Paaiškėjo olimpinė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinė

Paaiškėjo olimpinė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinė

Po pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybų Vokietijoje paaiškėjo galutinė Lietuvos rinktinė, kuri vyks į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Visose olimpinėse žaidynėse po Nepriklausomybės atkūrimo dalyvavę mūsų šalies irkluotojai šiais metais turės rekordinę delegaciją - net keturias įgulas.

Du olimpiniai kelialapiai buvo iškovoti praėjusių metų pasaulio čempionate, dar du kelialapiai atiteko pagal pasaulio reitingą. Pagal Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos taisykles, vietos olimpinėse žaidynėse skiriamos ne konkrečiam sportininkui, o šaliai, todėl lietuviai turėjo tarpusavyje išsiaiškinti, kurie yra stipresni.

Atkakliausia kova vyko vienviečių kanojų irklavimo varžybose 200 m distancijoje. Henrikas Žustautas du kartus - Lietuvos taurės ir pasaulio taurės varžybose įrodė savo pranašumą prieš Vadimą Korobovą ir iškovojo olimpinį kelialapį. Dar po Lietuvos taurės varžybų iš kovos dėl kelialapio pasitraukė Londono olimpinių žaidynių vicečempionas Jevgenijus Šuklinas.

21-erių metų Europos žaidynių čempionui H. Žustautui tai bus debiutas olimpinėse žaidynėse. Olimpiadoje debiutuos ir kiti penki Lietuvos baidarių irkluotojai, įrodę savo pranašumą prieš varžovus Lietuvos taurės ir pasaulio taurės varžybose.

26-erių metų Ignas Navakauskas startuos olimpinėse vienviečių baidarių

varžybose 200 m nuotolyje. I. Navakauskas praėjusių metų pasaulio čempionate užėmė ketvirtąją vietą, kuri lėmė olimpinį kelialapį, o Europos čempionate laimėjo bronzos medalį.

30-ečiai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas dalyvaus dviviečių baidarių

200 m varžybose. Pasaulio čempionate dvivietė užėmė septintąją vietą, o praėjusiuose dviejuose Europos čempionatuose iškovojo bronzos medalius. Šie rezultatai lėmė Lietuvai skirtą kelialapį pagal pasaulio reitingą.

29-erių metų Ričardas Nekriošius ir 28-erių metų Andrejus Olijnikas irkluos 1000 m dviviečių baidarių rungtyje. Praėjusių metų pasaulio ir Europos čempionatuose lietuviai pateko į finalus ir užėmė septintąją vietą. Už šiuos rezultatus Lietuvai buvo skirta vieta olimpinėse žaidynėse pagal reitingą.

Visi olimpiečiai birželio 18-19 dienomis dalyvaus Trakuose vyksiančiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder