Ovidijus Verbickas: "Privalome nugalėti "Sūduvą"

Ovidijus Verbickas: "Privalome nugalėti "Sūduvą"

Šiandien uostamiestyje Klaipėdos "Atlantas" Lietuvos futbolo A lygos čempionato XXIII turo rungtynėse varžysis su Marijampolės "Sūduva". Šis susitikimas miesto centrinio stadiono aikštėje su dirbtine danga prasidės 18 valandą.

Abiem klubams, pretenduojantiems į čempionato medalius, šios rungtynės yra labai svarbios. Atlantiečiams rungtyniauti su šia Suvalkijos ekipa ne itin sekasi. Šiemet "Atlanto" futbolininkai per trejas rungtynes "Sūduvos" neįveikė nė karto - 0:1, 1:2 ir 3:3. Pernai prieš ketvirtojo rato susitikimą taip pat buvo panaši situacija (1:1, 0:1 ir 1:3), tačiau lemiamose rungtynėse namie klaipėdiečiai 2:1 šventė pergalę ir iškovojo bronzos medalius.

Per šios dienos susitikimą istorija galėtų pasikartoti, nes žaidžiama toje pačioje aikštėje. Tiesa, šįsyk net ir pergalės atveju medaliais dar nekvepės.

Prieš keletą dienų oficialus "Atlanto" klubo interneto tinklapis paskelbė geriausio ekipos žaidėjo liepos mėnesį pavardę. Praėjusio mėnesio laureatu tapo dvidešimt trejų metų "Atlanto" saugas Ovidijus Verbickas, kuris uostamiesčio komandoje nuo 2014 metų sužaidė 68 rungtynes ir pelnė 15 įvarčių.

Ar nujauti dėl ko buvai pripažintas geriausiu mėnesio žaidėju? - paklausėme Ovidijaus Verbicko.

Tikriausiai dėl pelnytų įvarčių į Utenos "Utenio" ir Jonavos "Lietavos" vartus. Jie didele dalimi nulėmė rungtynių baigtį - iškovojome dvi nelengvas pergales.

Koks buvo tavo kelias į profesionalų futbolą?

Gimiau Ukmergėje. Tėvas buvo žinomas futbolininkas. Mano apsisprendimui tai turėjo įtakos. Kai man sukako dešimt metų išvykau į Vilnių ir apsigyvenau pas trenerį Viktorą Osetrovą. Jis sostinėje treniravo visą būrį perspektyvių vaikų. Kadangi žaidžiau įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėse, mušiau įvarčius, todėl patekau į Rusijos trenerių akiratį. Kai man buvo aštuoniolika mane pakvietė į Sankt Peterburgo "Zenit" ekipą. Gerai sekėsi šio klubo dublerių komandoje, buvau net jos kapitonas. Tačiau prasimušti į pagrindinę "Zenit" komandą dėl didelės konkurencijos praktiškai buvo neįmanoma. Todėl trenerio Konstantino Sarsanijos pastangų dėka "Zenit" klubas 2014 metais mane paskolino "Atlantui". 2015 metų pirmą pusmetį buvau išnuomotas Ispanijos trečiosios lygos klubui "Marbella", o nuo vasaros tapau tikru atlantiečiu - pasirašiau su "Atlantu" sutartį. Aišku, turiu svajonę parungtyniauti gerame užsienio klube. Tačiau reikia daug dirbti. Aš juodo darbo nevengiu ir manau, kad mano norai tikrai išsipildys.

Šių metų birželį tavo gyvenime buvo reikšmingas įvykis - sukūrei šeimą. Ar tavo antroji pusė mėgsta futbolą?

Mano žmona Žaneta nepraleidžia nė vienų "Atlanto" rungtynių. Ji yra ne tik ištikima sirgalė, bet ir mano žaidimo vertintoja.

Šiemet sužaidei pirmąsias rungtynes Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje. Tavo debiutą futbolo specialistai įvertino gana aukštai. O kaip tu pats vertini tą savo pasirodymą?

Žaidėme kontrolines rungtynes Maskvoje prieš Rusijos rinktinę. Iš pradžių jaudinausi, bet startinis jaudulys greitai praėjo. Sunku buvo, bet manau didelių klaidų per tą susitikimą nepadariau. Tik gaila, kad tas rungtynes Lietuva pralaimėjo. Vėliau atstovauti rinktinei per susitikimus su Estija, Latvija ir Lenkija man sutrukdė trauma.

Rugsėjo ketvirtąją Lietuvos rinktinė Vilniuje žais 2018 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Slovėnijos rinktine. Ar tikiesi sulaukti kvietimo į rinktinę?

Jau sulaukiau. Ir ne aš vienas iš "Atlanto". Kandidatų sąraše yra ir Rolandas Baravykas. Ar mudu išbėgsime į aikštę per artėjančias rungtynes, spręs treneriai.

Šiandien "Atlanto" laukia žūtbūtinė kova su "Sūduva", prieš kurią pastaraisiais metais atlantiečiams nesiseka žaisti...

Privalome nugalėti "Sūduvą" ir pagerinti situaciją kovoje dėl medalių. Kito kelio nėra.

Prieš šios dienos rungtynes A lygos čempionato turnyrinė lentelė atrodo taip:



Komanda
R P L Pr Įvarčiai Taškai
1
Žalgiris
Žalgiris 21 16 2 3 47 - 18 50
2
Trakai
Trakai 22 13 4 5 36 - 19 43
3
Atlantas
Atlantas 22 13 3 6 33 - 20 42
4
Sūduva
Sūduva 21 12 5 4 34 - 23 41
5
Stumbras
Stumbras 22 6 4 12 26 - 39 22
6
Lietava
Lietava 22 4 7 11 22 - 36 19
7
Utenis
Utenis 22 4 2 16 20 - 39 14
8
Kn. Žalgiris
Kn. Žalgiris 22 2 7 13 20 - 44 13

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder