Nusipelnęs Klaipėdos treneris Rimantas Skersys švenčia 55-metį

Nusipelnęs Klaipėdos treneris Rimantas Skersys švenčia 55-metį

Šiandien savo 55-ąjį gimtadienį švenčia nusipelnęs Klaipėdos futbolo treneris Rimantas Skersys.

R. Skersį su futbolu suvedė pats likimas -  netoli "Žalgirio" stadiono gyvenęs jaunuolis negalėjo atsispirti norui žaisti futbolą.

1969 m. Rimantas pradėjo savo sportinį kelią miesto sporto mokykloje pas trenerį Fiodorą Finkelį, kiek vėliau – pas Ričardą Dubinską.

Po laiptelį kopdamas aukštyn futbolo laiptais, gabus jaunuolis buvo kviečiamas į įvairias savo amžiaus grupės Lietuvos rinktines.

1977 m. Klaipėdos futbolo VJSM sudėtyje Sumgaite (Azerbaidžanas) Rimas tapo Tarybų Sąjungos specializuotų sporto mokyklų čempionu. Tais pačiais metais perspektyvus žaidėjas buvo pakviestas į meistrų komandą "Atlantas".

Baigęs vidurinę mokyklą, 1979 m. Rimantas Skersys išvyko krimsti mokslų į Kauno kūno kultūros institutą. Studijuodamas KKI, 1979-1983 m. Rimas ne kartą tapo Lietuvos aukštųjų mokyklų čempionu.

Baigęs mokslus, 1983 m. rudenį R. Skersys grįžo į gimtojo miesto reprezentacinę "Atlanto" vienuolikę, kurioje rungtyniavo iki 1989 metų.

1985 m. pasiektas pats svariausias laimėjimas – su "Atlantu" iškovota teisė rungtyniauti TSRS I lygos čempionate.

1990 m. R. Skersys rungtyniavo uostamiesčio "Granito" ekipoje.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, klaipėdietis paliko žymų pėdsaką Žemaitijos futbolo žemėlapyje. 1991-1993 metais, rungtyniaudamas Kretingos "Minijos" vienuolikėje, R. Skersys kretingiškiams padėjo tapti Lietuvos II lygos čempionais. Taip pat iškovota teisė rungtyniauti tarp stipriausių mūsų šalies komandų.

Rungtyniaudamas už "Granito" ir "Minijos" ekipas, R. Skersys sėkmingai derino futbolininko ir trenerio darbą.

Nuo 1989 m. Rimantas pradėjo dirbti Klaipėdos futbolo mokykloje, kurioje darbuojasi iki šiol.

Talentingas treneris į gyvenimą jau išleido ne vieną jaunųjų futbolininkų kartą.
Su savo komandomis R. Skersys yra ne kartą tapęs įvairaus amžiaus respublikos pirmenybių čempionais, taip pat iškovojo Lietuvos jaunių ir jaunimo žaidynių titulus.

1992-2005 m. R. Skersys buvo Lietuvos U-17 ir U-19 rinktinių treneriu.

Gražią sukaktį švenčiančio trenerio auklėtiniai – buvę Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjai Tomas Danilevičius ir Andrius Gedgaudas, U-21 rinktinės vartininkas Liudvikas Valius, Vokietijos Bundeslygos salės futbolo čempionas bei geriausias žaidėjas Haroldas Gracholskis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder