Paaiškėjo galutinė Lietuvos ledo ritulio rinktinės sudėtis olimpinei atrankai

Paaiškėjo galutinė Lietuvos ledo ritulio rinktinės sudėtis olimpinei atrankai

Sekmadienio vakarą Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Hakė paskelbė 22 ledo ritulininkų sąrašą, kurie vyks į Budapeštą (Vengrija), kur lapkričio 9-11 dienomis dalyvaus olimpinės atrankos kvalifikacijos „G“ grupės turnyre.

Į Vengriją trečiadienio rytą lėktuvu iš Vilniaus per Helsinkį išskrenda 20 aikštės žaidėjų ir du vartininkai.

Rinktinės pagrindą sudarys Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai, kurių komandoje bus 14. Ekipoje žais 6 legionieriai ir du Kėdainių LRK ledo ritulio klubo atstovai. Beje, tai pirmas kartas Lietuvos istorijoje po nepriklausomybės atkūrimo, kai rinktinėje žais Kėdainių komandos žaidėjai.

Lietuvos rinktinė į Budapeštą atskris trečiadienio pavakarę, kur įsikurs keturių žvaigždučių „Danubius hotel arena“, kuris yra vos už penkių šimtų metrų nuo Lašlo Papo (Lazslo Papp) arenos.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė treniruosis arenoje, kur jau penktadienį, 19.00 val. laukia pirmoji kova su aikštelės šeimininke, atrankos turnyro favorite laikoma Vengrija.

Šeštadienį, 14.00 val. Lietuva kovos su Olandija, sekmadienį, 14.00 val. – su Kroatija.

Lapkričio 8-11 dienomis vyks dar du atrankos turnyrai. Kijeve (Ukraina) lietuvio Dmitrijaus Medvedevo treniruojama Estijos rinktinė dėl vienintelio kelialapio į finalinį atrankos turnyrą kovos su Ukraina, Lenkija ir Ispanija. Nikoje (Japonija) vietos rinktinė žais su Didžiąja Britanija, Rumunija ir Korėja.

Trijų atrankos turnyrų ekipos nugalėtojos pateks į finalinį etapą, kuris vyks trijose grupėse po keturias komandas vasario 7-10 dienomis. „G“ grupės, kur žais ir Lietuva, komanda nugalėtoja pateks į finalinę „F“ grupę, kurioje dėl vienintelio kelialapio į olimpiadą kovos Danija, Baltarusija ir Slovėnija.

„E“ grupėje, kurios varžybos įvyks Latvijoje, atrankos turnyro nugalėtojo laukia Latvija, Prancūzija ir Kazachstanas.

„D“ grupėje kartu su kvalifikacinio turnyro nugalėtoju dėl olimpinio kelialapio kovos Vokietija, Austrija ir Italija.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder