Nubrėžtos Lietuvos futbolo A lygos gairės

Nubrėžtos Lietuvos futbolo A lygos gairės

Kaune vykusiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdyje buvo nubrėžtos gairės 2018 metų sezonui.

Iš pradžių LFF prezidentas Tomas Danilevičius pristatė šalies apskričių futbolo federacijų vystymo projektą, kurį kuruoti patikėta praeityje žinomam mūsų šalies futbolininkui Deividui Šemberui.

Po ilgų diskusijų Vykdomasis komitetas nusprendė, kad klubai šiemet turės sumokėti po 500 eurų už kiekvieno užsieniečio registraciją. Gautos lėšos keliaus į programos "Lietuvos jaunimo integracija į profesionalų vyrų futbolą" fondą.

Posėdyje buvo diskutuota ir dėl jaunųjų futbolininkų integravimo Lietuvos aukščiausiuose divizionuose. Buvo priimtas sprendimas, jog pirmojoje lygoje žaidžiančios komandos į savo startinę sudėtį turės įtraukti bent du jaunus žaidėjus - vieną iki 21 metų ir vieną iki 19 metų amžiaus. Jaunieji futbolininkai privalės žaisti visą rungtynių laiką.

Taip pat komitetas patvirtino Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lygos prašymą skirti 40 tūkst. eurų paramą čempionatui organizuoti, futbolui plėtoti ir vystyti.

Posėdyje buvo patvirtinti ir šių metų LFF varžybų nuostatai bei A ir I lygų tvarkaraščiai.

Primename, kad oficialus futbolo sezonas prasideda jau šiandien Marijampolėje rungtynėmis dėl LFF supertaurės. Dėl šio trofėjaus varžysis šalies čempionė Marijampolės "Sūduva" ir LFF taurės laimėtojas Kauno "Stumbras". Šį susitikimą nuo 12 valandos tiesiogiai rodys TV6 televizija.

Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai A lygos čempionatą pradės vasario 24 d. Vilniuje rungtynėmis su "Trakais".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder