"Omnitel 1000 km" lenktynės startavo su lietumi

"Omnitel 1000 km" lenktynės startavo su lietumi

Ketvirtadienį Palangoje startą paskelbė turbūt žymiausias autosporto renginys Lietuvoje - ilgo nuotolio "Omnitel 1000 km" lenktynės.

Nepaisydami krapnojančio lietaus, į kurorte esančią Vytauto gatvę susirinko gausus būrys Palangos gyventojų bei poilsiautojų - čia visi grūdosi kuo arčiau atitvarų, jog išvystų įspūdingą ausis kurtinantį lenktynininkų paradą.

Išsirikiavę automobiliai bei nauja žavingų merginų muzikos grupė "Pop Ladies" su Natalija Bunke priešakyje paskelbė šio visą savaitgalį Lietuvos vasaros sostinę kaitinsiančio renginio pradžią. Palaikomi gausių žiūrovų ovacijų, "Omnitel 1000 km" dalyviai neskubėjo važiuoti atgal į lenktynių trasoje esančius boksus - prieš tai buvo surengtos trumpos sprinto lenktynės tiesiog miesto gatvėje.

Tai buvo turbūt geriausia galimybė iš arti pamatyti keturračius monstrus - svylančios padangos ir riaumojimas kai kuriuos privertė krūptelėti su kiekvienu nauju startu. Sprinte įspūdingiausiai pasirodė charizmatiškieji britai Hollandai su savo senaisiais "Ford" markės automobiliais - beveik visi jie stengėsi ant asfalto palikti kuo daugiau padangų gumos.

Na o geriausią laiką parodė puikiai žinomas Dovilas Čiutelė su nostalgiją keliančiu VAZ 2104, trumputėje atkarpoje sugaišęs 6,25 sekundės.

Palinksminę žiūrovus, lenktynininkai susikaupė ir grįžo atgal į boksus ruoštis laukiančioms treniruotėms, o tuo tarpu trasą pradėjo merkti stiprus lietus...

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder