokiose varžybose, nes įgauni daug patirties“.

R.Rutkaus tiesioginiu varžovus „Sprite“ talentų kovose gali būti ir šiaulietis L.Stoškevičius.

„Noriu išbandyti savo jėgas vienas prieš vieną. Noriu užimti kuo aukštesnę vietą, turnyre bus ir vyresnių dalyvių, tai stengsiuosi kautis, kaip lygus su lygiais“, – sakė Šiaulių KA „Saulė“ atstovas L.Stoškevičius. – Tokiose varžybose svarbu geras fizinis pasirengimas ir kamuolio varymas. Aš esu universalus žaidėjai, tai bandysiu tuo pasinaudoti“.

L.Stoškevičius praėjusį sezoną MKL čempionate vidutiniškai pelnydavo po 20 taškų, atkovodavo 11 ir perimdavo 1 kamuolį. Tame pačiame Vaikų berniukų A čempionate žaidęs R.Rutkus pelnydavo po 16 taškų, atkovodavo po 16 kamuolių ir blokuodavo po 2 metimus. Jaunių vaikinų B čempionato nugalėtoju tapęs „marčiulioniukas“ A.Nemeika įmesdavo po 12 taškų, atkovodavo po 4 ir perimdavo po 2 kamuolius.

“Sprite” talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje “Sprite” krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder